--> Nokia N9 İnceleme <--

Sponsorlu Bağlantılar

N1C<-lazımdeğil

N1C<-lazımdeğil

Üye
Yukarı :islik

umut681

umut681

Üye
kardeşim deselerdi ki n9 1000 lira veya 100 yukarı olsun alırdım emin ol.çünkü n9 un yaptığını 1000 liralık telefonda yapıyor.Ayrıcca ben şu an SII htc sensation den başka rakip tanımıyorum iphone 5 çıksın piyasa kızışır belki üstüne çıkarlar.bi arkadaşta demiş herşey gpu değil diye.aynı fiyata farklı donanımlar?nokia kazıklıyor bi yerde maliyeti düşürme politikası bu sizde aldanıyorsunuz.bi yanda çift çekirdek varken diğer yanda onun bi gömlek altı var.ve aynı fiyat(???)donanımın ne demek olduğu zamanla anlaşılır.öbür türlü telefonu ilk aldığın günle 1 yıl sonraki arasında dağlar kadar fark olur emin ol.

fireman87

fireman87

Üye
Beklentilerin altında bi telefon olmus sanki, ama nokia'nın ilk 1Ghz'lik telefonu tabi farklı bişey beklenmez..

uuuguuur

uuuguuur

Üye
Ya usta ben sizi ANLAMIYORUM..Kedi ulaşamadığı ete mundar dermiş ya aynen ÖYLESİNİZ...!!!
Özellik yetersiz diyosunuz - fiyat pahalı diyosunuz
Şu google girin iphone 4 özellikler yazın ve bakın bakalım o 2.000tl verdiğiniz telefonun özelliklerine , n9un nerdeyse 3te 2 si !!!
Galaxy s2 diyosunuz tamam eyw adam içine bulduğu donanımı yüklemiş ama donanım arası uyum yok ,verim yok ,tasarım yok , kullanıcıya verdiği rahatlık hissi yok bildiğin içine bilgi yüklenmiş kütük yanı sadece cpu gpu samsungun işi bu..

Şu güzelim telefonun neresi 1500tl etmez.. Söyleyin bakalım ne olsaydı 1500 tl ederdı bu telefon _????????????
Aaa pardon sormam bile hata arkasında ELMA'sı eksık o da olsaydı 2.000tlde değerdı 3.000tl de dimi ;)

Gözünüzdeki gözlüğü çıkarın ve ayrıntıları görün ...
Bencil yorumlarla telefonu kötülemeyın bırakın bı çıksın piyasaya ondan sonra kendısını zaten kendı gösterır...

umut681

umut681

Üye
alışmışsınız nokianın kazulet gibi eşşek gibi telefonlarına 1500 göze gelmez o zaman ben e7 ye 1300 lira vermiştim ona yanıyorum şimdi o fiyata 2 tane wave veya htc sensation alırdım 10 basardı e7 ye.

----------Eklendi @ 12:25:36 ---------- Yazıldı @ 12:16:43 ----------

ah ah paranın değerini ben anladım geçte olsa arkadaş o telefon o kadar etmez!

Kingmortall

Kingmortall

Üye
bunu alacagıma galaxy s2 alırım daha iyi ikiside aynı fiyat hemen hemen

uuuguuur

uuuguuur

Üye
alışmışsınız nokianın kazulet gibi eşşek gibi telefonlarına 1500 göze gelmez o zaman ben e7 ye 1300 lira vermiştim ona yanıyorum şimdi o fiyata 2 tane wave veya htc sensation alırdım 10 basardı e7 ye.

----------Eklendi @ 12:25:36 ---------- Yazıldı @ 12:16:43 ----------

ah ah paranın değerini ben anladım geçte olsa arkadaş o telefon o kadar etmez!

Peki arkadaşım neden bu telefon o kadar para etmez bana onu açıklarmısın nesi eksik ?

umut681

umut681

Üye
Peki arkadaşım neden bu telefon o kadar para etmez bana onu açıklarmısın nesi eksik ?

donanım = para yazılım = para performans=donanım+yazılım bunu bilyorsun değil mi ? şimdi n9 un işlemcisi ve ekranına bakalım.1500 liralık telefonlarda retina display veya süper amoled plus ekran mevcut bu ekranların maliyeti 300 400 lira zaten neden n9 da yokta galaxy s2 var neden htc sansition da var.bu adamlar sala* mı aynı fiyata satsınlar.en önemli faktör işlemci.samsung 1 sene önce çıkarttığı wave bile arm cortex a8 kullandı ve bu telefon 700 lira şimdi.n9 da bnu kullanacak daha.diğerleri çift çekirdek ve aynı fiyata ve yine mi bu adamlar sala* ?gelelim yazılıma.androidin açık kaynaklı kodlarını satın almak megoodan çok daha pahalıdır.bu da demek oluyorki android yazılımı daha pahalı.bunlar çok maliyet getiren şeyler telefona n9 da hepsi bi gömlek aşağıda.grafik işlemcisini saymıyorum bile.benim wavedeki grafik işlemcisi chipseti bile iyi yani en azından bir üst modeli. bu yüzden verilmez işte ne kadar performanslı olursa olsun n9 sII sensation gibi telefonları geçemez!diyorsunuzki n9 çok hızlıymış.adamlar maliyet düşürüyorlar yazılım kalitesini düşürerek.yani diğerlerinden az bi donanım ona yetiyor hızlı oluyor ama siz aynı para ödüyorsunuz.tamamen aldatmaca!

uuuguuur

uuuguuur

Üye
Peki madem o şekilde anlamadın sana örneklerle anlatım..

İphone piyasaya ucuz mu girdi ? hayır yanı her yenı olan şeyin ucuz olmak zorunda olacagı dıye bırsey yok Önemli olan yaptıgın esere olan güvenındır . Ayrıca şuanda bile iphone 4 te 1ghz işlemci , 512mb ram var ama 2000tl etmez dıyen yok. Bu telefonda 1ghz ıslemcı- 1gb ram var!!

Samsung wawe diyorsun ve kendı ağzınla diyorsun ki 1sene once !!! 1 sene sonra N9 un fıyatı yıne 1500tl mı olucak ?
Yanıı her fırma çıkarttıgı urunu ilk pıyasa degerınde pahalıya satmaya çalışır bu normal bısydır Derdin paraysa git 1 sene bekle öyle al !!
Ayrıca samsung donanım olarak cok ıyı ama ARAYUZ , TASARIM ve KULLANIM KOLAYlıgı açısından felaket insanın miğdesini bulandırıyor.. Sadece donanımla olmaz bu işler aldıgın telefon sana haz vermelı....

Samsung'un o övdüğün çift çekirdek işlemcisi o kdr muhtesem olsaydı iphone 4le karsılastırıldıgı testte silip supururdu Yerlerde olmazdı anladın? biraz olaylara geniş bakmayı öğren ..!

Denemeden göremezsın sırf markası nokia diye akıllı telefon geçmişi kötu dıye yenı bır yazılım dıye kafana gore o kadar etmez diyemezsın.. Bekle bı çıksında performansını gör ondan sonra konuş..

nonamex

Üye
Eski chipset ve gpu yu ovenler var yav saka gibi.

umut681

umut681

Üye
Peki madem o şekilde anlamadın sana örneklerle anlatım..

İphone piyasaya ucuz mu girdi ? hayır yanı her yenı olan şeyin ucuz olmak zorunda olacagı dıye bırsey yok Önemli olan yaptıgın esere olan güvenındır . Ayrıca şuanda bile iphone 4 te 1ghz işlemci , 512mb ram var ama 2000tl etmez dıyen yok. Bu telefonda 1ghz ıslemcı- 1gb ram var!!

Samsung wawe diyorsun ve kendı ağzınla diyorsun ki 1sene once !!! 1 sene sonra N9 un fıyatı yıne 1500tl mı olucak ?
Yanıı her fırma çıkarttıgı urunu ilk pıyasa degerınde pahalıya satmaya çalışır bu normal bısydır Derdin paraysa git 1 sene bekle öyle al !!
Ayrıca samsung donanım olarak cok ıyı ama ARAYUZ , TASARIM ve KULLANIM KOLAYlıgı açısından felaket insanın miğdesini bulandırıyor.. Sadece donanımla olmaz bu işler aldıgın telefon sana haz vermelı....

Samsung'un o övdüğün çift çekirdek işlemcisi o kdr muhtesem olsaydı iphone 4le karsılastırıldıgı testte silip supururdu Yerlerde olmazdı anladın? biraz olaylara geniş bakmayı öğren ..!

