isteyen istediğini yazsın diyorsun ben de yazayım öyle içimi dökeyim rahatlarım hayat zor bazen soruyorum kendi kendime neden tanrı neden bizi yarattı kendi eğlencesi için milyarlarca hayatı mahvetti yaratmasa olur muydu olurdu o halde neden yarattı. Neden bütün güzel şeylere yasak koydu daha çok eğlenmek için mi daha çok ateşte yakmak için mi. Bazen diyorum bu halde bile insanlar tanrıyı sevmek istiyor ama benim inandığım tanrı iyi kalpli tanrıdır. insanın gözü kaydı, baktı diye sonsuza dek ateşte yakmaz. Biz tanrının evlatlarıyız. Tanrı anneden binlerce kat daha merhametli imiş madem öyle bir anne evlatlarını ne olursa olsun ne yapmış olursa olsun yakabilir mi? Hele anneden binlerce kat daha merhametli olan tanrı sırf başka bi kadının açık saçına falan baktı diye ateşe atabilir mi çok mantıksız geliyor.
Sizi bu derece kusursuz yaratan bir varlığın, boş yere yaratmadığınında bilincinde olduğunuzu varsayarak, şöyle açıklamak istiyorum;
Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım. (zariyat suseri 56. ayet) Kur'an-ı kerimde bu açıkça ifade edilmiştir. ALLAH'ın yüce kudretini öğrenmek, mümtaz esrelerine bakıp tefekkür etmek, insanların ne için gönderildiğini dahada netleştirir.
(Kısa kısa sizi sıkmayacak şekilde yazmam daha doğru olacağından yazılarım içinde sorularınız oluştukça sorabilirsiniz.)
iSLAMDA bütün yasaklar; insan oğlunun yararınadır... Zira nefis kördür hakikati görmez, hakikat nazarıyla bakarsanız ne kadar yanıldığınızı görebilirsiniz. Bediuzzaman hzleri bu konuda güzel bir sözü var '' zevali lezzet elem olduğu gibi lezzetin zevali dahi elemdir.'' Yani diyor ki; lezzetin sonu elemdir, elemin gitmeside lezzettir. İşte o lezzetler yasaklara uymakta vardır. Mesela kendinizi 40 gün yasaklara uyarak bunu kıyas edebilirsiniz farkı görmeniz açısından.
Bir diğeride açık saçık bir bayana bakmak haramdır. Neden haram dır açık bir bayan nefsin dürtmesine ve insanın şehvetlenmesine sebebiyet verir. Bu şehvet insanın kalbindeki nuru söndürür ve ibadet etmesinide kötü etkiler. ALLAH affedicidir affetmeyi sever fakat hakiki bir tevbe ile.
Ben kısa kısa sizi sıkmadan bir kaç örnek vererek açıkladım sorularınız olursa bilgim dahilinde cevap yazacağım.
Saygılar.