Ekran Kartı Sorunu LTFN YRDM !!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mehesk92

Üye
    Konu Sahibi
Ekran Kartı Sorunu LTFN YRDM !!!
merhaba arkadaşlar. ekran kartımı yeni aldım , ati radeon hd4650. özetle anlatıyorum ; ilk başlarda sorunsuz çalışıyordu daha sonra durduk yere ekran kararmaları başladı. en son görüntü alamaz oldum ve onboard kullanmaya başladım. 1 - 2 ay geçtikten sonra bi deneyeyim dedim ve enteresan bir şekilde çalıştı ama eski performansının çok altında kaldı. crysis 2 yi bile çalışıtırıyorken artık half life 2 de bile zorlanmaya, kasmaya başladı. şimdi de pes2011 de acayip donmalar yaşıyorum . oyunun pixelleri birbirine geçmiş nerdeyse. son driverlerı yükledim ama hala tık yok. windowstan olabliceğini düşündüm. format atıp xp yükledim yine farklı bir şey olmadı. yardımcı olabilir misnz ltfn ???

bu da pesi çalıştırabildiğinin kanıtı ...

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Kullandığınız Ekran kartı AGP'ye bağlı olarak harici Ekran kartıdır. Yani daha öncede belirttiğim gibi, bu kartı harici AGP slotuna taktığınızda diğer Anakart ile entegreli olan Onboard Ekran kartınızı, BIOS'tan devre dışı bıraktınız mı? Şunu da belirteyim ki, AGP Ekran kartları zaten beklenenin üstünde performans vermez. Yani HD4650 4 veya 8x AGP hızında çalıştığı için, PCI-Ekspress Ekran kartlarına göre düşük performans verir. Ekran kararmalarının da sebebi Donanımsal problemlerden veya güç yetersizliğine bağlı olarak kaynaklanır. AGP slotunun bozulması, Donanımların yeterli beslenememesi, BIOS'a bağlı olarak Ekran kartının sağlıklı işlev görememesi vb. HD4650'nin de diğer Donanımlar ile beraber düzenli bir şekilde çalışması için en az 400 Watt veya daha iyi bir güç kaynağına sahip olmalısınız.

Bakın ana sitesinde de şu şekilde yazar. AGP Slot supporting 4x or 8x APG Speeds. 400 Watt or greater Power Supply with 6-pin power connector. AGP Slot desteği 4x veya 8x AGP hızlarında... 400 Watt veya daha iyi güç kaynağı 6 pin'lik güç konektörü ile... Sistem belleği de Minimum olarak 1GB olmalıdır ve İşlemci de en azından Intel Pentium Dual Core veya Intel Core 2 Duo olmalıdır. Fakat sorun muhtemelen güç kaynağından kaynaklanıyor.

mehesk92

Üye
    Konu Sahibi
Kullandığınız Ekran kartı AGP'ye bağlı olarak harici Ekran kartıdır. Yani daha öncede belirttiğim gibi, bu kartı harici AGP slotuna taktığınızda diğer Anakart ile entegreli olan Onboard Ekran kartınızı, BIOS'tan devre dışı bıraktınız mı? Şunu da belirteyim ki, AGP Ekran kartları zaten beklenenin üstünde performans vermez. Yani HD4650 4 veya 8x AGP hızında çalıştığı için, PCI-Ekspress Ekran kartlarına göre düşük performans verir. Ekran kararmalarının da sebebi Donanımsal problemlerden veya güç yetersizliğine bağlı olarak kaynaklanır. AGP slotunun bozulması, Donanımların yeterli beslenememesi, BIOS'a bağlı olarak Ekran kartının sağlıklı işlev görememesi vb. HD4650'nin de diğer Donanımlar ile beraber düzenli bir şekilde çalışması için en az 400 Watt veya daha iyi bir güç kaynağına sahip olmalısınız.

Bakın ana sitesinde de şu şekilde yazar. AGP Slot supporting 4x or 8x APG Speeds. 400 Watt or greater Power Supply with 6-pin power connector. AGP Slot desteği 4x veya 8x AGP hızlarında... 400 Watt veya daha iyi güç kaynağı 6 pin'lik güç konektörü ile... Sistem belleği de Minimum olarak 1GB olmalıdır ve İşlemci de en azından Intel Pentium Dual Core veya Intel Core 2 Duo olmalıdır. Fakat sorun muhtemelen güç kaynağından kaynaklanıyor.

psu 400 watt almıştım ve ekram kartım pcı-express zaten. bilinçsiz bi hareket yaptığımı düşünmüyorum ya da henüz farkedemedim :) cvp içn teşekkrler

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Ben o kartın bir üst versiyonu olan 4670 i kullanmıştım. 400W psu ile çok iyi gitti. Crysis falan ayarlandıktan sonra çok rahat oynatıyordu. 4650'nin performansı 4670'den daha iyidir diye biliyorum. Ekran kartınızdaki bu sorunun nedenini tam bilmiyorum. Garantilik bir sorunu var çok belli. OC falan yaptınız mı?

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
İlk önce dikkat ederseniz, tam olarak 400 Watt değildir. 400 Watt ve yukarısından söz ediyor. Bunu göz önünde bulunduracak olursak, performans düşmesi de Donanımlar'dan ziyade güç kaynaklı da olabiliyor. Yeterli gücü sağlayamadığı için buna bağlı olarak da FPS değerleri düşebiliyor ve oyundan yeterli performans alınamıyor. Onun için HD4650'nin bir AGP, birde PCI-Ekspress 16x Ekran kartı mevcuttur ve tam belirtmediğiniz için bunu yazma gereği duydum. Sizden kaynaklanan bilinçsiz bir durum yoktur. Dediğim gibi bazen Donanım hatalarına bağlı olarak bu gibi problemler olabiliyor. Yani Ekran kartını taktığınız da verimli çalışabilmesi için öncelikle tüm Driver'larının kurulu olduğundan emin olun ve özellikle Ekranın mavi olması veya kararmasında ki en büyük neden, Ram'lerden kaynaklı olabilir. Bunun için Ram'leri teker teker Slotlara takarak deneyin ve Slotların verimli çalıştığından emin olun. Gerekirse kasanızı başka Monitor'da test edin. En önemlisi ise Anakart üzerindeki BIOS pilini çıkarın ve 10 dakika gibi bir süre bekleyin, tekrar yerine takın. Donanımları Slotlarından çıkarın ve tüm elektriği keserek Anakartı da Jumper'dan sıfırlayın ve tekrar sağlıklı bir şekilde Donanımları yerine monte edin. Eğer yine aynı sorun olur ise Anakartınız da Donanımsal problem sıkıntısı var demektir ve bilgisayarınızı da teknik servise götürmeniz gerekir.

400 Watt'lık bir güç kaynağı ile Overclock yapmak şu sırada ölüm olur ki, Overclock daha fazla güç ve Sistem gereksinimi ister. Ayrıca Overclock için de yeterli soğutma sağlanamaz ise Ekran kartı, yanma derecesine gelir. Onun için durumun Overclock ile bir ilgisi yoktur.

olmaza

Üye
bAK ArKAda 2 EKRAN kARTI GİRİŞİ vaR ONU eKrAN KARTININ aLTTAKİ, KISMINA tAK KABLOYU ALT MAVİ KISMA...OYUNU SİL TEKRAR YÜKLE DÜZZELECEKTİR

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
bAK ArKAda 2 EKRAN kARTI GİRİŞİ vaR ONU eKrAN KARTININ aLTTAKİ, KISMINA tAK KABLOYU ALT MAVİ KISMA...OYUNU SİL TEKRAR YÜKLE DÜZZELECEKTİR

Monitor VGA kablosunun takılı olduğu bölge, Ekran kartının VGA girişidir zaten... :) Diğer kısımda ki giriş ise "DVI" girişidir. Eğer VGA to DVI dönüştürücü yok ise, doğal olarak kabloyu da başka girişe takamaz. Ayrıca bu işlemin oyunun çalışıp, çalışmama ile yakından bir ilgisi yoktur :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt