5800 Hafıza Kartı Dosyaları .exe Uzantılı Oldu Yardım Lutfen İçeri..

Sponsorlu Bağlantılar

keko9

Üye
    Konu Sahibi
5800 Hafıza Kartı Dosyaları .exe Uzantılı Oldu Yardım Lutfen İçeri..
Beyler oncelıkle merhaba.
Sorunum su;
Dun aksam dosya aktarımı ıcın kablomu arıyordum bulamayınca blackberry nın aktarım kablosunu buldum ve 5800 la uyumluydu oluyordu yanı. Taktım kabloyu aktarmak ıstedıgım ne varsa aktardım telefonuma ama cıkarttıktan sonra kabloyu hafıza kartındakı butun dosyalar .exe uzantılı oldu. Benım bı tane klasorum vardı hafıza kartında butun setuplarım (.sis) ordaydı sılıp yenıden yuklerdım ama artık dosyaların hıc bırını acamıyorum hepsı .exe uzantılı. Yenı ısım ver dıyorum .exe yi siliyorum yine olmadı, hard format attım yine olmadı ne yapmam lazım yardım edın.

uribaju

uribaju

Üye
ayni sorun benimde basima gelmisti cozumunu bulamamistim sonra bicimlendirmistim bende h.kartindaki tum dosyalar degisik isimler almisti sende de oyle mi?

keko9

Üye
    Konu Sahibi
ben biçimlendirmedim daha. Hard format attım sadece duzelmedı butun klasorler .exe isimleri değişmedi sadece uzantı degıstı

uribaju

uribaju

Üye
dosyalarin boyutlarinda bir degisiklik olmadiysa bilemem ama azalma varsa bicimlendr bence

mailinator1

Üye
Sorunum su;
Dun aksam dosya aktarımı ıcın kablomu arıyordum bulamayınca blackberry nın aktarım kablosunu buldum ve 5800 la uyumluydu oluyordu yanı. Taktım kabloyu aktarmak ıstedıgım ne varsa aktardım telefonuma ama cıkarttıktan sonra kabloyu hafıza kartındakı butun dosyalar .exe uzantılı oldu. Benım bı tane klasorum vardı hafıza kartında butun setuplarım (.sis) ordaydı sılıp yenıden yuklerdım ama artık dosyaların hıc bırını acamıyorum hepsı .exe uzantılı. Yenı ısım ver dıyorum .exe yi siliyorum yine olmadı, hard format attım yine olmadı ne yapmam lazım yardım edın.

Kesinlikle bilgisayarınızda virus var.Bağlantı yaptığınız bilgisayarınızı iyi bir antivirule temizleyin ev sonra kartınıza format atın.

rap_boy_54

rap_boy_54

Üye
bilgisayarında virüs var. Düzgün bir antivirüs ile tarat bilgisayarını. Virüsleri sil sonra telefonu pcye bağla. Dosyaları kurtarma imkanın var.Ben 5-10 kişinin dosyalarını kurtardım. Hafıza kartının içine gir klasör ismini adres çubuğuna yaz sonuna \ ekle entere bas gir örneğin:
H:\Sounds\
+Enter
benim telefonun harfi h seninki başka birşey olabilir. örenekti sadece.
klasör içindekileri bilgisayarına kopyala her klasör için tek tek yap bunu. sonra hafıza kartını biçimlendir.Dosyaları geriye atarsın.
Sakın ha sakın hafıza kartını taratma kurtarmadan.

ustamfa

ustamfa

Üye
bu virüs senin orjinal dosyalarını gizleyip. Aynı isimde exe dosyası oluşturuyor sende bu dosyaları açmak istediğinde virüs heryere bulaşıyor. Telefonu tak bilgisayara. Gizli dosya ve klasörleri göster de.senin dosyaları göreceksin. Uygulama şeklinde olan exe dosyalarını sil.veya bi virüs taraması yap o halleder. Önerim esetle tarat

tiikerien

Üye
Beyler oncelıkle merhaba.<br />
Sorunum su;<br />
<br />
<br />

pasha14

pasha14

Üye
Hafıza kartını biçimlendir. Bilgisayarınıda güzelce virüs taramasından geçir olmadı format at senin için çok daha temiz olur.

asigsasi

asigsasi

Üye
merhaba arkadaşlar değişik bir yol söyleyeceğim belki olur telefondaki exe dosyasını pc ye at ve pc de exe yazan yeri sil onun yerine sis yaz tekrar telefonuna at orjinal kablosu ile yap belki olur olmazsa tek yapman gereken telefona yeniden yazılım yüklemen kolay gelsin

uribaju

uribaju

Üye
merhaba arkadaşlar değişik bir yol söyleyeceğim belki olur telefondaki exe dosyasını pc ye at ve pc de exe yazan yeri sil onun yerine sis yaz tekrar telefonuna at orjinal kablosu ile yap belki olur olmazsa tek yapman gereken telefona yeniden yazılım yüklemen kolay gelsin
Malesef dediğin işe yaramıyor çünkü bozuyor dosyayı virüs mü her neyse :oke:

Dtn

Üye
aman ha, dosyaları açmaya çalışma o şekilde sakın, hepten kaybedersin,yaşadım biliyorum :)
önceki sayfada açıklamış arkadaş,çözümü öyle;klasörleri adres çubuğuna yazarak kurtar içindekileri,sonra biçimlendir.

Del Rey

Del Rey

Üye
exe uzantıları aslında Symbian'ın açabileceği asıl uygulama uzantısıdır. SIS uygulaması diye birşey yoktur bilinenin aksine, SIS yalnızca paketidir. Uygulamanın .exe kısmını ve aynı ismi taşıyan diğer .rsc gibi dosyaları al ve SISContents ile bir pakette birleşti sertifikala yükle.

Marchegiani

Marchegiani

Üye
Telefon ile senkronize ettiğin bilgisayarda virüs var diye düşünüyorum. Kolayca virüs taraması yapıp bunlardan kurtulmak için Avast 4.8 Home Edition'u öneririm. Bunu kullandıktan sonra hafıza kartını da biçimlendirirseniz sorununuz kalmaz. İyi günler. :)

coskunsaglam

Üye
bu virüs senin orjinal dosyalarını gizleyip. Aynı isimde exe dosyası oluşturuyor sende bu dosyaları açmak istediğinde virüs heryere bulaşıyor. Telefonu tak bilgisayara. Gizli dosya ve klasörleri göster de.senin dosyaları göreceksin. Uygulama şeklinde olan exe dosyalarını sil.veya bi virüs taraması yap o halleder. Önerim esetle tarat

katılıyorum gizli dosyaları göster de sağ tuş özelliklerden gizli tik'ini kaldır

OnurAdibelli

OnurAdibelli

Üye
Sorunum su;

Merhabalar;

ComboFix Adlı Programla Temizleyebilirsiniz.Daha Sonra Klasörlerin Gizliliğini Açabilir ve yedeklerinizi alabilirsiniz.Gizli Tikinin kalkması Mümkün değildir.Bilinmesini İsterim.

İyi akşamlar Dilerim

forcerecon

forcerecon

Üye
Denetim masası->klasör seçenekleri->Görünüm->Bilinen dosya uzantılarını gizle(burdaki işareti kaldır.) Sonra bilgisayarına norton360 yada avast 4 yükle.Hafıza kartındaki sonu .exe olmqyan dosyaları bilgisayarındaki bir klasöre at.Sonra Çalıştıra gir->cmd yaz.-> çıkan ekrana format F: yaz.(senin bilgisayarında sürücü icmi D: G: olabilir hangisi ise onu yaz.) -> enter tıkla ve çıkan komutlarda sana dedeni yaz.Böylece hafıza kartına temiz bir format atmış olursun.Bu virüsün adı solucan virüsüdür.Bu virüsten korunmak için klasörlerinizi zipleyiniz.Bu virüs zipli dosyalara giremez.

M.D.hakan

M.D.hakan

Üye
ben sorunun ne olduğunu tam olarak biliyorum şu an cepten yazdığımdan fazla yardımcı olamıyorum sana lazım olan şey 2 dosya ve bütün sorunun bitiyor ama şu an link veremiyorum

u_cosar

u_cosar

Üye
bak öncelikle exe olanları sil onlar virüs şimdi gelelim klasörleri göstermeye bilgşsayar dan denetim kasardık masası na gir oradan klasör se.çeneklerine gir girdiğin menüden görünüme tıkla daha sonra açılan menüden gizli klasörleri gösteri tıkla sonra aynı menüde aşağı tarafta korununa işletim sistemi dosyalarını gizle diye bir seçenek var onun tikini kaldır bir soru soracak evet diye cevap ver.tamam artık klasörlerini görebilşrsin şimdi onu kurtarmak için bilgisayarda yeni klasör aç adını bozuk klasörler den biri ile değiştir mesela music klasörünün bozuçk sen pc de music diye bir klasör oluştur hafıza kartındaki music klasörünün içindeki dosyaları bak kendisini değil içindeki dosyaları aynen pc deki music klasörüne kopyala bunu hepsi için yap ama system klasörleei tekrar eskii gibi çalışırmı bilmem daha sonra hafıza kartı biçimlendir bu mesajı cepten yazdım anlamadıysan daha sonra görsel olarak anlatırım.

-efşan

-efşan

Üye
arkadaş anlatmış gerekeni. lakin daha basit bir yöntem de pc de bir rar arşivi aç.hafıza kartını bağla pcye. ardından rarın ekle kısmından hafıza kartına gelerek ctrl+a kombinasyonu ile kartın tüm içeriğini seçip işlemi tamamla. ekleme işi bittikten sonra aç arşivi. goreceksinki virüsler ayrı klasorler ayrı olacak. yapman gereken virüslere dokunmadan normal klasörlerini çıkarmak. akabinde hafıza kartını biçimlendirip çıkardığın dosyalarını karta atabilirsin. işlem sırasında exe yazanlara tıklar isen virüs pcye bulaşır.
mobilden anlatimda bu kadar oluyor:) işlem garantidir. defalarca sonuç aldığım bir islemdir.