GHOST (call of duty mw 2 ciler için)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
>xGhostx<

>xGhostx<

Üye
GHOST (call of duty mw 2 ciler için)
Simon "Ghost" Riley

Adı: Simon Riley
Doğum Yeri: Birleşik Krallık, Londra
Lakabı: Ghost, Silent Killer
Rütbesi: Teğmen
Birliği: 22. Alay, Task Force 141
Doğum Tarihi: Bilinmiyor
Ölüm Tarihi: 2016

Teğmen Riley, Call of Duty oyunundaki İngiliz karakterlerden bir diğeridir. Task Force&#8217;taki ikinci adam görevinde bulunan Riley&#8217;nin tanımlayıcı fiziksel özellikleri olarak, koyu kırmızı güneş gözlüğü ve kuru kafa baskılı yün başlığını söyleyebiliriz.


Biyografi

Ghost sadece Modern Warfare oyununda değil aynı zamanda Modern Warfare 2: Ghost adlı çizgi romanda da boy göstermiştir.

Ghost adının ilk duyuluşu şu şekilde gerçekleşir. Special Ops birlikleri Ukrayna&#8217;da teröristler tarafından ele geçirilen bir ilkokula sızma operasyonu sırasında birbirlerine Simon &#8220;Ghost&#8221; Riley hakkında hikayeler anlatırlar. Bu arada hepsinin kafasında kuru kafa baskılı yün başlık bulunmaktadır.Meksika&#8217;daki bir görev için gönderilen Ghost, SAS tarafından USSOCOM&#8217;a (Birleşik Devletler Özel Operasyon Komutası) ödünç olarak verilmiştir. Görevin amacı; Amerikan topraklarına terörist sızdırmaya başlayan bölgeye hakim bir eroin kartelini çökertmektir. Görev, Meksika kültürüne özgü &#8220;Ölüler Günü&#8221;nde gerçekleşecektir. Dolayısı ile Riley ve ekibi coşkulu kalabalığın arasına kolayca karışabilmek için kafalarına kuru kafa baskılı başlıklar geçirmişlerdi. Hatta üstlerinde de iskelet kıyafetleri vardı.

Meksika esirleri

Çizgi romanın ikinci sayısında Ghost ve takımı Meksika karteli tarafından esir alınır ve esareti sırasında sürekli olarak işkenceye ve beyin yıkama işlemine maruz kalırlar. Kartelin amacı ekibin beynini yıkayıp onları kendi amaçları doğrultusunda terörist olarak kullanmaktır.

Çizgi romanda bu süreç içerisinde okuyucu flashback&#8217;lerle Ghost&#8217;un çocukluğuna da tanık olur. Çocukluk yıllarında pislik bir baba tarafından gördüğü muameleler ve SAS&#8217;taki ilk yıllarını, 2003&#8217;ün ocak ayında Afganistan&#8217;daki ilk görevini, zordaki annesini, uyuşturucu bağımlısı kardeşi Tommy&#8217;i görürüz. 2004&#8217;ün Mart ayında bütün bu zorlukların sonunda babasını öldüren Ghost, annesini ve kardeşini kanatları altına alır. Kardeşinin uyuşturucu tedavisi görmesini sağlar. Hatta öyle ki 2006&#8217;nın Haziran ayında Tommy&#8217;nin (tamamen uyuşturucudan kurtulmuş durumdayken) düğününde sağdıç olarak görülür

Hayalet maskeleri

Görsel öğelerden önemli olan bir şey ise, bu flashback&#8217;lerde Riley&#8217;nin tüm düşmanları hayalet gibi gözükürler ve tıpkı &#8220;Ölüler Günü&#8221;nde yapılan makyaja benzer makyajlar yapmışlardır.

Nihayetinde USSOCOM üyelerinden Sparks ve Washington kartelin elinden kaçmayı başarırılar. Nitekim kartel, ekipteki üyelerin beyin yıkama işlemleri başarılı olmaması halinde hepsini öldürmeyi planlamaktadır. Ancak ne yazık ki kaçış sırasında Riley&#8217;i arkada bırakmak zorunda kalırlar. Birkaç dakika sonra ise Riley, Binbaşı Pezz&#8217;in çürüyen cesedi ile birlikte diri diri toprağa gömülür.

Vernon&#8217;un çene kemiğini kullanarak kazıp gömüldüğü mezardan çıkan Ghost, 13 saat sonra temiz havaya kavuşmuştu. Daha sonra Teksaslı bir şerif tarafından bulunan Ghost&#8217;un hikayesi bu noktadan 18 Aralık 2010&#8217;a geçiş yapar.

Mental problemler

Yaşadığı tecrübeleri üstlerine anlatan Riley&#8217;nin fiziksel olarak hiçbir problemi olmadığını gören kurulun tek korkusu, yaşadıklarından dolayı karşılaşabileceği zihinsel problemlerdir. Riley gece uykularından kabuslar görerek uyanmaktadır ve rüyasında sürekli Roba&#8217;nın onu avladığını ve ona bağırdığını görür. Ailesi ile geçirdiği bir Noel&#8217;de Sparks, Riley&#8217;e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirir. İkisi bir barda bira içerlerken Meksika&#8217;da yaşadıkları o cehennem günlerini hatırlarlar. Sparks ona, kendisi ve Washington&#8217;un Afganistan&#8217;a gitmek üzere hazırlandıklarını söyler.

Bardan çıkıp eve dönerlerken Sparks barda gördüğü bir kadına sarkar ancak kadın ona yüz vermeyince Spaks sinirlenir ve kadını bayıltır. Gözü dönmüş Sparks kadının evine gidip orada kadından faydalanmasına yardım etmesi için Riley&#8217;e emir verir. Riley kadını evine taşımasına yardımcı olur, ancak eve girdiklerinde gizlice polisi arar. Sparks, kadına saldırmak üzereyken polis eve gelir ve Sparks ile Riley kaçmak zorunda kalırlar.

İkili Sparks&#8217;ın oteline ulaştıklarında Riley onun bir şeyler çevirdiğinden şüphe etmeye başlamıştır. Tam bütün ipuçlarını kafasında birleştirip ne olduğunu anladığı sırada Sparks, Riley&#8217;nin kafasına bir silah dayar. Riley atik bir şekilde Sparks&#8217;ı alt eder ve onu sorgulamaya başlar.


Sorgulama ve beyin yıkama

Sorgulama sırasında acı gerçekle karşılaşan Riley, Roba&#8217;nın yaptığı beyin yıkama işleminin Sparks ve Washington üzerinde başarılı olduğunu ve ikilinin artık Meksikalı eroin karteli için çalıştığı gerçeğini öğrenir. O sırada içeri giren Washington, Riley&#8217;i silahla yaralar. Odanın camından atlayan Riley ayağını hafifçe sakatlar. Daha sonra park etmiş bir taksiyi çalarak kaçar.

Kafasında işkence zamanında Roba&#8217;nın esirlerin aileleri hakkında söylediklerini hatırlayan Riley son sürat eve doğru gider ancak şok edici bir manzarayla karşılaşır. Annesi, kardeşi Tom, Tom&#8217;un karısı Beth ve oğulları Joseph Washington tarafından katledilmiştir. Riley kendi kendine yemin eder;

&#8220;Seni bulacağım Washington. Seni, Sparks&#8217;ı, Roba&#8217;yı ve bütün örgütü yok edeceğim&#8221;.


Task Force 141

Bütün bu yazdıklarımız MW&#8217;den önce geçmiş hayatını konu alan çizgi romanındandı. Oyunda ise bilmediğimiz ekstra bir şey yok zaten. Ghost ilk kez Takedown adlı görevde MacTavish ile telsizle konuşurken duyulur. Daha sonra The Hornet&#8217;s Nest görevinde Task Force 141, Rio de Janerio&#8217;dan kaçarken Brezilyalı milisler tarafından kovalanırlar. Yanında MacTavish ve Roach ile birlikte Nikolai&#8217;ın helikopteri ile kaçmayı başaran Ghost daha sonra Rus petrol sitesine yapılan baskın görevinde bulunur..

Task Force 141&#8217;in biraz kişisel olan görevi Prisoner 627&#8217;de Ghost MacTavish ve Roach&#8217;a hiç gözünü kırpmadan yardım eder.

Contingency adlı göreve kadar gözükmeyen Ghost&#8217;u en son görevi ise Loose Ends&#8217;tir. Burada Makarov&#8217;un Gürcistan-Rusya sınırındaki saklanma yerine girip Makarov&#8217;uhn bilgisayarından istihbaratları çalan ekip bölgeden kaçış alanına doğru koşarken önce Ozone ve Scarecrow düşman hava topları ile öldürülürler, aynı şekilde Roach da bu saldırıda yaralanır. Ghost&#8217;un yardımı ile kaçış noktasına ulaşan Roach acı ihaneti korku dolu gözlerle izler. Ghost&#8217;tan istihbaratı alan Shephard 44&#8217;lük Magnum silahını çıkartarak onu başından ve göğsünden vurarak öldürür. Aynı şekilde Roach&#8217;u da vuran Shephard helikoptere atlayıp kaçarken ölmek üzere olan Roach&#8217;un gözünden Ghost&#8217;u son kez görürüz ve sonrasında ekran kararır.
 


By_GaBLiN

By_GaBLiN

Üye
TeşekkürLeR. Merak Ettiğim Bi Şey Var Ghostu Seslendiren COD4 De Gazı Seslendiren Kişiyle Aynı DeğiL Mi ???
 
By_GaBLiN

By_GaBLiN

Üye
Evet dostum bu yüzden herkez Gaz'ı ölmedi o Ghost diyorlar

Bi Yerde Okumuştum COD4 Ün Sonunda İmran Zakhaev Gaz ın Kafasına Sıktıydıya, Ghostun Kafasına Dikkatli Baktığında O İmran Zakhaevin Tam Sıktığı Yerde Bi İz Varmış...
 
India

India

Üye
biraz mantıklı düşünelim kafasından vurulan bir insanın yaşama olasılığı nedir? ayrıca cod4 teki gaz , cod mw2 deki simon riley bunlarada dikkat edelim
 
By_GaBLiN

By_GaBLiN

Üye
Activision Fazla Modellerle Uğraşmak İstememiştir Bence Gazın Üstüne Modelleme Yapıp Ghostu Meydana Getirmiştir...
 
>xGhostx<

>xGhostx<

Üye
Activision Fazla Modellerle Uğraşmak İstememiştir Bence Gazın Üstüne Modelleme Yapıp Ghostu Meydana Getirmiştir...

Ghost'un Gaz olma olasılğı %5 bunun nedeni; gaz'ın kardeşi yoktur, gaz rütbe olarak ghosttan farklıdır sadece 2 sinide seslendiren kişi Craig Fairbass'dır.
Ayrıca çok güzel bir haberim var yeni konuda belirticeğim...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Mali Özdemir
Cevap
0
Görüntüleme
1K
Mali Özdemir
REKLAMYAZARI
Cevap
0
Görüntüleme
463
REKLAMYAZARI
Doğuş Pertez
  • Kilitli
Cevap
0
Görüntüleme
508
Doğuş Pertez


Üst Alt