Arkadaşlar bu sıcaklıklar normalmi?

Sponsorlu Bağlantılar

hüssoo

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar bu sıcaklıklar normalmi?
Arkadaşlar bende dell inspiron N5010 var.Isınma problemi var.[/URL] Uploaded with [/IMG]
Sizce bu sıcaklıklar normalmi.Pc nin sıcaklık ölçme aleti bozuk olma ihtimali varmı.Çok ısınmıyor ama 80 derece gösteriyor bazen.Yani ısınıyor ama 80 derce gibi gelmiyor bana.Birde fan derviri normalmi.Dahada arttırabilirmiyiz ?

KralBaykus

KralBaykus

Üye
Onla Hiç Oynamasan İYİ Olur Bende Böle durum olsaydı Format atardm Açıkcası ..:D

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Arkadaşlar bende dell inspiron N5010 var.Isınma problemi var.[/URL] Uploaded with [/IMG]
Sizce bu sıcaklıklar normalmi.Pc nin sıcaklık ölçme aleti bozuk olma ihtimali varmı.Çok ısınmıyor ama 80 derece gösteriyor bazen.Yani ısınıyor ama 80 derce gibi gelmiyor bana.Birde fan derviri normalmi.Dahada arttırabilirmiyiz ?

Zaten bir Donanım 80 derece olduğu zaman öncelikle kızarır, sonra kullanılamaz hâle gelir. Onun için CPU'nun dayanacağı maksimum sıcaklık 72-73 derece arasıdır. Aynı şekilde Ekran kartı için de geçerlidir.

State of first fan= Yani ilk fan zaten 135600 RPM ile yüksek değerde ( High ) çalışıyor. Onun için Donanımlara yük bindiği zaman, resimde görüldüğü gibi fan yüksek değerde çalışır. Bundan ayrı olarak zaten Manuel Fan kontrol bölümünde, değeri yüksek yapmışsınız. Ayrıca bir tane Fan kullanıyorsunuz herhalde... Çünkü Second, yani ikinci fan yok gözüküyor. Bundan dolayı tek fan Donanımları soğutacak güce sahip olmayabilir. En azından 12cm çapında bir fan daha almanızı tavsiye ederim.

Daha yüksek güç ve hız istiyorsanız o zaman "Force fans to high speed" kutucuğunu işaretlemelisiniz.

hüssoo

Üye
    Konu Sahibi
PC de tek fan var.İstersem ikinci fan ayarlamasınıda devreye sokabilirim.Ama mesela birinde high birinde slow yaptığım zaman vb. fan ne yapacağını şaşırıyor.Fan bir dönüyor bir duruyor.Ayrıca donanım yanar ve kullanılmaz hale gelir demişssiniz..Ama ben 80 dereceyi gördüm.Ama söylediğim gibi dokunduğumda 80 derece gibi durmuyor.Sıcaklık ölçerde bi sorun olabilirmi acaba.Mesalş bir oyun açıp küçük ekranda bir yandanda sıcaklığa bakıyorum.Daha oyun açılırkan 53 dereceden 68 dereceye fırlıyor.
Birde hala garantisi var.Acaba yollayayımmı?

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Programların çoğu yanıltabiliyor. Yani Laptopta ki Donanımlar, 80 dereceye kadar çıkmaz. 80 derede bir suya dokunabilir misiniz? :evet: Onun için 70 derece sınırda, Laptopunuz da zorlanma olur. Fanlar maksimum devirde çalışır. Dediğim gibi programların çoğu yanlış gösterebiliyor. Onun için bir Laptop soğutucu Stand almanızda fayda var.

Eğer fan yetersiz geliyor ise Laptop soğutucu Stand, o açığı kapatacaktır. Öncelikle Stand'ı kullanın. Eğer hâla aynı tablo olursa, o zaman Laptopunuzu teknik sevise götürüp İşlemcinize termal macunu sürdürün, Fanı yağlatın veya gerekirse Laptop içine ekstra bir Fan taktırın.

hüssoo

Üye
    Konu Sahibi
Dayanamadım ve bugün 35 tl ye gittim fanlı laptop standı aldım ama pek fayda etmedi.65 derceden 59 a indi tamam ama.57 derceye indi.Tamam ama 57 de çok yüksek.Başka bi forumda bilgisayarımın modelinin bir sayfası var.O arkadaşlar 45 50 en fazla diyorlar.Duyduğuma göre zaten dell in servisi eve gelip bakıyormuş.Olmadı çağırıcam artık.

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Dayanamadım ve bugün 35 tl ye gittim fanlı laptop standı aldım ama pek fayda etmedi.65 derceden 59 a indi tamam ama.57 derceye indi.Tamam ama 57 de çok yüksek.Başka bi forumda bilgisayarımın modelinin bir sayfası var.O arkadaşlar 45 50 en fazla diyorlar.Duyduğuma göre zaten dell in servisi eve gelip bakıyormuş.Olmadı çağırıcam artık.

57 Derece bir Laptop için yüksek değildir. Ayrıca oyun Laptopu olmayan Laptop'ta fazla oyun oynarsanız, buna bağlı olarak sıcaklıkta artacağı için dereceler yükselir. Eğer uzun süre oyun oynuyorsanız size tavsiyem, bu süreyi biraz düşürmeniz. Veya Laptop'u zorlayacak başka bir İşlem yapmayın.

Dell'in şirketi dünya genelinde olduğu için servisleri de buna bağlı olarak sayıca fazladır. Onun için Laptop'unuz garanti kapsamında ise ücretsiz bakacaklardır.

samety500

samety500

Üye
fan devirleriyle oynama dostm bence normal sıcaklıklar abartılıcak bişi yok.pc ' yi temz tut :D ekran kartı sıcaklıkları 90 - 100 e kadar destekler :D

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
fan devirleriyle oynama dostm bence normal sıcaklıklar abartılıcak bişi yok.pc ' yi temz tut :D ekran kartı sıcaklıkları 90 - 100 e kadar destekler :D

Öyle kestirip atıyorsunuz. :D Ekran kartı, 75 dereceden sonra bile gürül gürül çalışmaya başlar ve 100 dereceye ulaşması da tehlikelidir ki, her Ekran kartı 90 dereceye kadar da dayanamayabilir ve siz 100 dereceden bahsediyorsunuz. Bundan dolayı bir süre sonra Ekran kartının devreleri yanarak kullanılamaz hâle gelir. Onun için kasanın Fanları hariç, Ekran kartlarının da çok iyi soğutması olması gerekir. Çünkü Ekran kartı yük altındayken, "Overclock" hız aşırtma işlemi gerçekleştiği için bu daha fazla sıcaklık ve güç demektir.

truest

Üye
bende de aynı sorun var arkadaslar formatla mı cozulur bılmıyorum ama onceden boyle degildu su an laptop dizimin üstünde hava boslukları kapalı degıl hiçbi şekılde ama fan hiç durmuyo ve hiç oyun oynamıyorum zaten oynayınca kapanıyo artık dusunun counter oynarken bıle kapanıyo inspiron N5010 kullanıyorum.
Üstelik dikkatimi ceken bi konu var iki programla da sıcaklık degerlerine bakıyorum altta GPU Fan : 0 RPM diyor benim ekran kartının fanı calısmıyor sanırım .

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
laptop un yksek performanslı pc veya oyun pc sı degılse ekran kartı ıcın ayrı bır fan bulunmaz. Islemcı ve ekran kartı bırbırıne baglı bakır plaka ıle ıslemcı fanıyla 2 sı bırlıkte sogutulur bu nedenle ekran kartı fanının hızı 0 gorunuyor...
Speed fan programıyla normal kullanımda sıcaklık degerlerının resmını koyarsan daha net bı sekılde yardımcı olurum.

atakan25

atakan25

Üye
ekran kartı yanma derecesi en az 120 dereceden başlar 100 de kesinlikle yanmaz benim yazın 110 oluyor şu anda 90 lara çıkıyor çare arıyorum

futbol123

futbol123

Üye
ekran kartı yanma derecesi en az 120 dereceden başlar 100 de kesinlikle yanmaz benim yazın 110 oluyor şu anda 90 lara çıkıyor çare arıyorum
notebook soğutucusu al kardeşim 15tl den başlıyor hepsiburada.com da yoksa laptobunun ekran kartı yanar 110 c de yanması lazım iyi dayanmış yine..

Takipçi Satın Al

Üst Alt