Nokia'dan Yeni Ataklar

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Nokia'dan Yeni Ataklar

Geçtiğimiz günlerde N9 ile yankı uyandırmayı başaran Nokia boş durmuyor. İnternete sızdırılan Nokia 8 mp kamerası ve 700 mhz işlemcisi dışında tasarımı dahil N8'den pek de farkı olmayan T7'nin Çin pazarına sunulacağı biliniyorken Avrupa pazarında sunulup sunulmayacağı kesinlik kazanmış değilken kaybettiği pazar kaybı Nokia'yı harekete geçirmiş olcak ki yeni projeler gelmeye devam ediyor.

Nokia'nın orta segmentte çok iyi işler yapacağına inandığım N serisinin yeni üyesi N5'in prototip resimleri sızmaya başladı. Symbian 3 Anna ile gelecek cihazda 5 mp led flash'lı kamera bulunmakla beraber, 3.2 inch ekrana sahip olduğu bilinenler arasında. Beyaz-Yeşil/Siyah olmak üzere şimdilik iki renk seçeneği bulunuyor. Açıkcası telefonun tasarımını beğendim. Büyük ihtimal 680 mhz işlemci ya da overclock ile 700 mhz işlemci kullanılacak telefonda piyasayı da göz önünde bulundurarak Fiyat aralığının 600-650 tl arası olacağını tahmin ediyorum. Ama şöyle de bir durum var, alttaki haberdeki N500 kod adı eğer N5'e ait ise bu durumda 1 ghz işlemcisi olacağından o zaman fiyatın da daha fazla olacağı kaçınılmaz bir gerçektir.

N5'e son derece benzeyen bir telefon olan N700'e ait olduğu iddia edilen resimler internete bugün itibariyle sızdı. Siyah ve pembe tonlarının kullanıldığı kasa N5'inkine çok benziyor. N700 isimli bu cihazda tıpkı N5'deki gibi 5 mp flashlı kamera Symbian 3 Anna ve 3.2 inç ekran bulunuyor. Bunların yanı sıra 1 ghz işlemci barındırcak olan bu cihazın adının ileride N7 olacağı da söylentiler arasında.

Nokia'nın kağıt üstündeki projeleri de internete sızdı. Resimdeki modellerin isimlerinin şimdilik kod adı olduğunu tahmin ediyorum ilerde isimleri büyük ihtimal N serisine ait olabilir. Yani N500=N5(bir üstteki haber), N600=N6, N700=N7, N701=N7-01
Resimlere bakıldığında 1 ghz işlemciler dikkat çekiyor ve bu modellerin Symbian 3 Anna sürümü kullanacağı bilinenler arasında. İleriki dönemlerde cihazlar ile ilgili eklenen resimler bilgiler olursa konuya eklicem.

fireman87

fireman87

Üye
Nokianın bu hezimetten kurtulması için daha çok şey yapması gerekir..

nonamex

Üye
3.2 inç ekranlı telefona 1 ghz işlemci koysa koymasa ne.

_ardaa

_ardaa

Üye
sana da birşey beğendirmek zor, 1ghz koyar niye koydu koymaz niye koymadı:allalla:

bu arada cihazlar belle olarak mı çıkacak acaba tarayıcı versiyonları 8.1 yazıyor epey büyük bir atak olacak gibi.

buket2

buket2

Üye
Nokianın bu hezimetten kurtulması için daha çok şey yapması gerekir..[/QUOT

kesinlikle! özellikle akıllı telefon piyasası bu derecede çıldırmış durumdayken..kimse nokia'nın adını ağzına almıyor artık...

nalcam22

nalcam22

Üye
3-5 ay sonra forumlarda görürüz konuları(n9rezaleti)

mangdaşire

mangdaşire

Üye
eger gözlerim bozuk degilse ve nokia teknolojiden çok iyi anlıyosa bu resim sahte.alttaki telefonun kamerası 5 mb(megabayt oldugunu tahmin ediyorum :D) olacak yani mp(megapiksel)degil.bende evde bi a4 kagıdına yazayım özellikleri salayım internete.

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
eger gözlerim bozuk degilse ve nokia teknolojiden çok iyi anlıyosa bu resim sahte.alttaki telefonun kamerası 5 mb(megabayt oldugunu tahmin ediyorum :D) olacak yani mp(megapiksel)degil.bende evde bi a4 kagıdına yazayım özellikleri salayım internete.
Yazım hatasıdır, telefon Nokia N5, özellikleri de aynı zaten. Basım hatalarına bu kadar takma onu herkes görmüştür zaten. :oke:

Ocean258

Ocean258

Üye
bu tarz hamleler kurtarmaz onları kucultur bence. hala symbianla calısıyolar hala bırbırının aynısı tasarımlar.. akıllanmaz bunlar harbıden..

OğuzcanAbi

Üye

:d:

technoblue

technoblue

Üye
tip olarak sony ericsson vivaz'a benziyor sanki. yeni tasrımlarla uğraşacağına symbian yerine androidle uğraşma daha başarılı olur..

furkey

Üye
Nokia dan şaşma saçmalığını daha da saçma olduğunu kanıtlamaya çalışırlar gibi. Nokia dan şaşmayanlar artık farklı markaları düşünmeye başlasalar iyi olur...

Arisklaus

Arisklaus

Üye
Nokia Symbianla devam etmeli.Androidle ne alaksı var Nokia'nın.Ztn Symbian işletim sisteminin çoğunluğu Nokia'ya ait.Androidle nie ortaklığa girsinler ki_?

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Nokia'nın 1 ghz işlemci koymaması büyük tepkiler toplarken şimdi artık 1ghz işlemcili 4 yeni telefon basına yansıdı ama hala daha memnun olmayan arkadaşlar var. işin komik yanı ise bir kısmı Nokia kullanıyor gerçekten ilginç. Bu arada haberi güncelledim N700 isimli cihaz eklenmiştir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt