Bir zeka sorusu :)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Deleted.

Üye
    Konu Sahibi
Bir zeka sorusu :)
Köyün birinde bir adam varmış. Herhangi bir buğday yığınında kaç tane buğday tanesi olduğunu bir bakışta anlayabileceğini iddaa ediyormuş.
Örneğin:
-Bu yığında 3.943.763 tane buğday tanesi var.
Herkes kafadan attığını biliyormuş ama kimse bunu kanıtlıyamıyormuş.
.
.
.
Evet. Siz köyün en zeki adamısınız. Sizden bu adamı kısaca şapa oturtmanız:naughty: isteniyor. Nasıl Çözerdiniz Olayı???:hmmm

Algoritma___

Üye
Say bakalım derdim

Deleted.

Üye
    Konu Sahibi
Say bakalım derdim

hayır. Adamın yalan söylediğıni kanıtlamak isteyen sensin. Sen say diyebilir. . .

----------Eklendi @ 03:03:39 ---------- Yazıldı @ 03:02:10 ----------

bilen çıkmazsa 15. mesajdan sonra cevabı veririm :ehe

.yaRasa.

.yaRasa.

Üye
Hayır 3.943.762 tane var derdim..

Deleted.

Üye
    Konu Sahibi
mantıklı :D ama cevap bu değil. O da hayır benim ki doğru falan der. Kanıtla dersin. İnanmayan sensin, sen kanıtla falan diyebilir. Biraz saçmaladım ama :D

Till_Lindemann

Till_Lindemann

Üye
söle şunu :D

nitroux

nitroux

Üye
İki ayrı buğday yığını yaparım. Birisi diğerinden fazla olur. Fazla olanı yere yaygın ve basık şekilde koyar, az olanı ise daha fazla görünmesi için daha yüksek bırakırım ve yanılmasını sağlamaya çalışırım. Bakarsın tutar ve yanılıp az olana fazla, fazla olana az sayı söyler :ehe

Deleted.

Üye
    Konu Sahibi
Doğru gibi :ehe bendeki cevap bu değil ama bunu da doğru sayalım :D

----------Eklendi @ 13:42:03 ---------- Yazıldı @ 13:41:00 ----------

başka cevaplar bulmaya çalışın :ehe

----------Eklendi @ 13:45:34 ---------- Yazıldı @ 13:42:03 ----------

başka cevaplar bulmaya çalışın :ehe

cozturk

cozturk

Üye
Bir yere 10 kiloluk buğday koyarım bir yere de 10.5 kiloluk buğday koyarım....Arasındaki farkı anlaması imkansız...Adetleri aynı değil derim ve ona adetlerini söylemesini isterim....Kilosu az olanda daha çok buğday var derse onun salladığını kanıtlarım...Diyelimki doğru söyledi işi abartırım 10 ayrı yere buğday koyarım hepsinin ağırlığını 5,10 gram değiştiririm ve hepsinin sayılarını söylemesini isterim....Mutlaka yanılacaktır ve onun yalancı olduğunu göstermiş olurum :oke:
veya elime saydığım bir avuç buğdayı alırım ona kaç adet olduğunu sorarım...Adet'ini bildiğim için yalan attığını kanıtlarım ...

Deleted.

Üye
    Konu Sahibi
bu da güzel yöntem doğru.:oke: ama bir cevabı daha var. Daha basit düşünmeye çalışın :oke:

----------Eklendi @ 13:58:28 ---------- Yazıldı @ 13:55:57 ----------

Bir ipucu vereyim: Tek bi yığında 2 adımda halledeceksiniz olayı :oke:

mcnpl4

mcnpl4

Üye
yigindan bikac tane alir ve ona kac tane aldigimi soylemem. Ve yiginda tekrar kac tane oldugunuu soylemesini isterim..

----------Eklendi @ 14:08:49 ---------- Yazıldı @ 14:06:47 ----------

misal 3 tane aldimdiyelim 3.943.760 kaldi. Adam dogru soyleyemezse sapa oturur:oke:

Deleted.

Üye
    Konu Sahibi
Evet doğru. Bendeki cevap buydu. Daha önceden biliyomuydun cevabı :ehe

mcnpl4

mcnpl4

Üye
hayir desem yalan olur ama bu soru bana daha once hic sorulmamisti sadece cevabi ogrenmistim.. Bana sorulsa ne cevap verirdim bilemem.. Bu sayilmazsa yorumu sileyim o zaman:ehe bilmeyenler heyecan yapsin:d:

Deleted.

Üye
    Konu Sahibi
yok yaw sonuçta bildin :ehe dursun mesaj :ehe

mcnpl4

mcnpl4

Üye
:ehe

nitroux

nitroux

Üye
Gerçekten çok basit ve mantıklıymış. Pratik zeka işte... Tebrikler :oke:

Deleted.

Üye
    Konu Sahibi
:oke:

enginzz

enginzz

Üye
adama tek tek saydırırım

Utku

Utku

Üye
cevap verilmiş:vur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt