ARKADAŞLAR BENİM BİLGİSAYAR AÇILMIYOR ACİL CÖZÜM SORUN şu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

olmaza

Üye
    Konu Sahibi
ARKADAŞLAR BENİM BİLGİSAYAR AÇILMIYOR ACİL CÖZÜM SORUN şu
arKADASLAR BİLGİSYARM İŞLETİM SİSTEMİ AÇILMIYO
BİLGİSAYARIMIN SOLY ÜST KÖSESİNDE AMERİCEN RESMİ ÇIKIYO ALTTA İSE

"Power supply surges tected during the previous power on Asus Anti-Surge was triggered to protect system from unstable power supply unit
Press F1 to Run SETUP
Press F2 to load default v
ues and continue"
BU ÇIKIYO NE OLMUS BİLGİSAYARA YARDIM EDRMİSİNİNZ YADA BU NEDİR ÇÖZÜMÜ NASILDIR SÖYLEYEBİLRSENİ SEVİNNİRM ACCCCCCCCİLLLLLLLLLLLLL

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Yani burada diyor ki, Anakartınız güç kaynağınızın dengesiz güç kaynağı olduğunu belirtmiş ve düzgün olarak çalışmadığı için de uyarı olarak bildirim mesajı vermiş ve sisteminizi, düzensiz çalışan güç kaynağından korumak istemiş. Yani Anti-Surge, güç kaynağınızdan gelen yüksek voltaja veya dalgalanmaya karşı Asus tarafından geliştirilen bir Sistemdir. Yani güç kaynağınızda voltaj yükselmesi, elektrik dalgalanması ve kısa devre gibi problemler olduğunda Anti-Surge, otomatik olarak bilgisayarı kapatır. Bu yüzden F1 ile devam etmek yerine, F2 ile varsayılan ayarları geri alın ve bilgisayarınızı baştan başlatın. Eğer Sistem açılır ise problem yok demektir. Fakat Sistem açılmazsa o zaman güç kaynağınızda problem var demektir. Yani bu yazıdan şu anlaşılıyor ki, güç kaynağınız Donanımları yeterli besleyemiyor veya elektriksel dalgalanma yüzünden, yeni bir güç kaynağı almanız gerekiyor. Daha fazla bu güç kaynağı ile bilgisayarı kullanmanızı tavsiye etmem. Çünkü bu problemler ile kullanmaya devam ederseniz Donanımlar voltaj, kısa devre ve elektriksel dalgalanma yüzünden yüksek derecede zarar görebilir.

• Beğen
Tepkiler: BaykusReis

olmaza

Üye
    Konu Sahibi
ben BilGgİAsyara FformaT aTtım bişisini Silmedim ama Bİlgisayar çalışıyor sİmdi....f2 ye basınca acılmıyodu o yüzden atttım...dediğinden bilgisayarın güç kaynağının değiştirmemi istiyon(aanlamı çıkıyor) ama suan bilgisayar çalışıyor ne yapayım simdi .... bide bunun sebebi ne güç kaynağı 1,5 2 aylık bişi yani
bide bi ara bilgisayaarı aldığım ilk gün de güç kaynağı bozulmustu...değistirdik....büüyük ihtimal gARANTİSİ VARDIR YADA YAPARLARMI YADA VOLTAJ DÜŞŞÜRÜCÜ FELAN TAKSAK YARDIM ETSEN ÇOOK sevinirim....
:oke::oke::oke:hersey iiçin saollll

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
ben BilGgİAsyara FformaT aTtım bişisini Silmedim ama Bİlgisayar çalışıyor sİmdi....f2 ye basınca acılmıyodu o yüzden atttım...dediğinden bilgisayarın güç kaynağının değiştirmemi istiyon(aanlamı çıkıyor) ama suan bilgisayar çalışıyor ne yapayım simdi .... bide bunun sebebi ne güç kaynağı 1,5 2 aylık bişi yani
bide bi ara bilgisayaarı aldığım ilk gün de güç kaynağı bozulmustu...değistirdik....büüyük ihtimal gARANTİSİ VARDIR YADA YAPARLARMI YADA VOLTAJ DÜŞŞÜRÜCÜ FELAN TAKSAK YARDIM ETSEN ÇOOK sevinirim....
:oke::oke::oke:hersey iiçin saollll

Bunun sebebi güç kaynağınızın kalitesiz, üretim hatalı veya verimsiz olduğunun göstergesidir. Ayrıca bunun sadece voltaj düşürme ile ilgisi yoktur. Elektriksel dalgalanma demek, evde kullanılan kablo tesisatının kötü olduğuna işarettir ve bu sırada bunun gibi problemler olabilir. Yani Anti-Surge bu problemi boşuna vermemiş. Yani voltaj dalgalanması da Donanımlarınızın için çok zararlı bir konumdadır. Voltaj düşürücü de takmak bu sorunu çözmez. Aldığınız güç kaynağının özellikle Patentine dikkat edin. Bazen sahte markalar ile bu gibi problemler yaygın oluyor.

Eğer bunun gibi problemi bir daha alırsanız, o zaman alacağınız PSU'nun markasına ve patentine bakarak alın.

Fahrettin.Onay

Fahrettin.Onay

Üye
Bunun sebebi güç kaynağınızın kalitesiz, üretim hatalı veya verimsiz olduğunun göstergesidir. Ayrıca bunun sadece voltaj düşürme ile ilgisi yoktur. Elektriksel dalgalanma demek, evde kullanılan kablo tesisatının kötü olduğuna işarettir ve bu sırada bunun gibi problemler olabilir. Yani Anti-Surge bu problemi boşuna vermemiş. Yani voltaj dalgalanması da Donanımlarınızın için çok zararlı bir konumdadır. Voltaj düşürücü de takmak bu sorunu çözmez. Aldığınız güç kaynağının özellikle Patentine dikkat edin. Bazen sahte markalar ile bu gibi problemler yaygın oluyor.

Eğer bunun gibi problemi bir daha alırsanız, o zaman alacağınız PSU'nun markasına ve patentine bakarak alın.

bende 400w lık power var 500w'lık alsam bi sorun olurmu ?

SilentOne

SilentOne

Üye
anakart destekliyorsa 800 lük bile baqlqrsın

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye

bende 400w lık power var 500w'lık alsam bi sorun olurmu ?

Sisteminizi buraya yazarsanız, ne kadar güç gereksinimi gerektirdiğine bakarız.

anakart destekliyorsa 800 lük bile baqlqrsın

800 Watt'lık Power Supply'ı da Sisteme bağladığınız zaman, aşırı güç ile Donanımlar da yansın. :nono:

Anakartın Power Supply'ı destekleyip, desteklememesi ile ilgisi yoktur. Power Supply, tüm Donanımların ne kadar güç gereksinimi istediğine bağlı olarak alınır ve en sonda da Anakart yer alır.

Fahrettin.Onay

Fahrettin.Onay

Üye

sistem budur

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Sistem bakımından yüklü güç gereksinimi isteyecek Donanım yok. 400 Watt bu Sistem için yeterlidir.

Fahrettin.Onay

Fahrettin.Onay

Üye
anladım saol

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt