Nokia Kendi Sonunu mu Hazırlıyor?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
TheSoftware

TheSoftware

Üye
    Konu Sahibi
Nokia Kendi Sonunu mu Hazırlıyor?
Nokia, büyük umutlarda Microsoft ile anlaşıp, 2011 sonlarında Windows Phone 7' li akıllı telefonlarıyla piyasadaki yerini güçlendirmeyi amaçlarken, yapılan bir analist Nokia' nın kendi sonunu hazırladığını söylüyor.
Finansal analist Pierre Ferragu yaptığı açıklamada; "Nokia, süratle değişen piyasada büyük bir hızla konumunu kaybediyor. Şirket ikinci çeyrekte akıllı ceplerde 7 puan ve temel ceplerde 6 puan olmak üzere önemli bir pazar payını tekrar kaybetti. Microsoft ile olan ortaklık başarısız olacak gibi görünüyor, zira Nokia'nın markası aşırı bir hızla düşüyor." dedi.
Analist yapılmadan önce AllThingsD.com' un raporuna göre Nokia' nın son finansal çeyrekte 487 milyon euro kayba uğradığı açıklanmıştı.
Nokia, bir numaralı akıllı cep satıcısı ünvanını Apple' a kaptırmıştı. şuan da ise başının tek belası Apple değil. Artık Android ile de uğraşmak zorunda.
Hala akıllarda olan sorun ise şu; Nokia neden Android yerine Windows Phone 7' yi tercih etti? İlerleyen günlerde bu sorunun cevabı netlik kazanabilir.

nalcam22

nalcam22

Üye
bu kafayla giderse nokıa yakında pyasada adı bile geçmiyecek belki

TheSoftware

TheSoftware

Üye
    Konu Sahibi
Evet bende o korkudan dolayı yeni cihaz almaktan çekinir hale geldim.2 gündür Blackberi,Apple düşünüp duruyorum.Benim tercihim Nokia c0601'di ama artık almaya korkuyorum cihazı.Zaten n95'te beni hayal kırıklığına uğrattı işletim sistemi.

mangdaşire

mangdaşire

Üye
wp.7 de çok kötü bir işletim sisemi degil.sonunu hazırlayamaz da düşüşe gider.çünkü ilk çıkan markalardan birisi.öyle kolay kolay piyasadan silinmez.hem meego işletim sistemini sık kulanmaya başlarlarsa yeniden yükselişe geçebilirler.sonuç olarak androidde meegoda linux tabanlı.dolayısıyla meego android uygulamalarını çalıştırır diye biliyorum.

Ocean258

Ocean258

Üye
bu mantıkla gıderlerse bencede batacaklar.. sonra son sanslarını denıyorlar wındows phone'dada tutturamazlarsa yalan olurlar dıye dusunıyorum..

• Beğen
Tepkiler: nonamex

nonamex

Üye
Eskiden telefon alırken bakılan ilk markayken artık son marka haline geldi..

Kendine iyi bir çeki düzen vermesi lazım Türkiye'yide kaybetmek istemiyorsa.

anılbaran

anılbaran

Üye
nokşa kurtaraak care symbian adam gibi flash player destegi saglmaak ve skyfire tekrardan anlaşma saglamak ve tel fiyatlarını düşüermesi lazım iş gene symbianda bitiyo bide büyük şirketlerin uyglması ios ve android te örnek:[h=3] programı gibi bundA ios android destegi var symbian destegidie olmaydı buun gibi yani allah nokia nın yardımcısı olsun ne diyim inşallah tekrardan piyasada üst yerlerde görürüz[/h]

61semih

61semih

Üye
işleri kotu gıdıyor nokıa nın en azından turkıyede kemık bır musterı kıtlesı var.bakalım ne olur

Gökhan_F9

Gökhan_F9

Üye
nokşa kurtaraak care symbian adam gibi flash player destegi saglmaak ve skyfire tekrardan anlaşma saglamak ve tel fiyatlarını düşüermesi lazım iş gene symbianda bitiyo bide büyük şirketlerin uyglması ios ve android te örnek: programı gibi bundA ios android destegi var symbian destegidie olmaydı buun gibi yani allah nokia nın yardımcısı olsun ne diyim inşallah tekrardan piyasada üst yerlerde görürüz

Flash destegini skyfire'ı falan unutun.Google parasını çok iyi kullanıyor bu islerde.Diger firmaları yok etmeye çalısıyor elinden geldigince.
Apple kaldı bir adam gibi onunda aralarını açtı adobe ile.Koskaca ios kullanamazken symbian'a hayatta gelmez flash.
Windows phone'da çok iyi bir yazılım arkasında koskoca microsoft var ama insanlar kalıplasmıs yaratıklardır.Symbian tutkunları WP'ye geçmez androidçilerde WP'ye geçmez.Yani yolu aldıktan sonra at degistirmek bi ise yaramaz.Nokia liderlige oynayamasa bile 2-3. olsa bile kalitesini konusturuyor.Htc'nin ikinci versiyonu gibi iste.

asdas6

Üye
Bakın Android Google'ın ve neredeyse tekel haline geliyor. nokia da android'e geçseydi, android vs iphone savaşları yaşanacaktı. bu durumda iphone da yenilecek ve google liderliğini ilan edecekti. böyle bir şeyin olmasını istemeyen nokia androidle anlaşmadı.

biraz aklınızı kullanın, nokia android'e geçmeyi düşünemedi mi sanıyorsunuz? bi siz mi zekisiniz ya...

anılbaran

anılbaran

Üye
aslında biraz caktırmadan android e gecti biraz sanki yada android e rakip olmak istiyo nasıl mı

1.windows phone işine girdi yani android asıl arkasında kim var linux windows phone arkasında microsoft pc işine bakarsak microsoft ve linux rakip oldugu için onlarda rakip oluyor
2.meego da linux tabanlı galiba android uygulamaları çalıştıracakmış
3.nokia nın tam olarak android ee geçmemesinini bi nedenide tükürdügünü yalamam diyo zamanın dedi android e filan gecmicez diye şimdi geçerse ilk diyecekleri şu bak android karşısında ezildi ondan geçti nokia bu tip yorumlara ve eleştirelere maruz kalmak istemiyor

:oke:

PrınceOfPersia

PrınceOfPersia

Üye
ben koyu nokiaciyim insallah dim dik ayakta durur androide gecmesinde ztn nokia kendi kendinede yeter ayrica anilbarana dakatiliyorum wp yi bu yuzden secme ihtimali yuksek ayrica wp de tutmaya baslar yakinda sonucta millet bilgisayar gibi bir telefon istiyor nokiada o telefona adim adim gidiyor son cikardigi sanirim n9 mukemmep bi tel ama x7yi gercekten yuhluyorum o kadar S I K bir tele o tur ozellikler berbat yani ayrica nokia androidede su sekilde yaklasiyor hep telefonlarinda kendi isletim sistrmleri oluyor android ise bir emulator gibi calisiyor bence bu hem nokianin android karsisinda ezik kalmadan androide gectiginin gostergesi hemde androidi emulator gibi calistirmasi androidi ayaginin altinda bir paspas gibi cignediginin bir gostergesi millet tutturmus bi android diye androidden baska isletim sistemimi yok

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Nokia'nın yeni modellerine bakarsak X7 çok kötü patladı bikere ilk 4 inch deneyimini pek güzel kullanamadı işlemci zayıf kaldı. Yalnız N9'un satışları fena patlar gibi gözüküyor. N500 N600 ve N700 gibi telefonlarının yanısıra N5 gibi bir telefonu da var bunların hepsi 1 ghz hızında ki bunlardan birini 150 euroya satacağı iddaası var böyle düşük fiyatlarla çıkarlarsa Nokia baya yükselişe geçer. Anna güzel ama Symbian Belle'yi biran önce piyasaya sürmesi lazım. Son olarak WP7'li telefonlarda da düşük fiyat iddiası var. En ucuz Android telefondan bile ucuz bir WP7'li telefon olacakmış. Kısacası Nokia'nın stratejisi çok farklı yönde ilerliyor. C6-01'de gidilen büyük indirim ve N8 ile C7'de benzer bir indirime gidilceği de göz önünde bulundurulursa Nokia'nın batması İMKANSIZ.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt