Hayatımda gördüğüm en kötü 5 MP kamera demissin yalnız biraz abartmışsın. Sonuç itibariye fotoğraf makinası değil Smartphone alıyorsun sonuçta. Fotoğrafçılık yapmak istiyorsan Profesyonel Kamera almanı öneririm. Bende LG Optimus Black kullanıcısıyım ve gayet memnunum telefondan. Senin beğenmediğin 5MP kameradan bir kaç tane çektiğim fotoğrafları ekliyorum buraya. Fotoğraflardan sonra senin fikrini alalım.Ayrıca 2 MP den bahsetmişsin bu telefonun zaten ön kamerası 2 MP bilgine..En Son Fotoğraf Orjinal boyutudur..
Öncelikle, yeni gördüğüm için cevabımın biraz geçikmiş olduğunu belirteyim.
Evet incelemiş olduğum diğer 5mp telefonlara göre(iphone4, galaxys, nokian82- x6), Optimus'un 5mp'lik kamerası pek iyi sayılmazdı. Bu konuda
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
linkteki incelemeri de inceleyebilirsiniz. Orada çeviri sonucu söyle bir ifade yer alıyor:
'' Optimus Siyah kamera görüntü kalitesi açısından kesinlikle 5MP ligin en iyileri arasında değildir.
Photos generally lack detail and contrast and could use some sharpening.
Fotoğraflar genellikle detay ve kontrast eksikliği ve bazı keskinleştirme kullanabilirsiniz.''
Haklsınız sonuçta o bir smartphone camera değil, günlük çekimler için de yeterli bir kameraya sahip olabilir, fakat keske kamerası biraz daha iyi olsaydı, o zaman çok daha iyi bir smartphone olurdu. Aslında ön kameranın 2mp ya da vga olamsını çok fazla bir önemi yok bence, çünkü video görüşmesi için kullanılacak bir kamera sonuçta ve görüşme kalitesi kameradan çok şebeke aktarım hızına bağlı.
Eklemiş olduğunuz fotoğraflara gelince; güzel görünüyor ve bu telefonla çekilebilecek en iyi şekilde çekmişsiniz bence (elinize sağlık).
Fakat fototrafların kalitesini incelemek için gerçek boyutlarına bakmak ve mümkünse en iyi şekilde çekip rakipleriyle karşılaştırmak gerkiyor bence, Lg optimus black'ın kamerasından çıkan resimlerde biraz detay eksikliği ve gölgede kalan kısımlarda noise mevcut. Dolayısıyla iyi resim çekebilmek için çok uygun bir ışık anını yakalamak gerekiyor.
Bu da benim kedim

Fakat N8 ile çektim Resmin orjinal hali çok daha iyi.
----------Eklendi @ 11:35:22 ---------- Yazıldı @ 11:28:20 ----------
Daha önce de söylediğim gibi telefonun iyi yanları güzel yanları yok demiyorum ve hiç hoşuma gitmemiş olsaydı hiç almazdım zaten. Rakipleri arasında tip, esstetik,ergonomi, yakışıklılık

, ekran olarak gerçekten iyi ve mennun olmanız sevindirici. Keske dediğim nokta ise böylesine güzel ekrana sahip bir cihazın keske kamerası biraz daha iyi olsaydı.
----------Eklendi @ 11:44:25 ---------- Yazıldı @ 11:35:22 ----------
Bazı arkadaşlar kötülemişte Optimus Black'in Kamerasını bende bir jest yapmak istedim. Ekran kaliteside bir o kadar güzel arkadaşlar. Ön kamera 2MP ve Smartphone larda bu bir ilkti sonradan bazı telefonlarda çıkardı 2MP ön kamerayı. Gayet güzel ön kamerası ama 3G ile pek ilgilenmediğim için tam bir bilgi veremiyicem.
Sanırım bu taş bana

fakat bunu sadece ben söylemiyorum yukarıda linkini eklediğim incelemede de bahsediliyor