LG optimus black alanlar buraya !!!

Sponsorlu Bağlantılar

macoo

macoo

Üye
lg 970 black de orjinal radio olmasına yardımcı olabilirim

CS BETA

CS BETA

Üye
Benim soruya niye cevap yok :) ?

Masha

Masha

Üye
Yok, daha önce Türkiye'de çıkmayacağını sandığım Samsung Galaxy S plus çıkmış.. Onu almak için satacaktım, almak isteyen adam vazgeçti.. Sonra bende fikrimden vazgeçtim..

Optimus Black'ten memnunum yoksa, bir şikayetim yok.
Hmm bende sandımki sorunu falan mı çıktı acaba :hmmm
Kullandığım kadarıyla çok güçlü bir cihaz 700 Nıt parlaklığının desteklediği Nova Display ekran , kalitesi ve tasarımıyla iyi bir smartphone..

nonamex

Üye
Kameranın basık video çekme sorunu yabancı v10c ve v11 romlarında düzeltilmiş , fakat türkiye için rom çıkmadı henüz..

cihan3454

cihan3454

Üye
Hayatımda gördüğüm en kötü 5 MP kamera demissin yalnız biraz abartmışsın. Sonuç itibariye fotoğraf makinası değil Smartphone alıyorsun sonuçta. Fotoğrafçılık yapmak istiyorsan Profesyonel Kamera almanı öneririm. Bende LG Optimus Black kullanıcısıyım ve gayet memnunum telefondan. Senin beğenmediğin 5MP kameradan bir kaç tane çektiğim fotoğrafları ekliyorum buraya. Fotoğraflardan sonra senin fikrini alalım.Ayrıca 2 MP den bahsetmişsin bu telefonun zaten ön kamerası 2 MP bilgine..En Son Fotoğraf Orjinal boyutudur..

Öncelikle, yeni gördüğüm için cevabımın biraz geçikmiş olduğunu belirteyim.
Evet incelemiş olduğum diğer 5mp telefonlara göre(iphone4, galaxys, nokian82- x6), Optimus'un 5mp'lik kamerası pek iyi sayılmazdı. Bu konuda linkteki incelemeri de inceleyebilirsiniz. Orada çeviri sonucu söyle bir ifade yer alıyor:

'' Optimus Siyah kamera görüntü kalitesi açısından kesinlikle 5MP ligin en iyileri arasında değildir.
Photos generally lack detail and contrast and could use some sharpening.​
Fotoğraflar genellikle detay ve kontrast eksikliği ve bazı keskinleştirme kullanabilirsiniz.''
Haklsınız sonuçta o bir smartphone camera değil, günlük çekimler için de yeterli bir kameraya sahip olabilir, fakat keske kamerası biraz daha iyi olsaydı, o zaman çok daha iyi bir smartphone olurdu. Aslında ön kameranın 2mp ya da vga olamsını çok fazla bir önemi yok bence, çünkü video görüşmesi için kullanılacak bir kamera sonuçta ve görüşme kalitesi kameradan çok şebeke aktarım hızına bağlı.

Eklemiş olduğunuz fotoğraflara gelince; güzel görünüyor ve bu telefonla çekilebilecek en iyi şekilde çekmişsiniz bence (elinize sağlık).
Fakat fototrafların kalitesini incelemek için gerçek boyutlarına bakmak ve mümkünse en iyi şekilde çekip rakipleriyle karşılaştırmak gerkiyor bence, Lg optimus black'ın kamerasından çıkan resimlerde biraz detay eksikliği ve gölgede kalan kısımlarda noise mevcut. Dolayısıyla iyi resim çekebilmek için çok uygun bir ışık anını yakalamak gerekiyor.

Bu da benim kedim :) Fakat N8 ile çektim Resmin orjinal hali çok daha iyi.

----------Eklendi @ 11:35:22 ---------- Yazıldı @ 11:28:20 ----------

Daha önce de söylediğim gibi telefonun iyi yanları güzel yanları yok demiyorum ve hiç hoşuma gitmemiş olsaydı hiç almazdım zaten. Rakipleri arasında tip, esstetik,ergonomi, yakışıklılık :), ekran olarak gerçekten iyi ve mennun olmanız sevindirici. Keske dediğim nokta ise böylesine güzel ekrana sahip bir cihazın keske kamerası biraz daha iyi olsaydı.

----------Eklendi @ 11:44:25 ---------- Yazıldı @ 11:35:22 ----------

Bazı arkadaşlar kötülemişte Optimus Black'in Kamerasını bende bir jest yapmak istedim. Ekran kaliteside bir o kadar güzel arkadaşlar. Ön kamera 2MP ve Smartphone larda bu bir ilkti sonradan bazı telefonlarda çıkardı 2MP ön kamerayı. Gayet güzel ön kamerası ama 3G ile pek ilgilenmediğim için tam bir bilgi veremiyicem.

Sanırım bu taş bana :) fakat bunu sadece ben söylemiyorum yukarıda linkini eklediğim incelemede de bahsediliyor :)

fireman87

fireman87

Üye
    Konu Sahibi
Bu resimler optimus black'te çekilmiş, normal 5mp bu değilse gerçeği nedir bilinmez dostum :oke:

Masha

Masha

Üye
Ben demiyorum ki en iyi kamera Optimus Black'te 5 MP ve 2MP ön kamerası beni zaten tatmin ediyor . Ben Smartphone alıyorum kamera değil. Nokia zaten emekliliği yaklaşmışki devamlı düşüşte. Beğenmiyorum değil Nokia Allah'ı var Kamera konusunda iyi. Yinede dediğim gibi Ekran kalitesi ve tasarım açısından Nokia, LG'nin eline su bile dökemez. Donanım ve Özellik bakımından yine önde olan Lg'dir. Nokia Symbian'dan kurtulana kadar düşmeye devam edecektir.

fireman87

fireman87

Üye
    Konu Sahibi
Bende kız arkadasıma almayı planlıyorm şu yeni beyazından, kendimede 2x veya 3D alıcam

technoshark

technoshark

Üye
optimus 2x gelecek mi bilemiyorum türkiyeye ama optimus 3D süper birşey ... videolarını izledim ...

bu arada optimus black (white olarak çıktı) vatan bilgisayarda satışı var

huseyinos

huseyinos

Üye
arkadaşlar optimus black gizli menü kodu 3845 # * 970 # bütün herşeyintesti ve reseti mumkün

• Beğen
Tepkiler: technoshark

nonamex

Üye
Bu arada belirteyim, telefonun ekranı Corning'in sitesinde yazdığı gibi Gorilla Glass değil. Ekran koruyucu kullanmanızı tavsiye ederim.

Online desteğe sorduğumda gorilla glass olmadığını belirttiler. Zaten ekranı N8'inki gibi sağlamlık hissi vermiyor..

technoshark

technoshark

Üye
nonamex bilgilendirme için teşekkür ederim çok sağol...

birşey sorayım sana telefon test programı olarak ne kullanıyorsun optimus blackte ?

huseyinos

huseyinos

Üye
Arkadaşlar telefonumu root etmek istiyorum garanti dışı kalır diyorlar sonra nasıl garantiye alacağız.

nonamex

Üye
Gingerbreak'i indirin, root tusuna basip root, root ettikten sonra unroot tusuna basip roottan cikarabilirsiniz (gingerbreak v10a ve v10b romlarinda calisiyor diye yazilmis)

----------Eklendi @ 11:39:54 ---------- Yazıldı @ 11:39:18 ----------

nonamex bilgilendirme için teşekkür ederim çok sağol...

birşey sorayım sana telefon test programı olarak ne kullanıyorsun optimus blackte ?

Testten kastiniz benchmarksa quadrant..

technoshark

technoshark

Üye
nonamex bu lazım programları bir başlık adında toplasak nasıl olur sence ? mesela senın dedıgın programı bulamadım ben :S

----------Eklendi @ 11:53:30 ---------- Yazıldı @ 11:48:26 ----------

aynen oydu nonamex teşekkür ederim ...

Üst Alt