Sen de he Ahmet.
Yüksek lisansı çok istiyordun; olmamasına üzüldüm. Ama meslek kapılarını bir deneseydin daha iyi olmaz mıydı askerlikten evvel?
Hasan yüksek lisans biraz değişik bir durum oldu. Ben yıllarca yüksek lisans mülakatına girsem bundan iyi geçemezdi. Normal şartlarda 2 soru soruyorlar bana 6 soru sordular hepsine doğru cevap verdim, hocalarımı sordular hatta tanıdıkları hocalar çıktı. Gayet olumlu geçti, istediğim alanda tüm seçmeli dersleri almışım daha ne yapabilirim ki? Mülakat öncesi (%30) 24. sırada olan ben, 20 asil-20 yedek yani ilk 40'a girememiş gözüküyordum. Sen sonucun görünmediği yerde şeffaflık var diyebilir misin? Kazanamadı yazıyor sadece, puan yok, kim kaçla girdi yok. Tek yazan Ali kazandı, Veli kazanamadı.
Normal şartlarda 5 temmuzda açıklanacaktı dolayısıyla olmazsa aralık dönemine giderim diyordum seneye dönüşte yüksek lisans başvurusu tekrar diyordum ama sonuçları 29 haziranda açıkladılar. Ağustos celbi için son gün de 30 hazirandı. Ani karar vermem gerekti, ya aralıkta gidecektim düşündüğüm gibi, ya da tecil edecektim 2 yıl. En güzeli dedim sonuçlarda erken açıklandı en iyisi 1 gün hakkım varken yetişirse ağustosta gideyim. En azından ocakta gelmiş olurum.
O kararla dün sabah çıktım evden evrakları vs. toplamaya başladım saat 16.15'te işlemlerin tamamlandığını gösteren kağıdımı aldım. 16.30 işlemler için son saatti.
Belki ani bir karar verdim ama artık geri dönüşü olmasa da düşününce mantıklı geldi aldığım karar. İşe başlasam da, yüksek lisans yapsam da sürekli ileri öteleyecektim şimdi ise daha tam olarak 23 yaşına basmadan okulu ve askerliği bitirmiş oluyorum. Bu da iş hayatı açısından avantajdır bence. Keza kpss için çok zorlayan var, ben düşünmüyorum ama 30 yaşına kadar hakkım olduğunu düşünürsek en azından 2 yıl çalışıp, iş hayatında yer alıp kpss'ye giricem diyebilirim. Okulun ve askerliğin 25-26'da bittiğini hesaplasak bu şansım olmayacaktı.
Ara vermeden hepsi bitmiş oluyor, ama yüksek lisans olacak o kesin çünkü hedef belli akademik kariyer. Bitirme tezi hazırladım, 16 yıllık eğitim hayatımda yaparken böyle zevk aldığım bir şey olmadı. O tezi yazarken bir bilgiyi saatlerce kitaplarda aramak ve ardından kafanın kitaba düşerek uyuyakalmak ve sabah uyandığımda halimi görmek bile mutlu ediyordu. Benim yapmam gereken bu dedim ve yolumu çizdim.
İş hayatına atılan arkadaşlarım oldu hatta ben de 2 teklif aldım ama istemiyorum dedim şuan için ve reddettim. Deloitte'te denetim uzmanı olarak gayette yeni mezuna göre benim kafamda planladığım maaşın 2 katını veriyorlardı ama hedef işte hedeflerimde yok.
Sen de biliyorsun, insan istediğinin peşinden gitmek istiyor. Yol belli akademik kariyer ve kitapların arasında sızarak uyunan gecelerin hayali beni daha çok mutlu ediyor...