3D grafik hızlandırıcı (derken Nokianın İddiası Ne?)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

moscow89

Üye
    Konu Sahibi
3D grafik hızlandırıcı (derken Nokianın İddiası Ne?)
Eminim birçok N8 Kullanıcısı(yani bizler) bu telefonlara milyar para vermeden önce sağdan soldan araştırdık... Ve bir çoğumuz çoğu incelemede yada okuduğumuz N8 tanıtımlarında "3D grafik hızlandırıcı" diye bir ibare gördük. Hatta çok iyi oyunlar oynıcaz diye büyük ümitlere kapıldık...

1. Madem ekstradan böyle bir yenilik sundun "3D sımbırtısı" diye , hem ortada sayıca doğru düzgün oyun yokken ve de üretemiyorken ne gerek var bu zımbırtıya!

2. En basitinde burun kıvırdığımız iphone bu "3D zımbırtısı" olmadan gayet hızlı şekilde oyunu açıyor, ve oynattırıyor.(Bazılarımız 2000 lira vermeye değmez diyebilirler , saygı duyarım ama Nokia nın iddiası diğerlerinden farklı işe yarar bişi üretmiiş gibi "3D zımbırtısı" koyduk demesi!),

3 .Yine iphone ile kıyaslıcam (nokianın iphone segmentindeki tlf.nu N8 miş ya);iphone da en basidinden bir balık tutma oyununda oltayı oynatırken sensörlerin sınırını zorluyorsun; N8 de sensörü anca bilyeleri deliklere sokmaya çalışırken hakkıyla kullanabiliyorsun.

Bu 3d grafik zımbırtısı nedir?(bukadar az oyunun olduğu hatta üretilmemeye başlandığı bir symbian ortamında)

Şimdi lütfen biri bunu açıklasın bazı özelelikler kullanıcıların aklını çelebilmek adına şişirilip elimizde mi patlatılıyor yoksa yeni uygulama , oyun vs görebilmek için uzun bir süre daha beklemek zorundamıyız!??(Not: Nokia nın Symbiandan bu günlerde elini eteğini çektiğini düşünelim)

uribaju

uribaju

Üye
aynen öyle güya grafiği iyileştiriyormuş |-)

Anußis

Anußis

Üye
aga senin söylemeye çalıştıgını donanıma değil symbiana söyle ... boot kırılsa başka bir sistem kursanda görsen

----------Eklendi @ 14:50:38 ---------- Yazıldı @ 14:49:31 ----------

2. En basitinde burun kıvırdığımız iphone bu "3D zımbırtısı" olmadan gayet hızlı şekilde oyunu açıyor, ve oynattırıyor.(Bazılarımız 2000 lira vermeye değmez diyebilirler , saygı duyarım ama Nokia nın iddiası diğerlerinden farklı işe yarar bişi üretmiiş gibi "3D zımbırtısı" koyduk demesi!),

3 .Yine iphone ile kıyaslıcam (nokianın iphone segmentindeki tlf.nu N8 miş ya);iphone da en basidinden bir balık tutma oyununda oltayı oynatırken sensörlerin sınırını zorluyorsun; N8 de sensörü anca bilyeleri deliklere sokmaya çalışırken hakkıyla kullanabiliyorsun.

olmadan mı hocam x6 kullandım ve normal shift bile kasıyordu kaldıki s^3deki shifti acacak ya allah aşkına :kop:

nonamex

Üye
3D Hızlandırıcı dediği, telefon 3 boyutlu grafikler için "Broadcomm BCM2727 GPU" (300 mhz hızında) kullanıyor. Güçlü bir GPU olmasına rağmen zayıf bir işlemci tarafından desteklendiği için GPU'nun gücü boşa gitti denebilir.

iPhone'dada "3D zımbırtısı" var. "PowerVR SGX535 GPU" (200 mhz hızında) kullanıyor (iPhone 4 & iPhone3gs te ortak).

one2one2

one2one2

Üye
Allahtan varmis bide o zimbirtisi olmasa ne halt ederdik :P

• Beğen
Tepkiler: suat1111

nonamex

Üye
Allahtan varmis bide o zimbirtisi olmasa ne halt ederdik :P

5800 kullanıcıları napıyorsa öyle olurdu, java oyunlarla idare :) GPU olmadığı için CPU'ya ek yük binerdi haliyle telefon yavaşlardı ayrıyetten.

uribaju

uribaju

Üye
nokia n70 kullanırken pes vardı ve telefonun 3d hızlandırıcısı olmamasına ragmen çok iyi grafikleri vardı ve takılma felan hıc yoktu ayrıca replay'leri kaydetme özelliği vs vardı ondaki performansı n73 te alamadım mesela halbuki n73ün işlemcisi daha iyi çift çekirdek ve onda da 3d hızlandırıcısı yok ..

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
N8 almak aklımın ucundan dahi geçmiyordu. Bir de böyle konular görünce artık nefret etmeye başladım N8 den. 200 lira fazla verip başka işletim sistemlerine sahip telefonlar almak var.

