N900 720p Video Oynatma (Nitdroid N12)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
osmanayman

osmanayman

Üye
    Konu Sahibi
N900 720p Video Oynatma (Nitdroid N12)
Arkadaşlar geçen youtube'da bir videoda görmüştüm denedim ve sonuç aldım. N900 nitdroidle 720p videoları hiç takılmadan oynatabiliyor.

Şayet video açılamıyor uyarısı verirse ve video açılmazsa videonun üzerine basılı tutun "play soft.." muydu neydi bi buton var tıklayın sorunsuz açacaktır. Programın adı "mobo player". Bu n900 harbi canavar...:naughty:

Program linki:

Video:

• Beğen
Tepkiler: mert_1047

mert_1047

mert_1047

Üye
:) bu konuyu görmüştüm de video izleme fantezim yok cihazda gene de aradabir lazım olabilir diğer cihazlara karşı n900 ün farkını gösterirken filan paylaşım için teşekkürler.

osmanayman

osmanayman

Üye
    Konu Sahibi
Videoda çok işe yarıyor, kullanıyorum. Genelde öyle bir beklenti var N900 için 720p vs oynatmıyor diye. Forumda bulunsun dedim.:oke:

saruman_me

saruman_me

Üye
vlc player de açıyor ama donuyor önemli olan osman kadeş android i yüklemeden açabilirmiyiz bunu ben çok araştırdım ama bi türlü bulamadım:hmmm

mert_1047

mert_1047

Üye
vlc player de açıyor ama donuyor önemli olan osman kadeş android i yüklemeden açabilirmiyiz bunu ben çok araştırdım ama bi türlü bulamadım:hmmm

niye androidle ne sorununuz var saruman kardeş? 2.3.4 çok stabil oldu denemeni tavsiye ederim.? maemoda kmplayer oynatıyor diyorlardı telden video filan takılmadığım için bilemiyorum

saruman_me

saruman_me

Üye
mert benim android le bi sorunum yok kardeş zaten şu an yüklü ki buda sizin sayenizde bunuda görmezden gelemem saolun ama maemoda çalışmamasını biraz yadırgıyorum çünkü donanım olarak fazlasıyla yeterli bi donanıma sahip olması ve çalıştırmaması bana biraz tuhaf geliyor:S

mert_1047

mert_1047

Üye
kmplayer la açan arkadaşalar varmış bende kmplayer filan var ama hiç 720p denemedim

saruman_me

saruman_me

Üye
ben denedim mert sadecekmplayer le değil hemen hemen hepsiyle denedim ama hiç tık yok valla açılmadı bişiyi aksik yapıyoruz ama ne anlamadım:allalla:

osmanayman

osmanayman

Üye
    Konu Sahibi
Haklısın saruman_me donanım süper fakat açmıyor meret. Nokianın ilgisizliği... 720p'yi de geçtim, bazı videolarda donma oluyor. Bir de başka bir tecrübem kernelv47 ile girince "avi"lerde donmalar daha fazla overclock vs fayda vermiyor fakat "flv"ler vs iyi. Normal halindeyse tam tersi bir durum söz konusu...:allalla:

mert_1047

mert_1047

Üye
durum eğer böyleyse gerçekten nokianın ilgisizliği çünkü androidde cayır cayır oynatırken maemoda niye oynatmasın:S maemo daki n900 n900 de androiddeki farklımı sonuçta:)

saruman_me

saruman_me

Üye
hd video oynatan bi çok cihazdan üstün de donanıma sahip buna rağmen çalıştırmaması enteresan sanırım codec eksikliğinden kaynaklanıyor aksi takdirde kesin çalıştırır..

enolaguy

Üye
hd video oynatan bi çok cihazdan üstün de donanıma sahip buna rağmen çalıştırmaması enteresan sanırım codec eksikliğinden kaynaklanıyor aksi takdirde kesin çalıştırır..

Aynen öyle çünkü video sıkıştırma tekniği sürekli ve çok hızlı gelişiyor ve her yeni gelişimde var olan player programına da yeni bir codec ekleniyor tabii uydurma nokia desteği kesince de codec i ekleyecek ve standart player programına güncelleme ile yamalayacak birisi olmuyor olay bundan ibaret yoksa n900 ün cihaz olarak hiçbir donanım eksiği yok.

franzliszt

franzliszt

Üye
ben ne kadar araştırdım bulamadım arkadaş yani bu donanımda herşey oynatmaya yetiyor program yok arkadaş.

enolaguy

Üye
Aynen oyle, veriyi kodlama teknikleri surekli olarak gelistiriliyor ve kodu cozme teknikleride ona gore yeniden duzenleniyor, n900 de ise codecler eski olunca daha yeni bir kodlama teknigi ile olusturulmus olan videoyu acmak mumkun olmuyor.... Tabii bunun donanimla uzaktan yakindan ilgisi yok. maemo da uygun codec yazilmis olsa butun videolari rahatlikla acar n900.....

tembar

Üye
aynen katılıyorum ne kmplayer nede baska player açmıyor videoları maalesf :( bende android yuklemek istiyorum n900 üme arkadaslar.. nasıl yapabilirim link verebilecek olan varmı ..

enolaguy

Üye
Dikkat ederseniz açılmayan videoların tamamı FLV yani flash alt yapılı videolar ve FLV ise en yoğun sıkıştırma tekniğini kullanıyor

İnternette bağlantı ve veri akış hızı sınırlı olduğu için, videolari yüksek yoğunlukta sıkıştırılmış halde iyice küçülterek aktarmak ve cep telefonu tarafında ise bu sıkıştırılmış veriyi hızla açmak önem kazanıyor.

Adobe firması bu işin başını çeksede yığınla firma hala görüntü sıkıştırma tekniklerini geliştirmeye çalışıyor ve her bulunan yenilik yeni bir codec halinde yayınlanıyor ve bu codec ler telif hakkını ödeyen player firmaları tarafından satın alınarak daha sonra playerlarda güncelleme olarak kullanıcılara yansıyor.

Nokia tabiki bu güncellemeleri n900 için satın almıyor, almayınca n900 de kullandığımız playerlara en son videoları açabilecek olan bu codec ler güncelleme olarak gelmiyor bu yüzden n900 yüksek çözünürlüklü videoları açamıyor

Bazıları bunu n900 ün grafik işlemcisinin yetersizliğine yormak gibi bir yanlış içine girebiliyorlar ama işin aslı yukarıdaki gibidir

osmanayman

osmanayman

Üye
    Konu Sahibi
Ben genel olarak memnunum... Nadiren bazı flv lerde sıkıntı yaşatıyor... Görüntü ses uyuşmaması, parazitlenme vs oluyor bazı flv lerde... Diğer video formatlarında pek sorun yok... 480p ye kadar sorunsuz... Kendi çektiğim 720p leri de sorunsuz oynatıyor ama diğer 720p lerde kernelle girdiğimde ağır da olsa oynatıyor... Nitdroidde ise mobo ve mxvideo player ile 1080p denedim hafif takılma da olsa oynattı... :oke:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt