Nokia e72 eposta kurma sorunu püf noktası çözüldü

Sponsorlu Bağlantılar

YkPkY

YkPkY

Üye
    Konu Sahibi
Nokia e72 eposta kurma sorunu püf noktası çözüldü
Bilindiği gibi birçok e72,e71,e55 gibi akıllı telefon kullanan arkadaşlar e-posta kurulumuna başlarken kurulum ayarlanıyor deyip başa atması sıkıcı bi durumdu.bir türlü kurulumu gerçekleştiremiyorduk.bende ayarlayıp kullanıyordum ama püfnoktasının ne olduğunu pek dikkate almamıştım.soran bazı arkadaşlar için hesaplarımı kaldırıp tekrar kurmayı denedim olmadı ama en küçük sorunu buldum ve 3 adet hesap kurdum,paylaşmak istedim.

ÖNCELİKLE OPERATÖR AYARLARINIZIN YAPILI OLDUĞUNDAN EMİN OLUN.emin değilseniz MENÜ-KONTROL PANELİ-SETTİNG WİZARD"a girip operatör ayarlarınızın hepsini işaretleyip kurun.sonra my nokia"ya üye olmanız gerekiyor.bunu ister MENÜ-KONTROL PANELİ-TELEFON-MY NOKİA dan yada MENÜ-OVİ MAĞAZASINDAN gerçekleştirebilirsiniz.
OVİ MAĞAZASINDA üyeliğiniz varsa sorn yok.sonra hattınızda en az 1 lira olması gerekiyor ilk bağlantı için.wi-fi üzerinden yapmıyor bağlantıyı her ikisinede bağlanıyor çünkü.wi-fi yoksa sorun yok hepsini şebekeden yapar.wi-fide varsa telinizin eşleşmiş olması gerekiyor.bununda neden işe yarayacağını sonra söyleyeceğim.

sonra şebeke internetinizin (AVEA İNTERNET,VODAFON İNTERNET,TRCELL İNTERNET vs) KONTROL PANELİ-AYARLAR-BAĞLANTI-HEDEFLER-İNTERNET"TE olduğuna emin olun ve üzerine gelip SEÇENEKLER-ORGANİZE ET-ÖNCELİĞİ DEĞİŞTİR deyip en üst sıraya alıp TAMAM deyip çıkıyorsunuz.
sonra e-posta kurulum sihirbazınıza girin.BAŞLAT deyin,ekrana kurulması hazır olan hesaplar gelecek,farklı bir hesapsa örnğn mynet gibi-DİĞER seçeneğine girin.gelecek yere kullanıcı adınızı örnğn ([email protected],[email protected] vs.) yazıp ok deyip gelecek yere şifrenizi doğru bi şekilde grin OK deyin.ekrana Koşullar Saptanıyor -Ayarlar Doğrulanıyor gibi kurulum ibaresi gelecek bittikten sonra SÖZLEŞME çıkacak.KABUL edin ardından POSTA KUTUSU TANIMLANIYOR diyecek ve beyaz ekran çıkacak.GÜNCELLİYOR diyecek ve mailleriniz dökülmeye başlaycak.SEÇENEKLER deyip ŞİMDİ GÖNDER VE AL a tıklayıp posta kutusundaki bütün maillerini alırsınız tabii okunmamışları.hepsi okunmuşsa mail inmez.çünkü tele sadece okunmamış mailler dökülür.
şimdi gelelim asıl meseleye.şebeke göstergeside 3G bağlantısı devamlı bağlı olarak görünecek.eğer şebeke internet paketiniz yoksa ve maillerimi istediğim zaman wi-fi ile almak istiyorum diyorsanız,liralarım gitmesin faturam kabarmasın diyorsanız ki bazı arkadaşlarımız 3G bağlantısının devamlı açık olduğunu ve kapatamadığını 3G ibaresinin altında devamlı iki çizgi olduğudan şikayetçilerdir.bunun içinde E-POSTA nız açık iken SEÇENEKLER-AYARLAR-HESAP AYARLARI-SENKRONİZE ZAMANI-HAFTA İÇİ SENKRONİZASYONU-TÜM GÜN KAPALI deyip TAMAM deyin,hemen altında HAFTA SONU SENK.-TÜM GÜN KAPALI deyin,hemen 2 üstünde ZAMANLI SENKRONİZASYON-KAPALI olduğuna emin olun ve GERİ deyip HESAP BİLGİLERİNE girin en altta ERİŞİM NOKTASINA eşli wifi bağlantınız yoksa YOK deyin varsa var olan wifi ismine tıklayın ve TAMAM deyip çıkın.böylelikle hem 3G paket veri bağlantısının kesildiğini göreceksiniz hemde istediğiniz zaman maillerinizi kendiniz senkronize edebileceksiniz ve istediğiniz kadar beleş hesap kurabileceksiniz hattınızdan yemiyeceksiniz.Yok benim internet paketim var diyorsanız söylediğim ayarları istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

bundan sonra internet paketiniz olmadan,liranız gitmeden,bakiye düşmeden istediğiniz kadar ,olduğunuz yerde wifi olması ve telinize eşli olmak kaydıyla yukarıda anlattığım yerden HESAP AYARLARINA yada MENÜ-E-POSTA-AYARLAR-ADMİN@___.COM"a (yani hesabınıza) tıklayıp HESAP AYARLARINA girip HESAP BİLGİLERİnden istediğiniz ERİŞİM NOKTASINI tanımlamalısınız.çünkü herzaman oradan seçtiğiniz bağlantı noktasından girecektir.
şimdi wifi bağlantılı olduğunuz yerden hesaplar kurabilirsiniz.girdiğiniz hesaptan gelen maillerinizi var ise, görebilmek içinde SEÇENEKLER-ŞİMDİ GÖNDER VE AL demeniz yeterli.SAĞ ÜST KÖŞEDE Sarı mavi yuvarlak bir ibarenin döndüğünü göreceksiniz(bu senkronizasyon yapıyor demek,Dönmeden sarıysa (bağlı),Kırmızı çarpı şeklinde olursa (bağlantı bitti demek) birden çok posta kutusu tanımlıysa bütün posta kutunuzdaki mailler düşecektir.onlarıda aynı yerden görmek isterseniz,üstte GELEN KUTUSUna tıklayıp en alttan diğer hesaplarınızı açabilirsiniz.bağlanı kesilirse SEÇENEKLER-ŞİMDİ GÖNDER VE AL ı tekrarlayınız.gelen bişey yok ise yeni mail yok demektir.
Şimdi mail atmak istiyorsunuz ve ayarlarınız HAFTAİÇİ SENKRONİZASYON a KAPALI.Yapacağınız tek şey hangi postanızdan mail atmak istiyorsanız onu açın,mailinizi yazın yada dosya resim gönderecekseniz ekleyin,alıcıyı yazın,SEÇENEKLER-GÖNDER deyin.Sağ alttan GERİ deyin.hazırladığınız mail Giden Kutusunda beklemede olacaktır.Sonra SEÇENEKLER-ŞİMDİ GÖNDER VE AL deyin,mailiniz gönderilmiş olacaktır.kontrol için Gelen Kutusuna tıklayıp alta inip Giden Kutusundan Gönderilen Kutusuna geçtiğini göreceksiniz.
Gelen E-MAİL uyarı seslerinide MENÜ-KONTROL PANELİ-TERCİHLER-KİŞİSELLEŞTİRden E_POSTA BİLDİRİM TONUndan istediğinizi atayabilirsiniz.
Ana ekranda kısa yol oluşturmak içinde MENÜ-E_POSTA-AYARLAR-GENEL AYARLAR-ANA EKRAN-POSTA KUTUSUna istediğiniz postakutusunu atayabilir,ÖN İZLEMEyi istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.En fazla 2 posta kutusu atayabilirsiniz,BİRİNCİL ve İKİNCİL olarak.(Ben öyle kullanıyorum ana ekranda hem kullanım kolaylığı sağlıyor hemde başkaları gördüğünde de şekil duruyor.gelen maillerinizin sayısınıda görebiliyorsunuz.

Son bir tio daha vereceğim.MENÜ-AYARLAR-BAĞLANTI-HEDEFLER-SEÇENEKLER-VARSAYILAN BAĞLANTIyı HERZAMAN SORa ayarlayın,geri deyin çıkın.Artı Ana Menü-SIFIRa basılı tutun.bu internetin kısayoludur.buradan SEÇENEKLER-AYARLAR-GENEL-ERİŞİM NOKTASI-HER ZAMAN SORa ayarlayın.böylelikle telefonda ne tür bir bağlantı yapacaksanız yapın herseferinde size bağlantı seçeneği sunacaktır artık.böylelikle kazayla şebeke internetine bağlanıp bakiye düşüşlerinden kurtulacaksınız.(not: Tabii harici bir paket veri bağlantısıyla kullanılan program için geçerli değildir.çünkü onların şebeke seçim ayarları kendi içinde ayrıdır.örngn. Lotus traveller - Opera web tarayıcı vs gibi.)

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.yıllardır symbian kullanıyorum.profu oldum artık.forumlarda okuyordum hep aynı şikayetler.en sonunda zaman ayırıp oturup kullanıcılara yardımcı olmak istedim.çünkü işten çıkartıldım,vaktim bayağı bi bollaştı.vaktim oldukcada sorunlarınıza çare olmaya çalışacağım hep.
KOLAY GELSİN

yorumlarınızı bekliyorum
 
  • Beğen
Tepkiler: iatis


YkPkY

YkPkY

Üye
    Konu Sahibi
:oke:
 

borasapmaz

Üye
dostum bu süper paylaşımın için çok teşekkür ediyorum. yanında da küçük bir sorunum;mesajlar kısmında 2 adet hotmail hesabı görünüyor fakat biri yukarıda bahsedilen şekilde yaptığım ama diğeri konusunda herhangi bir işlem yapmadım ve kaldıramıyorum bu konuda yardımcı olabilir misiniz ?
 
YkPkY

YkPkY

Üye
    Konu Sahibi
kaldırabilmen için yukarıda anlattığım şekilde bağlantının bağlı olması gerek.yukarda dediğim yerden tüm gün açık yap,haftasonundaysan hafta sonunu açık yap.o an bağlı olacak.sonra e-posta-ayarlar-mail(kaldıracağın mail)-seçenekler-posta kutusunu kaldır-,diyeceksin.bu kadar
 
YkPkY

YkPkY

Üye
    Konu Sahibi
yokmu işine yarayan
 
LuckyDALT0N

LuckyDALT0N

Üye
Teşekkürler ;)
 
YkPkY

YkPkY

Üye
    Konu Sahibi
ben teşekkür ederim
 
YkPkY

YkPkY

Üye
    Konu Sahibi
:allalla:
 
YkPkY

YkPkY

Üye
    Konu Sahibi
:hmmm
 

ismaelche

Üye
operatörün internetini kullanmak istemeyenler aşağıdaki linki inceleyebilir. Tamamen kendi çalışmamdır. Alıntılarda lütfen kaynak belirtiniz.

 
YkPkY

YkPkY

Üye
    Konu Sahibi
operatörün internetini kullanmak istemeyenler aşağıdaki linki inceleyebilir. Tamamen kendi çalışmamdır. Alıntılarda lütfen kaynak belirtiniz.

bu anlatım bana ait kendi çözümüm yani kaynağı benim.......................................
 
darkledars

darkledars

Üye
s.a ben e72 geçenlerde çökertim ve servise verdim e72 kulanıcılları bilir mesaj ve çagrı geldigide ufak kutucuk içinde gösterirdi serviste yeni güncelemede eski nokia lar gibi olmuş mesaj gelme şekli neden dir
teşekkürler
 
YkPkY

YkPkY

Üye
    Konu Sahibi
Linki kontrol ettiysen farklı bir yoldan anlatıyor.

bana demişsinki anlatımlarda kaynak belirtiniz diye,bende diyorumki şuanki yazdığın konunun başlığındaki anlatım tamamen kendime ait.alıntı değil.

----------Eklendi @ 17:34:47 ---------- Yazıldı @ 17:31:19 ----------

s.a ben e72 geçenlerde çökertim ve servise verdim e72 kulanıcılları bilir mesaj ve çagrı geldigide ufak kutucuk içinde gösterirdi serviste yeni güncelemede eski nokia lar gibi olmuş mesaj gelme şekli neden dir
teşekkürler

ayarlardan bildirimleri açman gerek.şuan tel elimde olmadığı için yolunu tarif edemiyorum
 
[_ATHENA_]

[_ATHENA_]

Üye
[COLOR=""][SIZE=""]arkadaşım çok yararlı bir paylaşım şimdi deneyecem[/SIZE][/COLOR]
 
[_ATHENA_]

[_ATHENA_]

Üye
[COLOR=""][SIZE=""]arkadaşım paylaşım için çok teşekkür sana. En sonunda hallettim.gerçekten işime yaradı[/SIZE][/COLOR]
 
anılbaran

anılbaran

Üye
tesekkürler
 
YkPkY

YkPkY

Üye
    Konu Sahibi
güle güle kullanın arkadaşlar rica ederim
 
YkPkY

YkPkY

Üye
    Konu Sahibi
konu günceldir
 
YkPkY

YkPkY

Üye
    Konu Sahibi
güncell
 


Üst Alt