• Beğen
Tepkiler: nonamex
Uruloki

Uruloki

Üye
o zımbırtı olmasaydı 720p video çekemez ve izleyemezdin arkadaşların dediği gibi java oyun oynarken bile telefon takılırdı sonra 12mp fotoğraflara bakamaz ve çekemezdin yani nokia cpu dan kısıp gpu(3D hızlandırıcı zımbırtısı) ya aktarma yapmış oluyor ki istersen bu zımbırtıya sahip olmayan cihazlarda nfs asphalt 6 dungeon hunter 2 vs. oyunları dene ne oluyor

pRime.

pRime.

Üye
3D Hızlandırıcı dediği, telefon 3 boyutlu grafikler için "Broadcomm BCM2727 GPU" (300 mhz hızında) kullanıyor. Güçlü bir GPU olmasına rağmen zayıf bir işlemci tarafından desteklendiği için GPU'nun gücü boşa gitti denebilir.

iPhone'dada "3D zımbırtısı" var. "PowerVR SGX535 GPU" (200 mhz hızında) kullanıyor (iPhone 4 & iPhone3gs te ortak).

İşlemci kısmı hariç katılıyorum sonuçta iphone 3gs 600mhz işlemci ve PowerVR SGX535 GPU ile 4'ün oyunlarını rahatça açabiliyor.

----------Eklendi @ 15:49:30 ---------- Yazıldı @ 15:47:38 ----------

o zımbırtı olmasaydı 720p video çekemez ve izleyemezdin arkadaşların dediği gibi java oyun oynarken bile telefon takılırdı sonra 12mp fotoğraflara bakamaz ve çekemezdin yani nokia cpu dan kısıp gpu(3D hızlandırıcı zımbırtısı) ya aktarma yapmış oluyor ki istersen bu zımbırtıya sahip olmayan cihazlarda nfs asphalt 6 dungeon hunter 2 vs. oyunları dene ne oluyor

Katılıyorum hasan'a

Anußis

Anußis

Üye

aynen hocam bi ara x6ya shift kurmak istedim v5 için olanı hemde ıntel p4lü pcde gta4 çalıştırmak gibi

Utku

Utku

Üye
O olmasaydı asphalt 5 i vs. ....... oynardık

PriZm

PriZm

Üye
konu sahibinin 3D "Zımbırtısı" demesi zaten tamamen fiyasko olmuş:hmmm

SilentOne

SilentOne

Üye
aynen yha bn 5800 ı ne aşk ile aldım nasıl aşık oldum sonra baktım oyun konusunda sıkıntılı kamerada gece sıkıntılı bide carl zeiss lens ile dedim tek aşkım kusuru olur telefonun hoperlor sesi flen derken aşk üzerine aşk aşk nezmn bitti n8 i ilk elime aldıqımda baktım s^3 e baktımhd oyunlara baktım gece gündüz çekimlere dedim telefon budur 9 ay sonra baktım c7 flen derken c6-01 çıktı baktım küçüklüqü şirinliqi ve n8deki performansı foto ve video çekimi otg si derken bn bu telefonu almalıyım ama 5800 dan nasıl kurtulurum dedim ama bir yandanda 5800 ı bırakamıyodum cfw ler flen birazda olsa bıraktırmıyodu taki ogün e kadr bir arabanın altında şarj çekişe çekişe ölmesi ondan tek hatıra hafıza kartı kaldı c6-01imde onuda ole yaşatıyom ve 5800 ilk çalıştıqım ve ilk kazandıqım para ile almıştım

nonamex

Üye
aynen yha bn 5800 ı ne aşk ile aldım nasıl aşık oldum sonra baktım oyun konusunda sıkıntılı kamerada gece sıkıntılı bide carl zeiss lens ile dedim tek aşkım kusuru olur telefonun hoperlor sesi flen derken aşk üzerine aşk aşk nezmn bitti n8 i ilk elime aldıqımda baktım s^3 e baktımhd oyunlara baktım gece gündüz çekimlere dedim telefon budur 9 ay sonra baktım c7 flen derken c6-01 çıktı baktım küçüklüqü şirinliqi ve n8deki performansı foto ve video çekimi otg si derken bn bu telefonu almalıyım ama 5800 dan nasıl kurtulurum dedim ama bir yandanda 5800 ı bırakamıyodum cfw ler flen birazda olsa bıraktırmıyodu taki ogün e kadr bir arabanın altında şarj çekişe çekişe ölmesi ondan tek hatıra hafıza kartı kaldı c6-01imde onuda ole yaşatıyom ve 5800 ilk çalıştıqım ve ilk kazandıqım para ile almıştım

5800 benim cebime bile sığmıyordu ya :d: Sıkışıp ekranı patlayacak diye korkuyordum :ehe

PriZm

PriZm

Üye
arabanın altında şarj çekişe çekişe ölmesi

:ehe

----------Eklendi @ 00:49:55 ---------- Yazıldı @ 00:49:04 ----------

5800 benim cebime bile sığmıyordu ya :d: Sıkışıp ekranı patlayacak diye korkuyordum :ehe

Abartma o kadarda değil:D

hem patlarsa cebin patlar 5800 a birşey olmaz:D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...