S8530 wave 2 de aylardir 1.2 kullaniyorum. yeni surum amerikadaymis, anlamadim. en son uretici yazilimi kies uzerinden guncelenebilen jvkd surumudur. bada samsungun kendi gelistirdigi isletim sistemidir. herkes kendi isletim sistemini kullanmak ister. motorolada kendi operating system ini yaziyor. bada tipki android gibi yavas yavas fakat taslar oturunca guclu bir sekilde kozlarini surecektir piyasaya. biraz sabirli olun samsung a biraz zaman verin. hatasiz etkilesimli her turlu uygulamayla senkronize olan binlerce algoritmayi uzerinde ayni anda calistiran rafine bir program yazmak zordur. yuzbinlerce kod satirinin olusturdugu bir video oyunu bile birkac senede yapilirken, uzerinde oyunlarin dahi calismasini saglayan, milyonlarca yazilimi calistiran bir isletim sistemini yazmak kolay degil. wave serisi degil bada nin tum samsung un amiral gemisidir. wave s8500 dahil tum wave modellerine ve yeni ekleneceklere bada 2.0 gelecek. bazilari yok wave e gelmez yok diğerine çıkmaz bada 2 yalan oldu falan diyor. merak etmeyin gelecek. zaten yapilan tanitimlarda wave 2 ile yapiliyor. ciktiginda catir catir kullanicaz. telefondan yazdigim icin imlaya cok dikkat edemedim kusura bakmayin.