Turkcell 4 mü çeker yoksa müşterilerine ohh..! mu çeker?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

karyada

Üye
    Konu Sahibi
Turkcell 4 mü çeker yoksa müşterilerine ohh..! mu çeker?
İleti Tarihi : 11.06.2011 00:18:30
Talep Numarası: 12951909

İl : Sakarya
İlçe : Serdivan

Haritadan Giriş / İlçe :
Enlem/Boylam : (40.748374, 30.349118)
En son problem yaşanan Tarih Saat : 10/Haziran/2010 22:00
Şebeke Tipi : 3G

Cihaz modeli: Nokia 5800
Şebeke türü: Umts (Otomatik mod kapalı)

Bulunduğum bölgede muhtelif zamanlarda konuşma esnasında yada yer değiştirirken şebeke problemi uyarısı alıyorum yada konuşma kesiliyor. Daha önce de 5308970471 data hattımı kullanım esnasında benzer şebeke problemleri yaşadım ancak yaklaşık 1 yıldır sonuca ulaşamayınca da data hattımı kapattım ( Form numarası 11235228 ). Israrla ve tekrar tekrar söylüyorum "söz konusu bölgede umts hizmeti veren vericilerinizden bir yada birkaçında şebeke problemi vardır". Şebekeniz 4 mü çeker yoksa müşterilerine ohh..! mu çeker orasını bilemem ama artık gerçekten şu problemi çözüme kavuşturun.

• Beğen
Tepkiler: Tuba.Erva

xErKaNx

Üye
kardeş bu operatörlerin hepsi aynı. Alakası olmayan reklamlarla milleti kandırıyorlar. Hatırlarmısınız vodafone reklamlarını. Denizin ortasında olsun yedikule zindanlarında olsun çekiyor diye. Ama benim evimde çekmiyor, hatta email yazdım taa oralara gitmeyin gelin bemim evimde çekin reklamları diye. Ama halen aynı sorunlara devam.

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
İleti Tarihi : 11.06.2011 00:18:30
Talep Numarası: 12951909

İl : Sakarya
İlçe : Serdivan

Haritadan Giriş / İlçe :
Enlem/Boylam : (40.748374, 30.349118)
En son problem yaşanan Tarih Saat : 10/Haziran/2010 22:00
Şebeke Tipi : 3G

Cihaz modeli: Nokia 5800
Şebeke türü: Umts (Otomatik mod kapalı)

Bulunduğum bölgede muhtelif zamanlarda konuşma esnasında yada yer değiştirirken şebeke problemi uyarısı alıyorum yada konuşma kesiliyor. Daha önce de 5308970471 data hattımı kullanım esnasında benzer şebeke problemleri yaşadım ancak yaklaşık 1 yıldır sonuca ulaşamayınca da data hattımı kapattım ( Form numarası 11235228 ). Israrla ve tekrar tekrar söylüyorum "söz konusu bölgede umts hizmeti veren vericilerinizden bir yada birkaçında şebeke problemi vardır". Şebekeniz 4 mü çeker yoksa müşterilerine ohh..! mu çeker orasını bilemem ama artık gerçekten şu problemi çözüme kavuşturun.

Turkcell 3G de Vodafone kadar iyi olmadığı bir gerçek. Aslında sizin sorununuz şudur: 5800 bende kullandım siz UMTS modunu açmışsınız ve otomatik mod kapalı demişsiniz bu ne anlama gelir 3G kapsama alanından çıktığın anda bağlantınız kopuyor. 3G kapsama alanının GSM kapsama alanına göre çok dar bir alan olduğunu herkes biliyor. Siz telefonuzdaki UMTS bağlantısını otomatik moda çevirin böyle yaptığınızda 3G kapsama alanındayken telefonunuz 3G bazında konuşturacak 3G çekmediği yerde hattınız kesilmesi yerine telefon otomatik GSM bağlantısına geçerek bağlantınızın kopmasını engelleyecek.
İşin özeti şu siz telefonunuzu sadece 3G varken çalış diyorsunuz 3G çekmediğinde de telefonunuz kesiliyor.

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
başlıgı cok guzel yazmıssın kardes :D

karyada

Üye
    Konu Sahibi
Turkcell 3G de Vodafone kadar iyi olmadığı bir gerçek. Aslında sizin sorununuz şudur: 5800 bende kullandım siz UMTS modunu açmışsınız ve otomatik mod kapalı demişsiniz bu ne anlama gelir 3G kapsama alanından çıktığın anda bağlantınız kopuyor. 3G kapsama alanının GSM kapsama alanına göre çok dar bir alan olduğunu herkes biliyor. Siz telefonuzdaki UMTS bağlantısını otomatik moda çevirin böyle yaptığınızda 3G kapsama alanındayken telefonunuz 3G bazında konuşturacak 3G çekmediği yerde hattınız kesilmesi yerine telefon otomatik GSM bağlantısına geçerek bağlantınızın kopmasını engelleyecek.
İşin özeti şu siz telefonunuzu sadece 3G varken çalış diyorsunuz 3G çekmediğinde de telefonunuz kesiliyor.

Değerli kardeşim söz konusu hizmeti kullanırken hareket halinde değilim. Koordinatların bulunduğu yer benim evimin mutfağı. Bilgisayarı iki santim sağa yada sola çevirsem hat düşüyor :) Şebeke modunu Otomatik'e çevirsem kim bilir başıma neler gelecek belli değil. Ayrıca Önceki data hattımda 'Roaming' modunu kapalı tutmama rağmen ( Yalnızca 3G Aktif ) Turkcell'in Ticari Dehası ve Zeka Dolu politikası gereği HSDPA ve UMTS şebekeleri arasındaki geçişlerde bile kopmalar yaşadım. İlgin için teşekkür ederim.

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
Değerli kardeşim söz konusu hizmeti kullanırken hareket halinde değilim. Koordinatların bulunduğu yer benim evimin mutfağı. Bilgisayarı iki santim sağa yada sola çevirsem hat düşüyor :) Şebeke modunu Otomatik'e çevirsem kim bilir başıma neler gelecek belli değil. Ayrıca Önceki data hattımda 'Roaming' modunu kapalı tutmama rağmen ( Yalnızca 3G Aktif ) Turkcell'in Ticari Dehası ve Zeka Dolu politikası gereği HSDPA ve UMTS şebekeleri arasındaki geçişlerde bile kopmalar yaşadım. İlgin için teşekkür ederim.

Dostum biraz kafam karıştı 'Bilgisayarı iki santim sağa yada sola çevirsem hat düşüyor :)' demişsin sen bilgisayarda internet olarak mı kullanıyorsun acaba : ) Eğer öyle kullanıyorsan 3G kullanmaya çalışman gayet mantıklı ama sadece telefonda kullanıyorsan sana tavsiyem 3G yi kapatman olur. 3G yi kapattığında +çekimde sorunların bir derece azalacağını umuyorum +Şarj süren çok daha artacaktır.
Bu arada şebekeler arasında geçişlerde kopmalar oluyor demişsin bu konuda sana tamamen katılıyorum kardeşim. İnternet olarak denemedim fakat normal konuşma olarak düşünürsek Turkcell'de geçişlerde büyük bir sorun var fakat Vodafone de bu geçişlerde sorun yok...

By_GaBLiN

By_GaBLiN

Üye
En İyisi Vodafone Geç Kurtul :oke:

y n s c n

y n s c n

Üye
valla ben bilmiyorum arkadaş yıllardır Turkcell Platinium abonesiyim, tek bir sıkıntım olduğunda hemen çözüme ulaştırdılar... Vodafone ve Avea bizim evde çekmez Turkcell çeker. Avea çekse de kimse ulaşamaz, sen arayamazsın, vodafone seni uğraştırır bir sürü şeyle... Yok abicim yok, pahalı mahalı belki diyeceksiniz ama Turkcell aldığı paranın hakkını veren TEK operatör!

karyada

Üye
    Konu Sahibi
şikayet var com sitesinden yanıt vermişler inceleme sürüyor müşteriye bilgi verildi diye 1yıldan fazla oldu hala bilgi nedir nasıl birşeydir yenilir mi içilir mi bilemedim ben onu :)

ilo53

ilo53

Üye
arkadaslar ben rızede bır koydeyım fakat burda verıcı var bazı yerde cekıyor bazı yerde hıc cekmıyor. Mesala bızım evde cekmıyor camda cekıyor 5cm gerı aldıgımızda telefon cekmıyor. Anlamadım gıttı vodafone ve avea hıc cekmıyor. 3g denılen bırsey yok. Bunun neresı 4ceker kac sene once verıcı koymuslar o kadar ben burda yazın geldım fakat yazın burda oturan cok.. Bu tur yerlere 3g baz ıstasyonu hadı onuda gectım 2g her yerde cekmesı lazım. Ama turkcell hala 4 ceker dıyor.

ufukerguden

ufukerguden

Üye
ARKADAŞIM BİR KEREDE KURTULMAK İSTİYOTRSAN O BÖLGEDE YAŞAYAN 5 FARKLI TURKCELL NUMARASINI AL ÇAĞRI MERKEZİNİ ARA BU NUMARALARI VER GEREKLİ İŞLEM 21 GÜN İÇERİSİNDE YAPILIR. vE KESİN DÖNÜŞ SAĞLANIR. BU NUMARALAR AKRABA EŞ DOST ORADA OTURMASI VE AYNI PROBLEMİ YAŞAMASI YETERLİ.

karyada

Üye
    Konu Sahibi
ARKADAŞIM BİR KEREDE KURTULMAK İSTİYOTRSAN O BÖLGEDE YAŞAYAN 5 FARKLI TURKCELL NUMARASINI AL ÇAĞRI MERKEZİNİ ARA BU NUMARALARI VER GEREKLİ İŞLEM 21 GÜN İÇERİSİNDE YAPILIR. vE KESİN DÖNÜŞ SAĞLANIR. BU NUMARALAR AKRABA EŞ DOST ORADA OTURMASI VE AYNI PROBLEMİ YAŞAMASI YETERLİ.

güzel fikir dostum denemekte fayda var :)

Burak

Üye
ya ne 4 çekeri, bırak ya.

Koca sehir giresun a tatile geldim 2diş falan ancak cekıyor sehır merkezınde.
Aradım mus. Hız. 1 saat telde durdum ordan oraya ordan oraya aktardılar habire. En sonunda yok coğrafı sekıller, bınaların yapısı falan dedi bilmem ne muduru.

Bu yuzden giresunda turkcell kullanan çok azmış. Herneyse, istanbulda ıyı cekiyoda, burada pek ıyı değıl. Neyse ıdare etcez :D

fatih982

fatih982

Üye
turkcell 4 değil ancak 0 çeker manisa dayım oturduğum kasabada daha önce hiççeki problemi yaşamadım ama 1 aydan beridir telefon doğru dürüst çekmiyor bazen kapsamdan çıkıyor çekim gücü zayıfladı ne oluyor bu türkcell e telefonumdada hiç bir arıza yok ericson 628 kullandığım günlerde bu problem yok tu ama şimdi c7 kullanıyorum ve tel çekmiyor 1998 den beri turkcell kullanıyorum çekim gücü ilerigideceğine daha çok geri gidiyor anlamadım ne oldu

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
Turkcell 3G çıktığından beri çekim kalitesi olarak GSM yada 2G de gerilemeye başladı 3G Turkcell'e yaramadı : )

phasan

phasan

Üye
vodafoneye geç kurtul

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt