Malum sg gozlukler kötü bunun için samsung 3d tv imi lg fpr gozlukler ile seyredebilir miyim?
Bilmeyenler lütfen yorum yapmasın kafam karışıyor sonra![]()
benim tv 800 hz sağolun cevaplar için... 7 tane lg gözlük 100 tl civarı bir şey....
Daha Toshiba'nın 400Hz'lık LED TV'si yeni çıktı. 800Hz bir 3D TV'nin çıkması, en az 2013 veya 2014 yılları arasında olur ki, 800Hz bir 3D TV daha yapılmadı ve zaten bu frekansta yayın yapan kanal yoktur. Şuanlık en az 200, 250Hz arasında yayın yapan kanallar mevcuttur. Ekran yenileme hızı bakımından en iyi özelliklere sahip olan LED TV Toshiba, sadece 400Hz'dır. Ayrıca LG FPR gözlüklerin fiyatı, Samsung'un SG gözlüklerine göre daha düşüktür. Yani bir tane LG FPR gözlüğün fiyatı 12 TL'dir. 7 tanesi ise 84 TL'ye geliyor.
teklonojinin çok gerisindesin samsung 40d8000 tv... her açıdan lg den üstün.... http://www.maxicep.com/uye-incelemeleri/samsung-40d8000-3d-led-tv-515224.html#post3578271
800 hz çıkmadımıteklonojinin çok gerisindesin samsung 40d8000 tv... her açıdan lg den üstün.... http://www.maxicep.com/uye-incelemeleri/samsung-40d8000-3d-led-tv-515224.html#post3578271
kendim incelemesini yaptım alıntı değil![]()
LG 3D TV için FPR gözlüğü yaparken Samsung daha SG olan göz yorucu ve baş ağrıtıcı gözlükleri kullanıyordu ve herkes bundan şikayetçiydi. LG buna karşın FPR gözlükleri geliştirdi. FPR ile SG arasındaki fark, FPR sağ ve sol göz için yansıtılan iki sahneyi alıyor ve bunu beyne sinyal olarak gönderiyor. SG gözlükler de ise iki ayrı sahne olarak gözlüğün iki ayrı camına gönderiyor ve gözlüğün de kaba olması pek teknolojik gözükmüyor. LG'nin 3D TV için geliştirdiği bu gözlükler, maalesef Samsung'dan daha önce bir adımdır. Samsung daha SG gözlükler ile haşır neşirdir. Ayrıca resim gösterim hızının 800Hz olması önemli değildir. Bu sadece gözleri yormamak açısından ve yaydığı radyasyon bakımından daha az olduğu için tercih edilir. Siz 3D LED TV alırken, resim gösterim hızına göre alıyorsanız, zaten teknolojiden anlamıyorsunuz demektir ki, bir 3D LED TV'de en önemli olan özellikler kontrast, parlaklık ve tepkime süresidir. Bunlar düşük olduktan sonra Hz değerinin bir anlamı kalmaz. Gözlüklere tekrar dönecek olursak, SG gözlüklerin camları kalın olduğu için bir süre sonra gözlerde yorulma meydana gelir ve buna bağlı olarak baş ağrıları ortaya çıkar. FPR gözlüklerde görüntüler aynı frekans ile gösterilmediği için hiçbir görüntü problemi oluşmaz. SG gözlükler de daha önce bahsettiğim gibi, iki ayrı sahneyi SG gözlüğün camına aynı frekans ile gösteriliyor. Burada da ortaya çıkan durum, 3D TV özelliğinin yitirilmesidir. Hatta bu özellik SG gözlükler de kendini 2D olarak da gösterebiliyor. FPR gözlükler de Hz, değerini kaybetmeden devam ediyor. Bu yüzden de Samsung, LG'den bir adım geridedir. Bu yüzden 800Hz'a bakarak, şu durumda LG'den daha üstün olduğunu söylemezsiniz ki, Samsung yeni nesil gözlüklerini bi çıkarsın 

her özelliği bakımından lg nin tvlerini geçer... sırf herz degil... 
her açıdan bu tv lg lerden daha iyi.... lg ler ucuz olabilir ama samsungun öne çıkan özelikleri var
CMR 800Hz Samsung'a özel bir frekans değeri... USB'den oynatılabilen formatlara gelirsek, her 3D TV'de bu özellikler mevcuttur ve ( Mega Kontrast ), HD uydu alıcısı ve diğer tüm özellikler LG'de olan bir özellik
Ayrıca LG'de gerekli Component HDMI kablo ile 800Hz desteği, 3D derin renk yani "Deep Color" desteği de sağlanabiliyor. Onun için gözlüksüz olarak bu yeni nesil 3D TV'ler de yeterli verimi almanız imkansız. Çıplak gözle bunu ayırt edemezsiniz. Ayrıca uygulamalara gelicek olursak, tüm 3D TV'ler de olduğu gibi Wi-Fi Ready ile indirilebilir içerikler mevcuttur. Fakat Samsung kadar olmasa da içerik mevcuttur 
Moderatör arkadaşlar ben aradığım cevabı aldım konu kapatılabilir![]()
.