Kafam bozuktu konu açtım.İsteyen İstediğini Yazsın Banane Yaa!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
-efşan

-efşan

Üye
    Konu Sahibi
Kafam bozuktu konu açtım.İsteyen İstediğini Yazsın Banane Yaa!
valla kim ne yazarsa yazsın kafam bozuktu içimden bi saçmalık yapmak geldi:(

• Beğen
Tepkiler: emreilhans

emreilhans

emreilhans

Üye
:d::d::d: çok güldüm hacı :D asdqw dasdhajkghwedytvashdvawdahsvdafdsdawsd . saçmalasam olur demi :D

-efşan

-efşan

Üye
    Konu Sahibi
olur hacı olur

ultrayer6

ultrayer6

Üye
isteyen istediğini yazsın diyorsun ben de yazayım öyle içimi dökeyim rahatlarım hayat zor bazen soruyorum kendi kendime neden tanrı neden bizi yarattı kendi eğlencesi için milyarlarca hayatı mahvetti yaratmasa olur muydu olurdu o halde neden yarattı. Neden bütün güzel şeylere yasak koydu daha çok eğlenmek için mi daha çok ateşte yakmak için mi. Bazen diyorum bu halde bile insanlar tanrıyı sevmek istiyor ama benim inandığım tanrı iyi kalpli tanrıdır. insanın gözü kaydı, baktı diye sonsuza dek ateşte yakmaz. Biz tanrının evlatlarıyız. Tanrı anneden binlerce kat daha merhametli imiş madem öyle bir anne evlatlarını ne olursa olsun ne yapmış olursa olsun yakabilir mi? Hele anneden binlerce kat daha merhametli olan tanrı sırf başka bi kadının açık saçına falan baktı diye ateşe atabilir mi çok mantıksız geliyor.

• Beğen
Tepkiler: emreilhans ve -efşan
-efşan

-efşan

Üye
    Konu Sahibi
hacı senn naptın yaa

• Beğen
emreilhans

emreilhans

Üye
harbi dayı sen ne yaptın :D ne oldu sana ? :D da biraz ateistce olmuş :S sorun yok sakin olalım

-efşan

-efşan

Üye
    Konu Sahibi
yokya ateistçe değil gerçekten çok güzel anlatmış helal olsun

emreilhans

emreilhans

Üye
yoooo bana öyle geldi sadece :oke: fikirlere saygımız var :) ama harbi yırtıcı bişeydi :D

• Beğen
Tepkiler: -efşan

bay_isimsiz

Üye
isteyen istediğini yazsın diyorsun ben de yazayım öyle içimi dökeyim rahatlarım hayat zor bazen soruyorum kendi kendime neden tanrı neden bizi yarattı kendi eğlencesi için milyarlarca hayatı mahvetti yaratmasa olur muydu olurdu o halde neden yarattı. Neden bütün güzel şeylere yasak koydu daha çok eğlenmek için mi daha çok ateşte yakmak için mi. Bazen diyorum bu halde bile insanlar tanrıyı sevmek istiyor ama benim inandığım tanrı iyi kalpli tanrıdır. insanın gözü kaydı, baktı diye sonsuza dek ateşte yakmaz. Biz tanrının evlatlarıyız. Tanrı anneden binlerce kat daha merhametli imiş madem öyle bir anne evlatlarını ne olursa olsun ne yapmış olursa olsun yakabilir mi? Hele anneden binlerce kat daha merhametli olan tanrı sırf başka bi kadının açık saçına falan baktı diye ateşe atabilir mi çok mantıksız geliyor.

Sizi bu derece kusursuz yaratan bir varlığın, boş yere yaratmadığınında bilincinde olduğunuzu varsayarak, şöyle açıklamak istiyorum;

Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım. (zariyat suseri 56. ayet) Kur'an-ı kerimde bu açıkça ifade edilmiştir. ALLAH'ın yüce kudretini öğrenmek, mümtaz esrelerine bakıp tefekkür etmek, insanların ne için gönderildiğini dahada netleştirir.
(Kısa kısa sizi sıkmayacak şekilde yazmam daha doğru olacağından yazılarım içinde sorularınız oluştukça sorabilirsiniz.)

iSLAMDA bütün yasaklar; insan oğlunun yararınadır... Zira nefis kördür hakikati görmez, hakikat nazarıyla bakarsanız ne kadar yanıldığınızı görebilirsiniz. Bediuzzaman hzleri bu konuda güzel bir sözü var '' zevali lezzet elem olduğu gibi lezzetin zevali dahi elemdir.'' Yani diyor ki; lezzetin sonu elemdir, elemin gitmeside lezzettir. İşte o lezzetler yasaklara uymakta vardır. Mesela kendinizi 40 gün yasaklara uyarak bunu kıyas edebilirsiniz farkı görmeniz açısından.

Bir diğeride açık saçık bir bayana bakmak haramdır. Neden haram dır açık bir bayan nefsin dürtmesine ve insanın şehvetlenmesine sebebiyet verir. Bu şehvet insanın kalbindeki nuru söndürür ve ibadet etmesinide kötü etkiler. ALLAH affedicidir affetmeyi sever fakat hakiki bir tevbe ile.

Ben kısa kısa sizi sıkmadan bir kaç örnek vererek açıkladım sorularınız olursa bilgim dahilinde cevap yazacağım.

Saygılar.

• Beğen
Tepkiler: PureFood, 'Şeref', kcsoft ve 2 diğerleri
-efşan

-efşan

Üye
    Konu Sahibi
dostum burada kimse yanlış bişe yapmıyo arkadaşın anlatmak istediğini yanlış anlamışsınız diye ümit ediyorum

• Beğen

bay_isimsiz

Üye
dostum burada kimse yanlış bişe yapmıyo arkadaşın anlatmak istediğini yanlış anlamışsınız diye ümit ediyorum

İyide birileri yanlış yapıyor diye yazmadım; Arkadaşın aklına takılan sorulara cevap yazdım.

mangdaşire

mangdaşire

Üye
saçmalamak serbestse üst konu olsun.bazen cevap yazarken klavyeye oturmak istiyorum.şimdi yapabilirim:çöfşlsjf<oıhşsuın669498415
6fşoı>ndffs :ehe:D

• Beğen
Tepkiler: emreilhans ve -efşan
-efşan

-efşan

Üye
    Konu Sahibi
olsun hacı olsun vallaa sabaha kadar saçmalarım ben
dfghndfkgdfgbghfjulbgdfhgfhjuyıoyjyhertygfbghk

• Beğen
Tepkiler: mangdaşire
emreilhans

emreilhans

Üye
ksdmlıvnaslucfngasdyfklasmcfeuıawrmeywfnxqgywdaulsıdhşaosımrvaweooooooo3490t93487y50789qy23qlwedh Z ASDASEG WJKFHGgkjf ashdy ooooooh kurtlarımı döktüm 300-500 :D hacı iyi yapmışın bu konuyu açmakla :D

pelın_

yaaa vallla benımde sacmalayasaımgeldı banada bı acıklama ıstıyorumbende bazen ölümden korkuyorum dusundukce delı olcam sankı kafayı tam yıycekken koseden donuyorum bole olmusum tabutun ıcınde yatyorum ustume toprak atıyolara aayyyfena bısıy aman yaa del olcam heee nerden actınbu sacma sapan konuyu bak valla geldı benımkıler heyyy

• Beğen
Tepkiler: -efşan

bay_isimsiz

Üye
yaaa vallla benımde sacmalayasaımgeldı banada bı acıklama ıstıyorumbende bazen ölümden korkuyorum dusundukce delı olcam sankı kafayı tam yıycekken koseden donuyorum bole olmusum tabutun ıcınde yatyorum ustume toprak atıyolara aayyyfena bısıy aman yaa del olcam heee nerden actınbu sacma sapan konuyu bak valla geldı benımkıler heyyy

Bu yazdıklarınıza kendimce bir açıklama yapmak istedim; Er ya da geç insan ölecektir kur'an ı kerimde Al-i İmran Suresi, Ayet 185 ''Her nefis ölümü tadacaktır.'' Der.

İnsan ölümden çok amelinden korkması gerekir, evini temiz tut misafir gelir, kalbini temiz tut ölüm gelir. Atasözünü her daim zihninde canlı tutanlar, ölüm için bir çok hazırlık yapmaktadırlar. Tavsiyem sizde bu hazırlıklarınızı daha canlı ve daha diri tutun, böylelikle bu korkunuzu aşacağınızı ümit ediyorum.

• Beğen
emreilhans

emreilhans

Üye
bay_isimsiz isminiz nedir acaba ?

bay_isimsiz

Üye
İsmim vedat:evet:

emreilhans

emreilhans

Üye
:D mmnun oldum :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt