Bilgisayarım fazla ses çıkartıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
orhiorhiorhi

orhiorhiorhi

Üye
    Konu Sahibi
Bilgisayarım fazla ses çıkartıyor.
Sistemi yenileyeli bir ay geçmemiştir normal çalışırken sesi normal denilebilecek seviyede ama ağır bir oyuna girdiğimde(just cause2, crysis 2, farcry 2) ses nerdeyse iki katına çıkıyor aslında beni rahatsız eden birşey yok ama bilgisayar zorlanıyor gibime geldi sistem bu:

İşlemci:AMD phenom ii x4 955

anakart:Asus M4A88TD-M EVO

Ekran kartı: XFX 6850 B.E

HDD: Western digital 1tb 7200RPM

Kasa:THERMALTAKE VL86021W2E V3 600W MIDT

kasada 1 adet fan vardı ben bir tane daha aldım 120mm lik xılence fan neden ses yapıyor olabilir acaba donanımların sıcaklık değerlerini nasıl bulacağımı bilmiyorum.

speed fan diye bi program buldum 2 adet fan biri 4600 diğeri 1100 civarında çalışıyor

bunların ne olduğunu bilmiyorum alt alta sırayla bunlar yazıyor:

Temp1:40C
Temp2:37C
Temp3:-128C
HD0:32C
CORE:43C

Crysis2 yi açtıktan sonra değerler böyle:

Temp1:48
Temp2:40
Temp3:-128
Temp3:33
Temp4:52

kol@j

kol@j

Üye
oyun içersindeki ses ayarlarından ayarla...

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Speedfan çoğu zaman kafadan sallayan bir programdır. Onun için Everest Ultimate programını temin ederek, sıcaklığı bununla ölçün.

Burada Temp1: Anakartın sıcaklığı, Temp2 ve Core ise İşlemci sıcaklığıdır. Diğerleri Speedfan'ın uydurmasıdır. Yani 40 derece, soğuk bir İşlemci demektir.

Sisteminiz oyunlar için yeterli görünüyor. Fakat herhangi bir detay artırımı yapıyorsanız, bu daha fazla güç istediği için fanlar kendini zorluyor olabilir. Veya direk olarak oyuna girdiğiniz zaman da fanlar'dan ses geliyor olabilir. Ayrıca donanımlar iyi monte edilmedi ise buda ses yapabilir. Özellikle fanların yerine tam oturup, oturmadığına bakın. Gerekirse donanımların kablolarını çıkarıp, tekrar yerine takın.

orhiorhiorhi

orhiorhiorhi

Üye
    Konu Sahibi
tüm oyunları en 1920x1080 oynuyorum diğer oyunlar da işte ne kadar destekliyorsa şimdi işlemcim internette gezerken 39-43C arası gidip geliyor kasa sesinde bir artış yok oyuna girdiğimde 52C oluyor ve ses artıyor işlemci sıcaklığı sanırım biraz fazla sadece işlemci fazla ısınıyor bunun bir zararı yoksa ben sesten rahatsız olmuyorum stok fan felan sorunu çözecekse alayım bir tane anakart ta crysis 2 deyken 46C ye cıkıyor

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Stok fan'da alsanız yine aynı ses çıkacaktır. Çözünürlüğü düşük olarak oynarsanız, ısınma ve ses sorunu ortadan kalkacaktır.

Siz Temp3 ve Temp4'e bakmayacaksınız. Temp 1 ve Temp2'ye bakacaksınız. Diğerleri Speedfan'ın uydurmasıdır. İşlemciniz maksimum 40 dereceye kadar çıkıyor. Buda sıcak olmadığını ve sorunun İşlemciden kaynaklanmadığını gösterir. Onun için yüksek sistem gerektirecek oyunları, düşük seviyede oynamanızı tavsiye ederim.

orhiorhiorhi

orhiorhiorhi

Üye
    Konu Sahibi
everest ultimate kurdum değerler aynı şimdi ben oyunları 1280 de oynuyorum ses azaldı fakat işlemci hala 52-53 C

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
everest ultimate kurdum değerler aynı şimdi ben oyunları 1280 de oynuyorum ses azaldı fakat işlemci hala 52-53 C

Sayın "orhiorhiorhi"... Ben mi anlatamıyorum? Yoksa siz mi anlamak istemiyorsunuz. Bir İşlemcinin dayanabileceği en yüksek sıcaklık 75-85 Derece arasıdır. Bu İşlemcinin modeline göre değişir. Sizin İşlemci öyle görünüyor ki, orta yükte bile 53 dereceye kadar çıkıyor. Buna şükredeceğiniz yerde İşlemcim hâla 53 derece diyorsunuz. İşlemciniz tam yük altında olursa bu 60 dereceyi geçmeyecektir. Fakat uzun süre oyun oynarsanız ısı, daha da artacağından dolayı İşlemciye zarar verebilir. Onun için yeterli seviye de oyun oynayın ki, İşlemciniz de boğulmasın. 53 derece bir İşlemci için düşük bir sayıdır. Bu sayı aynı zamanda kullandığınız İşletim Sistemine göre de değişiklik gösterebilir. Onun için rahat olabilirsiniz.

orhiorhiorhi

orhiorhiorhi

Üye
    Konu Sahibi
teşekkürler ben çok korktum ya speedfan programında 52C den sonrasında ateş resmi çıkıyor sol tarafta ama neyse rahatladım çok teşekür ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt