N8 e Android Kurulur mu?

Sponsorlu Bağlantılar

SilentOne

SilentOne

Üye
yeter yha yetmez mi

mcnpl4

mcnpl4

Üye
froyoda yetmez bence. kasma olur ama 2.1 çok iyi çalışır onda da uygulamalar kısıtlı. mesela flash player yüklenmiyor

EngineerRVI

EngineerRVI

Üye
driver sorunu yaratır ozellikle ekran işlemcisini tanıtma durumu söz konusuki buda imkansız nokia n8 e göre yeni bir android yazılımı gerekiyor

_Alex_

Üye
N8 ARM tabanlı işlemci kullandığı için çok rahat kurulur. Ama diğer arkadaşların dediği gibi N8'in boot loader kısmına ulaşmak sorun. Nokia bünyesinde çalışan biri kaynak kodları sızdırmadığı sürece bu işi yapmak imkansız yani. Ama umut fakirin ekmeği, bekleyelim bakalım :) Hackerin biri kırmayı başarır belki..

ahmetdemircim

Üye
....

deli oğlan

Üye
arkadaşlar bu arada n9 ile beraber alien dalvik geldi yani n9 android uygulamalarını çalıştırabilecek inşallah n8 içinde böle bişey çıkar.

manisaa

manisaa

Üye
n9 al rahat et diyecem ama insanların istekleri bitmez. Birisi farklı bir telefon çıkarır bu sefer n9 kötü olur. Onun için n8 kendi çapında çok iyi bir telefon

dinopis01

Üye
İşletim sistemi telefonlarda rom denilen kalıcı hafızada saklanır.Android yüklü telefonları araştırırsanız romlar 2gb kadardır.Çünkü android hafızada geniş yer kaplar.symbian3 için ise 300-500 mb lık bir rom yeterli.N8 in romu 500 mb .Bu roma android sığmaz.Bazı yardımcı uygulamalar kırpılırsa ayar çekilirse 512 mb lık roma sahip bir telefona da android yüklenebilir.Kırpılmış lite sürüm androidle ne yapılabilir bilinmez.N8 işlemcisi ve rami androidi kaldırabilir fakat romda sıkıntı var tahminimce.İkinci sorun arkadaşların dediği gibi n8 in boot loader i hacklenmesi lazım.Nokia dışında kimse bunu bilmiyor veya olmayacağı bilindiği için uğraşan yok.Nokia flash 10... desteği sunabilirse androidin fazla bir üstünlüğü kalmaz.Androidin flash desteği dışında önemli bir fonksiyonu yok.Web tarayıcı ve bazı menü duvarkağıdı animasyonlarında android flash desteği belli ediyor.İnternet uygulamaları dışında donanım daha önemli.N8 de mevcut telefonlara göre en kaliteli bir kamera var.Kamerasında mekanik bir perde var fotoğraf makinelerindeki gibi.Güneşli ortamlarda net çekim sağlıyor.N86 da olduğu gibi değişken objektif aralığı da olsaydı daha mükemmel olurdu.Harika bir kamera ses kaydı var.Bu kamerayı kullanmak için android aramazsınız.HDMI bluetooth 3.0 usb flash bellek desteği,kaliteli bir gps algılayıcı falan.Önemli olan donanım özellikleridir.Galaxy s2 güzel bir telefon.Kamera hd ile ön plana çıksa da zoom yapamıyor.Yani n8 in hd kaydı ile zoom yaparak daha ayrıntılı çekim yapılabilir.Androidin web tarayıcıda flash video desteği olarak önemli üstünlüğü var.Nokianın bu açığı kapatması lazım.

mcnpl4

mcnpl4

Üye
symbian da flash 10 desteği var ama cok kullanışlı degil oyunlarda çift tıklama ve sürükleme olmuyo yoksa ben facebookta okeye girip masaya bile oturdum. ama taşı atamadım çünkü sürüklemek iştediğimde sayfa sürükleniyor.. en önemli eksik tarayıcı bence bir sayfa 3 mb nasıl olur amlamıyorum metin sığdırma da yok.

slant1111

slant1111

Üye
aynen okeye girdm taş sürükleyemedm yaaa .s ayrıca n8 in 500 mb rom u var denms c7 de 1gb rom var ..bnce n8 ve c7 de android çalışabilir ama stabil olmzz sürekli bi arıza çıkartabilir..ve otg ve hdmı çalışmayabilir..sonuçta donanımla yazılım bütünleşik bi halde olmayacak bu da sorun yaratır.android deilde bide meego yüklemek gerk aslnda :P ama en mantklısı emulatr :))))) :D

Masha

Masha

Üye
tabiki hayır kurulmaz aslında kurulurda arıza cıkartır kaldırmaz

mcnpl4

mcnpl4

Üye
androidde ne bulursunuz anlamadım androidli telefon almak yerine symbianlı telefon alıp işletim sistemini değiştirmek istiyorsnuz.. baştan alsaydınız ya..doğan görünümlü şahin gibi. sbp 3d çıkarsa görsel açıdan hiç bir eksiği kalmaz symbianın bnce..

serdar84

serdar84

Üye
hic birsey yazmiyorum arkartik ne bicim uyari ne bicim site ya burasi 2007den beri burdayim yönetici filan mi degisti arkamdanda küfür ettmeyin biraz varsa özel mesaj attin yiyosa:angry:

nexpow

nexpow

Üye
neden biri msjları siliyo

mcnpl4

mcnpl4

Üye
bence aşırı titiz davranıyo yöneticiler.. bu konudaki mesajları hatırlamıyorum onlar için birşey demiyimde bazen en hafif mizahi argoda bile siliyorlar..

nonamex

Üye
bence aşırı titiz davranıyo yöneticiler.. bu konudaki mesajları hatırlamıyorum onlar için birşey demiyimde bazen en hafif mizahi argoda bile siliyorlar..

Yan baktı diye adam öldüren insanların olduğu bir ülkede yaşıyoruz, gayet normal.

Kubde

Kubde

Üye
N8 e android kurup ne yapacaksınız arkadaşlar androidin ne artısı var ki n8 e yazık etmeyin n8 le fotoğraf çekin müzik dinleyin şarjı da iyi ben hem android tel hemde n8 kullanıyorum hiç bir artısı yok sadece arayüzü güzel birde ekran büyük şarjı bile 1.5 gün ancak gidiyor. boşverin n8 iyi telefon. aldınız o ki kullanın işte.

WeiLSiDe

WeiLSiDe

Üye
Merak ediyorum androidi google değilde nokia cıkarsaydı nasıl yorum yapardınız.? Google amca veriyo gazı tutabilene aşk olsun. :sopa:

Takipçi Satın Al

Üst Alt