ŞIRDAN olsa da yesek be arkadaşlar değil mi ? Kimlerin canı çekti . :)

Sponsorlu Bağlantılar

buketcik

buketcik

Üye
daha önce duydum .ama ne yedim nede gördüm .değişik bir dizayna sahip :ehe.pis bişey gibi .ama doğu kültürüne ait bir yemek eminim lezzetlidir.ben asla yemem ama yiyenede afiyet olsun derim.:d:

Revengeful

Emekli Yönetici
adananın gururudur bu şırdan. bedo, cemil, kemal,ali baba, hepsidir şırdanın ustası :ehe

Sidretül Münteha

Üye
Ali merzarına bunları getırcem merak etme :d:

• Beğen
Tepkiler: buketcik
minoo

minoo

Üye
Rahmetli severdi şırdanı falan yazalım hatta taşa :zuhaha:

• Beğen
Tepkiler: Sidretül Münteha

Revengeful

Emekli Yönetici
Lütfen şırdanın tam olarak neyden yapıldığını öğreniniz :ehe

SÜper ya :d:

Sidretül Münteha

Üye
Ayyyyy kuscammmmmmmmmmmmmmmmmmmmm mertttttttttttttttttt napıyosunn yavvv :s :aha::aha::aha:

Revengeful

Emekli Yönetici
Nimet bu :nono:

Sidretül Münteha

Üye
Şırdan’ ı çoğu kimse bilmez ama en başta Adana olmak üzere Mersin, Hatay gibi Adana ve çevre illerinden herkes çok yakından bilir. Özellikle erkekler hastasıdır fakat kızların çoğu sevmez. Peki nedir şırdan? Biyoloji dersinden aklında bir şeyler kalanlar hatırlar. Bu hayvanların midesi 4 bölümden oluşur. Kırkbayır, börkenek gibi bir şeydi hatırladığım kadarıyla. İşte o bölümlerden biri olan şirdenden yapılıyor şırdan. Neden şirden şırdana dönüşmüş bilemiyorum. Bağırsak diye bilinir çoğu kişi tarafından. Bu kısmın içini bildiğimiz dolmanın içine konan malzemeden dolduruyorlar. Tabi Adana usulü bol baharatlı olacak şekilde. Midye dolmanın içindeki gibi bir malzeme denebilir. Yemeye kalkışan çoğu insan suratını buruşturup vazgeçer şırdanın şeklini görünce=)) Ama önyargıları yıkmak gerekir. Adanada küçük küçük tezgahlarla çoğu köşe başında görebilirsiniz şırdancıları. İnsanlar geçerken uğrar bir tane yer sonra yola devam. Özellikle gece dışarı çıkıp alkol almışsanız sonrasında eve dönmeden bol kimyonlu bir şırdan çok iyi gider. Resme aldanmayın :ehe

diyorr google amcammmm :lol :ehe

• Beğen

Revengeful

Emekli Yönetici
İŞte. Yani resim yanıltıcı :ehe

buketcik

buketcik

Üye
seven arkadaşlar kusurabakmasın saygı duyarım.Ama iğrenç rezalet bir görüntü var.:ehe

----------Eklendi @ 17:50:45 ---------- Yazıldı @ 17:50:01 ----------

tavuk bacağı gibi bişey bu:ehe

• Beğen
Tepkiler: Sidretül Münteha
Tuba

Tuba

Üye
yiyenlere afiyet olsun...ben almayım...

Not:

ama sakatatın biri hariç hiçbirini yemem (sadece ciğer yiyebilirim ) ve öyle çok lüks gördüğünüz böcek türlerini filanda yemem...

• Beğen

Sidretül Münteha

Üye
Şırdan’ ı çoğu kimse bilmez ama en başta Adana olmak üzere Mersin, Hatay gibi Adana ve çevre illerinden herkes çok yakından bilir. Özellikle erkekler hastasıdır fakat kızların çoğu sevmez. Peki nedir şırdan? Biyoloji dersinden aklında bir şeyler kalanlar hatırlar. Bu hayvanların midesi 4 bölümden oluşur. Kırkbayır, börkenek gibi bir şeydi hatırladığım kadarıyla. İşte o bölümlerden biri olan şirdenden yapılıyor şırdan. Neden şirden şırdana dönüşmüş bilemiyorum. Bağırsak diye bilinir çoğu kişi tarafından. Bu kısmın içini bildiğimiz dolmanın içine konan malzemeden dolduruyorlar. Tabi Adana usulü bol baharatlı olacak şekilde. Midye dolmanın içindeki gibi bir malzeme denebilir. Yemeye kalkışan çoğu insan suratını buruşturup vazgeçer şırdanın şeklini görünce=)) Ama önyargıları yıkmak gerekir. Adanada küçük küçük tezgahlarla çoğu köşe başında görebilirsiniz şırdancıları. İnsanlar geçerken uğrar bir tane yer sonra yola devam. Özellikle gece dışarı çıkıp alkol almışsanız sonrasında eve dönmeden bol kimyonlu bir şırdan çok iyi gider. Resme aldanmayın :ehe

diyorr google amcammmm :lol :ehe
İŞte. Yani resim yanıltıcı :ehe

:sarıl::op:

Revengeful

Emekli Yönetici
seven arkadaşlar kusurabakmasın saygı duyarım.Ama iğrenç rezalet bir görüntü var.:ehe

----------Eklendi @ 17:50:45 ---------- Yazıldı @ 17:50:01 ----------

tavuk bacağı gibi bişey bu:ehe
But yemiyor musun :D:D

Aege

Aege

Üye
Otçul hayvanların midesinin giriş bölümü,besinlerin kısa süreli bekletildiği yer,merak etmeyin burada sindirim olmuyor :D

• Beğen
J_JoKeR_R

J_JoKeR_R

Üye
şeye benziyor şeye :ehe:ehe:ehe:ehe

join_23

join_23

Üye
bir adanalı olarak hayranı olduğumu söyleyebilirim, önüme ilk geldiğinde 10 dk gülmüştüm görüntüsü sebebi ile. ama çok leziz, herkesin beğenmemesi normal, damak yapısı ile ilgili, ağır biraz tadı, ben iki tanesinden sonra yüzünü bile görmek istemiyorum mesela..

----------Eklendi @ 18:17:57 ---------- Yazıldı @ 18:16:42 ----------

şeye benziyor şeye :ehe:ehe:ehe:ehe

:ehe:kop: :ehe:kop::ehe

'Lorelai

'Lorelai

Üye
Kapı koluna benziyor :d: Değişik bir bakış açım var :D

OğuzcanAbi

Üye
ölsem yemem heralde :D

Üst Alt