Denemeden göremezsın sırf markası nokia diye akıllı telefon geçmişi kötu dıye yenı bır yazılım dıye kafana gore o kadar etmez diyemezsın.. Bekle bı çıksında performansını gör ondan sonra konuş..

apple bu işin öncüsü olduğu için ve ayrıca o kadar ahmak dolu ki bu aplleyi zengin ettiler nokiada o yolda.wave ilk çıktığında 1500 değildi 900 1000 civarındaydı.senin o iğrenç dedğin arayüz şu an piyasadaki en stabil sistemlerden.çift çekirdeğe laf edemezsin en azından seni 3-4 sene götürür çünkü daha ileri bi teknoloji.siz hala eski işlemcide eski donanımda kalın.yazılım halledilebilir birşeydir.iphonenu ne için aldıklarını biliyoruz biz.iphone o kadar pahalı bi cihaz değil yurtdışı fiyatları ortada zaten.testlere baktığında çoğu telefon takılıyor.n8 in ilk testlerinde piyasayı sallacak dediler şimdi telefonun kendisi sallanıyor.hadi işlemciyi geçtik yahu insan bi süper amoled koyar çöznürlüğü artırır oda yok be kardeşim.şimdi yeni çıkan her telefon 512mb ram en az.anlayın nokianın sahtekarlığını.telefonda hazdan bahsetmişsin nokia ne zaman fabrika çıkışlı adam akıllı bi yazılım çıkardı ki.millet progrogramla sağdan soldan bişiler yaparak artık...samsungun fabrika çıkışında var o özellikler hiç birşeyle uğraşmıyorsun ıvır zıvıra gerek yok.adam 12 mp kameraya 25 fps koymuş programla çıkarttık 30 a diye seviniyorlar.ne acı..

uuuguuur

uuuguuur

Üye
Bekle ve gör !!

nonamex

Üye

Onlar bekleye dursun bırak hocam :) Bekliyorlarda ne oluyorsa artık..

Bazı arkadaşlar sanıyor ki Nokia çalışıyor, diğer fırmalar uyuyor. Google deli gibi Android'in üzerinde çalışıyor şu an, yeni güncelleme ile çift çekirdek uyumu tam bir Android sürümü gelecek. Aynı şekilde Apple'da iOs 5 çıkaracak. Piyasa bayağı karışacak :)

N9 sistem ne kadar iyi olsada olsun donanım olarak zayıf kalacak..

Uruloki

Uruloki

Üye
nonamex honeycomb tam uyumluda ne yapıyor neler yapabiliyor görüyoruz madem çok hızlı çalışıyor neden hala geçiliyor madem tam uyumlu yapması lazım bir şeyler ama maalesef yok sizi açık kaynak diye kandırıyorlar java ile yazılmış bir arayüz kullanıyorsunuz bakalım oracle google a açtığı davayı kazanırsa arayüzünüz ne olucak

nonamex

Üye
nonamex honeycomb tam uyumluda ne yapıyor neler yapabiliyor görüyoruz madem çok hızlı çalışıyor neden hala geçiliyor madem tam uyumlu yapması lazım bir şeyler ama maalesef yok sizi açık kaynak diye kandırıyorlar java ile yazılmış bir arayüz kullanıyorsunuz bakalım oracle google a açtığı davayı kazanırsa arayüzünüz ne olucak

Java ile yazılmış bir arayüz kullanıyoruz aman ne büyük kayıp :kop:

nonamex

Üye
O arayüz bide kaydırmalarda takılıp durmasa...

GPU hızlandırmayı kullanmıyor orjinal arayüz zaten, gittim Android marketten bir launcher indirdim. Bir sürü alternatif var, Yağ gibi kayıyor, orjinal arayüzüde sildim gitti derdiniz bu mu yani ? :ehe

pRime.

pRime.

Üye
GPU hızlandırmayı kullanmıyor orjinal arayüz zaten, gittim Android marketten bir launcher indirdim. Bir sürü alternatif var, Yağ gibi kayıyor, orjinal arayüzüde sildim gitti derdiniz bu mu yani ? :ehe
Siz herşeyde orjinal arayüze laf atıyorsunuz ama :)

Üst Alt