Nokia N9 2011 Sonunda Türkiyede!!!

Sponsorlu Bağlantılar

saruman_me

saruman_me

Üye
    Konu Sahibi
Nokia N9 2011 Sonunda Türkiyede!!!
Bugün itibariyle Nokia N9 Türkiye lansmanı yapıldı.Toplantıda birçok şeye açıklık getirildi.Nokia N9 ‘un Türkiye fiyatı ne kadar olacak ? Cihaz ne zaman piyasaya sürülecek ?
Nokia’nın beklenen telefonu yapıldı.Nokia N9 AMOLED tam dokunmatik özelliği ile dikkat çekiyor ve ön tarafında hiçbir tuş bulunmuyor.Cihaz 3.9 inç boyutunda ve 854 x 480 piksel çözünürlüğü bulunuyor.
Cihaz da bulunuyor ve en önemliside Carl Zeiss optiğine sahip olması.Kamera ile HD kalitesinde video çekim,geniş açılı çekim,otomatik odaklı sensör bulunuyor.
Nokia N9 da olan diğer önemli bir özellikte özelliğine sahip olması.NFC sayesinde cihazlar arasında kolay görüntü ve video paylaşımı yapabiliyorsunuz.
Cihazda ücretsiz olarak sesli yaya ve araç navigasyonu bulunuyor.Ayrıca Nokia N9 16 ve 64 GB bellek ile piyasada olacak.Mavi,pembe ve siyah olmak üzere üç farklı renk seçeneği bulunuyor.Cihazda Meego 1.2 Harmattan sürümü kullanılıyor.Cihaz Qt 4.7 uyumluluguna ve gelişmiş HTML5 desteğine sahip.
Peki Cihaz Türkiye’de Ne Kadar ?
Nokia N9′un yapıldı.Yapılan etkinlikte cihazla ilgili birçok soru yanıt buldu.Şirket Nokia N9′un sloganını “Herşey bir dokunuş ötede” olarak belirlemiş.Ayrıca şirket her çıkan telefonunu Türkiye’ye de getirmeye çalışacak
Nokia N9 Türkiye’ye bu yılın son çeyreğinde gelecek.Üç farklı renk seçeneği(mavi,pembe,siyah) ile piyasaya çıkacak.16 GB Nokia N9 ülkemizde 1500 TL fiyat ile satılacak.
Hatırlayacağınız gibi cihazda Yakın Alan İletişimi (Near Field Communication-NFC) bulunuyordu.NFC sayesinde iki cihazı birbirine dokundurarak içerik paylaşımı yapabilirsiniz.

Peki ya Uygulamalar ?
Nokia uygulama mağazasında 30 bin uygulama bulunuyor.Ve bu uygulamalar port edilerek Nokia N9 üzerinde çalıştırılabilecek.Nokia bu yüzden vereceği Qt sayesinde Symbian uygulamaları Meego üzerinde çalışabilecek.
Toplantıda ayrıca bu yılın ikinci yarısında ve gelecek yılın başlarında yeni NFC cihazlarının çıkacağını ,bu yılın son çeyreğinde yeni Symbian güncellenmesi yayınlanacak ve önümüzdeki iki hafta içinde bir çok cihaza Symbian Anna gelecek.
Nokia N9 Türkiye Lansmanından ( )

nonamex

Üye
Yuh 1500 lira, gidip üstüne 100 lira ekle Galaxy S2 al |-)

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Yuh 1500 lira, gidip üstüne 100 lira ekle Galaxy S2 al |-)
Evet buda bir seçenek,yalnız ben 1500 tl den giriş yapacağına pek ihtimal vermiyorum,benim tahminim 1200 tl.yukarı olursa nokia yanlış yapmış olur.çünkü 1500 seviyelerinde çok rakibi var.

mangdaşire

mangdaşire

Üye
çok çok iyi.bu cihaz biraz daha ucuz olsa androidleri gömer.benim imkanım olsa bu cihazı alır 5-10 yıl boyunca da bir daha telefon istemezdim.

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı
saruman_me

saruman_me

Üye
    Konu Sahibi
evet rakam biraz uçuk olmuş ama alternatif çok ya grey alıcaksın yada kayıtsız bi cihaz çok daha düşük olur fiyatı ben n950 1200 e aldım hemde kayıtlı kayıtsızı 1100 geliyor..:oke: ama n9 sanırım biraz daha pahalı olur..

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
16 GB Nokia N9
ülkemizde 1500 TL fiyat ile satılacak.

Çok pahalı be :nono:

Esendağlı

Esendağlı

Üye
çok çok iyi.bu cihaz biraz daha ucuz olsa androidleri gömer.benim imkanım olsa bu cihazı alır 5-10 yıl boyunca da bir daha telefon istemezdim.
Hehehe,bu lafları bende çok söyledim ama maximum 2 senede sıkıldım:)

• Beğen
Tepkiler: Murat Alper ve burakkuz
Uruloki

Uruloki

Üye
haluk abi dh sormuş onlara 4'ncü çeyrekte hatta başında denmiş videoda var bak lazım

punisher123

punisher123

Üye
Şu sıralar doların ve euronun fiyatı çok yüksek,Eğer ileride düşerse cihazında fiyatı düşecektir bence..

gokturk_prensi

gokturk_prensi

Üye
Aslında telefon güzel ama fiyat olarak pahalı. Bu fiyata htc sensation ve sgs2 alınabilir.

Uruloki

Uruloki

Üye
İyi güzelde htc sensation bu cihazdan iyimi ki? sgs 2 için bişiy diyemem de...

herhalde fakat bazı nedenlerden dolayı SGS2 diyebilirim ki nokia n9 u artık fiyatı nedniyle tercih etmiyorum bu arada grid os çıktı android tabanlı telefonu ve tabletleri var fusiongarage.com dan bakabilirsiniz

gokturk_prensi

gokturk_prensi

Üye
İyi güzelde htc sensation bu cihazdan iyimi ki? sgs 2 için bişiy diyemem de...

Tabiki iyi 1.2 dual core android 2.3 gngerbrid. 8 mp kamera 4.3 inç ekran bence sgs2den daha şık duruyor.

----------Eklendi @ 00:41:29 ---------- Yazıldı @ 00:40:50 ----------

herhalde fakat bazı nedenlerden dolayı SGS2 diyebilirim ki nokia n9 u artık fiyatı nedniyle tercih etmiyorum bu arada grid os çıktı android tabanlı telefonu ve tabletleri var fusiongarage.com dan bakabilirsiniz

Bencede öyle yapmalısın N9 güzel telefon ama f/p olarak pahalı bence..

Uruloki

Uruloki

Üye
@kedi N8 ne zaman 1500tl ye çıktı direk 1000tl idi shoplarda

Hex4d0r

Hex4d0r

Üye
Dostum haklısın donanım olarak iyi ama işletim sistemi ? Bkz. IOS. Çift çekirdeğe ihtiyaç duymadan SGS2 ile kapışıyor ? MeeGo, IOS'a kıyasla aynı performansı verdiğinden fiyatına göre iyi bir telefon N9. Bkz iPhone 4. Hemde şu gibi durumları göz önünde bulunduralım; Döviz ve İndirim.

Her kuruşuna değeceğini düşünüyorum. (Bana göre 1-2 tane eksisi var (Qwerty ve SD Kart yuvası))

EDIT: ki Overclock durumunu saymıyorum bile. Overclock edilmiş bir N9'un karşısında durabilecek bir cihaz göremiyorum.Bkz Nokia N900 %100 Overclock ediliyor(1.2 Ghz) N9 %100 Overclock (2 GHZ) Sen düşün yani :)

• Beğen
Tepkiler: saruman_me
saruman_me

saruman_me

Üye
    Konu Sahibi
Dostum haklısın donanım olarak iyi ama işletim sistemi ? Bkz. IOS. Çift çekirdeğe ihtiyaç duymadan SGS2 ile kapışıyor ? MeeGo, IOS'a kıyasla aynı performansı verdiğinden fiyatına göre iyi bir telefon N9. Bkz iPhone 4. Hemde şu gibi durumları göz önünde bulunduralım; Döviz ve İndirim.

Her kuruşuna değeceğini düşünüyorum. (Bana göre 1-2 tane eksisi var (Qwerty ve SD Kart yuvası))

EDIT: ki Overclock durumunu saymıyorum bile. Overclock edilmiş bir N9'un karşısında durabilecek bir cihaz göremiyorum.Bkz Nokia N900 %100 Overclock ediliyor(1.2 Ghz) N9 %100 Overclock (2 GHZ) Sen düşün yani :)
kesinlikle katılıyorum..:oke:

hsngul44

hsngul44

Üye
n950 nereden alabilirim yardimci olurmusunuz istanbulda siz nereden aldiniz guzelmi cihaz

Üst Alt