Ağustosta Askere Gitme Zamanı...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Ağustosta Askere Gitme Zamanı...
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar. :)

Umuyorum herkesin sağlığı, keyfi yerindedir. Çok fazla uzatmadan konuya gireyim ve tanıyanlar için ağustosta askere gideceğim haberini vereyim. :)

Malumunuz üniversiteyi bu dönem itibariyle bitirdim. Yüksek lisans vs. derken mülakatlar sonucunda olmayınca tecil mi etsem askere mi gitsem derken dün itibariyle başvurunun son gününde ağustos celbi için başvurumu yaptım.

Ağustosta vatani görevimi yapmak üzere askere gideceğim.

Beni tanıyan, hatırlayan herkese de selamım var. Kendinize çok dikkat edin ben yokken... :bye2:

• Beğen
Tepkiler: d4rk3ff3ct, Ozan, greenmile ve 1 kişi daha

Burak

Üye
abi hayırlı teskereler.
Gülerek git gülerek gel inşallah.

----------Eklendi @ 21:05:55 ---------- Yazıldı @ 21:05:27 ----------

tanımazmıyız seni yahu :d:

OğuzcanAbi

Üye
hayırlı teskereler
kazasız belasız beklioruz seni :oke:

DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Yolun açik olsun . Hayirli teskereler Ahmet . . .

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
selametle gıt selametle gel
hayırlı teskereler sımdıden :)

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
hayırlı tez(/s)kereler. umarım ailen fazla özlemez:ehe

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Çok şükür bizler iyiyiz.Sen de iyisindir inşallah.
Allah yolunu açık etsin,şimdiden hayırlı tezkereler.

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Sen de he Ahmet. :) Yüksek lisansı çok istiyordun; olmamasına üzüldüm. Ama meslek kapılarını bir deneseydin daha iyi olmaz mıydı askerlikten evvel?

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Sen de he Ahmet. :) Yüksek lisansı çok istiyordun; olmamasına üzüldüm. Ama meslek kapılarını bir deneseydin daha iyi olmaz mıydı askerlikten evvel?

Hasan yüksek lisans biraz değişik bir durum oldu. Ben yıllarca yüksek lisans mülakatına girsem bundan iyi geçemezdi. Normal şartlarda 2 soru soruyorlar bana 6 soru sordular hepsine doğru cevap verdim, hocalarımı sordular hatta tanıdıkları hocalar çıktı. Gayet olumlu geçti, istediğim alanda tüm seçmeli dersleri almışım daha ne yapabilirim ki? Mülakat öncesi (%30) 24. sırada olan ben, 20 asil-20 yedek yani ilk 40'a girememiş gözüküyordum. Sen sonucun görünmediği yerde şeffaflık var diyebilir misin? Kazanamadı yazıyor sadece, puan yok, kim kaçla girdi yok. Tek yazan Ali kazandı, Veli kazanamadı.

Normal şartlarda 5 temmuzda açıklanacaktı dolayısıyla olmazsa aralık dönemine giderim diyordum seneye dönüşte yüksek lisans başvurusu tekrar diyordum ama sonuçları 29 haziranda açıkladılar. Ağustos celbi için son gün de 30 hazirandı. Ani karar vermem gerekti, ya aralıkta gidecektim düşündüğüm gibi, ya da tecil edecektim 2 yıl. En güzeli dedim sonuçlarda erken açıklandı en iyisi 1 gün hakkım varken yetişirse ağustosta gideyim. En azından ocakta gelmiş olurum.

O kararla dün sabah çıktım evden evrakları vs. toplamaya başladım saat 16.15'te işlemlerin tamamlandığını gösteren kağıdımı aldım. 16.30 işlemler için son saatti. :)

Belki ani bir karar verdim ama artık geri dönüşü olmasa da düşününce mantıklı geldi aldığım karar. İşe başlasam da, yüksek lisans yapsam da sürekli ileri öteleyecektim şimdi ise daha tam olarak 23 yaşına basmadan okulu ve askerliği bitirmiş oluyorum. Bu da iş hayatı açısından avantajdır bence. Keza kpss için çok zorlayan var, ben düşünmüyorum ama 30 yaşına kadar hakkım olduğunu düşünürsek en azından 2 yıl çalışıp, iş hayatında yer alıp kpss'ye giricem diyebilirim. Okulun ve askerliğin 25-26'da bittiğini hesaplasak bu şansım olmayacaktı.

Ara vermeden hepsi bitmiş oluyor, ama yüksek lisans olacak o kesin çünkü hedef belli akademik kariyer. Bitirme tezi hazırladım, 16 yıllık eğitim hayatımda yaparken böyle zevk aldığım bir şey olmadı. O tezi yazarken bir bilgiyi saatlerce kitaplarda aramak ve ardından kafanın kitaba düşerek uyuyakalmak ve sabah uyandığımda halimi görmek bile mutlu ediyordu. Benim yapmam gereken bu dedim ve yolumu çizdim.

İş hayatına atılan arkadaşlarım oldu hatta ben de 2 teklif aldım ama istemiyorum dedim şuan için ve reddettim. Deloitte'te denetim uzmanı olarak gayette yeni mezuna göre benim kafamda planladığım maaşın 2 katını veriyorlardı ama hedef işte hedeflerimde yok.

Sen de biliyorsun, insan istediğinin peşinden gitmek istiyor. Yol belli akademik kariyer ve kitapların arasında sızarak uyunan gecelerin hayali beni daha çok mutlu ediyor...

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
E durum belli Ahmet, 'benim adamım senin adamın' olayı var ortada. Üzüldüm hakkının yendiğine.

Hayallerinin peşinden gitmen çok iyi, hedef belliyse askerliği önce ya da sonra yapmışsın sorun değil dediğin gibi. Che demiş ya hani, peşinden gidecek cesaretin varsa tüm hayallerin gerçek olabilir diye, aynen öyle.

Bitirme tezi bizde yok ama bir hocamın Doçentlik tezi için makale taraması yapmıştık arkadaşlarla, beni de senin gibi bu mutlu ediyor; kitapların arasında kalmak. Umarım hedeflerimize erişiriz dostum.

Hayırlı teskereler gardaşım, gittiğin gibi gelesin. :oke:

greenmile

greenmile

Üye
hayırlı teskereler dilerim :)

Fahrettin.Onay

Fahrettin.Onay

Üye
Hayırlısı.Güle güle git güle güle gel.

By_GaBLiN

By_GaBLiN

Üye
Hayırlı Teskereler :)

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
E durum belli Ahmet, 'benim adamım senin adamın' olayı var ortada. Üzüldüm hakkının yendiğine.

Hayallerinin peşinden gitmen çok iyi, hedef belliyse askerliği önce ya da sonra yapmışsın sorun değil dediğin gibi. Che demiş ya hani, peşinden gidecek cesaretin varsa tüm hayallerin gerçek olabilir diye, aynen öyle.

Bitirme tezi bizde yok ama bir hocamın Doçentlik tezi için makale taraması yapmıştık arkadaşlarla, beni de senin gibi bu mutlu ediyor; kitapların arasında kalmak. Umarım hedeflerimize erişiriz dostum.

Hayırlı teskereler gardaşım, gittiğin gibi gelesin. :oke:

Söz çok hoşuma gitti, kesinlikle doğru bir söz.

Her ne kadar babam 28 yaşına da gelsen yüksek lisansı zorlayacak mısın dediğinde evet dememe bozulsa da yolum belli, akademik kariyer. :)

O makaleleri tararken, onların içinde yüzerken geçen zaman her şeye bedel. Tam 6 ayımı aldı bitirme tezini hazırlamak ama bugün oturup baktığımda bunu ben mi yaptım, gerçekten mükemmel olmuş diyebiliyorum. Zaten 100 alarak teslim ettim tezimi. :)

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Olmaz değildir hiçbir şey. Hedeflerini gerçekleştirme yolunda başarılar güzel kardeşim. :oke:

Silinen Üye 2149105

Kapalı Hesap
şimdiden hayırlı teskereler allaha emanet ol

ALPARS™

ALPARS™

Üye
Hayırlı teskereler...

arslansem

arslansem

Üye
Hayırlı teskereler Ahmet

Ozan

Ozan

Admin
Şimdiden hayırlı teskereler Ahmetcim :oke:

Ayrıca okulu başarıyla bitirmene sevindim tebrik ederim

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Şimdiden hayırlı teskereler Ahmetcim :oke:

Ayrıca okulu başarıyla bitirmene sevindim tebrik ederim

Eyvallah Ozan. Ayın 15-20'si gibi Bursa-İzmir dolaşmayı düşünüyordum askere gitmeden önce, arabamı satışa çıkardım nasılsa satılmaz uçuk fiyat verdim gezerim gitmeden diyordum ama ilan verdikten 1 gün sonra araba satılınca dımdızlak kaldım. Bursa'ya yine gideceğim ama İzmir uzak kaçar artık dönüşte görüşürüz. :)

Sen kaçmaya devam et askerden. :op:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt