galaxy ace ye root nasıl yapılır

Sponsorlu Bağlantılar

kkarabekir

Üye
    Konu Sahibi
galaxy ace ye root nasıl yapılır
Bir kaç gün önce galaxy ace aldım ama programları sd karta taşımak için root yapmak gerekiyor ancak bi türlü başaramadım yardımlarınızı bekliyorum versiyon2.2.1

muaz1

muaz1

Üye
iyi seçim :D bende bir hafta oldu alalı ace çok memnunum bend root nasıl yapılıyor diye merak ediyorum. yanlız aceda programları sd karta taşıma özelliği var yani programları sd karta yükleyebiliyorsun uygulama ayarlarından olabilir ben sd karta yükliyebiliyorum d.haberde inceleme yapılmıs ace vs galaxy s diye son sayfada bir kişi telefonunun fotograflarını çekmis. ve telefona bir abimle root attım telefon uctu diyodu onada nasıl yaptıgını soramadım telefon yeni oldugu için rootlama falan gelir ins yakında biraz beklemek lazım

kkarabekir

Üye
    Konu Sahibi
kendiliğinden atıyor sd karta ama bazı uygulamaları tlf hafızasına kuruyor buda tlf hafızasının dolmasına neden oluyo birde bunda flash desteği yok mu hiç bi video açılmıyor face izlesene vb...

muaz1

muaz1

Üye
malasef flash desteği yok :(:( tek eksiği dogru yükledigin programa gore degisiyor benim telefonumdada android marketle youtube yoktu telefonda android market açma diye bisey vardı onu yaptı numaraları birde imei kodunu giriyorsun acılıyo ben actım tüm internet ayarları gitti vodafone mesaj attım telefonunuz internet ayarlarını desteklemıyor diye geri mesaj attılar :D internetten elle ayar yaptım yine yapmadı vodafone arıcam artık onlarda yapamazsa eski haline dondururum ama bu seferde youtube ve android marketi kullanamıcam :((

sslayer

Üye
bu siteden indirip S5830XXKA7 ## nolu firmware ı kurdum
Super One Click programıylada root yaptım
link2sd programıyla programları sd karta taşıdım telefon on numara oldu

muaz1

muaz1

Üye
sslayer kurulumu detaylı anlatan bir adres varmı?

sslayer

Üye
detaylı bir anlatım yok daha önce android kullanmamıştım çözene kadar göbeğim çatladı ayrıntılı bir anlatım hazırlıycam birkaç gün içinde

qwxx81

Üye
Aşağıdaki linkte nasıl root edileceği anlatılmış, programı indirin ve root butonuna tıklayıp bekleyin... uzun aramaların sonucu ace uzerine bulduğum ilk yazı... denedim oldu.

KayraBey

KayraBey

Üye

Bu root olayından sonra ne gibi değişiklikler oluyor telefonda? Ayrıca root yaptıktan sonra telefonda oluşabilecek sorunlardan ötürü garantide bir problem çıkar mı?

Εthnic

Εthnic

Üye
arkadaslar bende ace almayi dusunuyorum.. fakat daha once hic android telefon kullanmadim.. ve bu telefonda beni en cok dusunduren 150mb lik kendi hafizasi.. eger bu rot islemi yapilirsa sd kartda tasinan uygulamalar telefon hafizasinda en fazla kac mb lik bir yer acar..?? bu konuda bir bilgisi veya fikri olan varmi..??

cousteau01

Üye
arkadaşlar her türlü video'yu, youtube, facebook ve diğer sitelerden seyredebiliyorum.siz nasıl seyredemiyorsunuz.ayrıca android froyo 2.2 versiyonunda flash yüklü olduğu bütün yabancı sitelerde yazıyor.sizin telefonlarınız da mı bir sorun var acaba?

kkarabekir

Üye
    Konu Sahibi
nasıl var ya bende yok çalışmıyor

alp238

alp238

Üye
root.apk diye bir dosya göderiyor youtube ta seyrettim onu acıp kuruyor cihaz root oluyor o program lazım arkadaşlar yokmu kimsede

nurullahstar

nurullahstar

Üye
root yapınca tlf hafızasındaki malzemeler sd kartamı taşınıyor siliniyormu, benim için tlf. hafızası önemli özellikle gitmemesi lazım

alp238

alp238

Üye
Aşağıdaki linkte nasıl root edileceği anlatılmış, programı indirin ve root butonuna tıklayıp bekleyin... uzun aramaların sonucu ace uzerine bulduğum ilk yazı... denedim oldu.

yukarıda ki siteden kurdugum programla telefonu root ettim herşey başarılı görünüyor sonrasında cihaza format attım hemen igo programını kurdum yine telefon hafızasına kurdu yani başarı yok şu root işlemini detaylı birşekilde anlatacak yok mu arkadaşlar .

shipped

shipped

Üye
abiler root olmaya neden bukadar taktını size artısı ne olacak.
bakın bahsettiğini seylerin bazıları sadece dolaylı olarak root olmakla alakalı.
root olmak nedir: android isletim sisteminde kullanıcı ve yonetici sistem erisim degerleri tanımlıdır. windowstaki guest yada administator gibi. cihazı root ederek yonetici olur ve sistem ayayrlarıyla oynayabilir hale gelirsiniz boylece standart roomla yuklu geelen uygulamalardan yada sistem dosyalarından istediginii silerek hafıadan yer acabilirsini.
ayrıca bazı programları kurup calıştırabilmeniz icin yine cihazın root lanmı ve size yonetici yetkisi vermis olması gerekir. root yaptıktan sonra super user kurup istediginiz programın sistem dosyalarına mudahale etmesine izin vermeniz yada engellemeniz yetkisine kavusursunuz. root yaparak sadece buna kavusursunuz.
oysaki programları hafıa kartına tasımak yada flashplayer yuklemek bunların root olmakla bvir ilgisi yok .
bir arkadas demiski bu telefon froyo 2.2 degilmi bende var side niye yok. diye. buda sundan kaynaklanıyor evet hepsi froyo 2.2 fakat bazı cihalarda radyo surumu farklı. bazılarında android froyo 2.2 yuklu ama firmvare farklı.

yani sizin yapacagınız işin root la degil room la alakası var.
acede aten kartta calışabilecek uygulamalar karta tasınabilir ama bazı programlar karttan calışamaz o programlarında calışan kısmı cihada alt klasorleride hafıa kartında olur. ornek igo harita ses dosyası vs gibi pasif dosyalar hafıa kartında olur. app2sd programı kurup bu hafıa kartına taşıma işini otomatik hale getirebilirsini.
yada hafıa kartında etx bolum yapıp ki bu bolumu dahili hafıa gibi kullanabilmeyi saglayan program root yetkisi istemektedir. istemektedir cunki o programı calıştıracagınız zaman aracı program cihazın ram ini somurerek o programı calıştırabilmektedir.

kısaca root a gerek yok .

gelelim room a yani firmvare yuklemeye. samfirmware sitesinde gerekli doosyalar indirilir xxxka06 yukleme paketi turkce dil destegi i.ermekte. sonrada yukleyici yani odin programı indirilir. cihaz kapalıyken seskısma menu acma tusuna basılı tutun acınca ses kısma tusu haric bırakın ekrana downloader yaana kadar ses kısmaya basılı tutun. pc den odin i acın yukleme paketindeki dosyaları gerekli yerlere yerleştirin cihaı usb ile pc ye baglayın driverler yuklenenen kadar bekleyin start deyin 10 dk sora hem market hem you tube hemde diger oellikler aktif olacak. yanlış yapmayın sorumluluk kabul etmem.

hadi kolay gelsin

garanti bitermi : evet ne yazıkki. ama ciha susmadıgı surece sorun yok eski surumu tekrar yukleyebilirseniz garantiye tekrar kavusursunuz

nurullahstar

nurullahstar

Üye

rica etsek resimli bir anlatım yaparmısınız, ihtiyacı olan çok insan var... çokda dua alırsınız ;)

shipped

shipped

Üye
ace room ( firmware) ve root işlemleri
galaxy ace ye nasıl room yuklenir nasıl root edilir artık bu konu başlığından devam edelim lütfen.

olabildiğince basit bir şekilde anlatmaya calışacağım. deneyim sahibi arkadaşlardanda konuyu destekleyici bilgiler paylaşmalarını rica ediyorum.
başlamadan önce room yüklemek yada root yapmak cihazınızı garanti dışı bırakabilir ( bırakabilir diyorum çünki bu durum birazda yetkili servisin insiyatifine bağlı ) ayrıca işlemler esnasında ters giden bir durum olursa cihazınız arızalanıp kullanım dışı kalabilir. işlemleri hatasız tamamlarsanız böyle bir durum söz konusu değil.

öncelikle ihtiyac duyacağınız dosyalardan ilk i ops dosyası yani güncel radio rom u buradan indirin.

ardından cihazla uygun güncel firmwareyi yani rom u indirelim

oda burada. sırada bu dosyaları cihaza yükleyecek olan yükleyicide
işte oda burada.

gerekli dosyaları indirin hepsini aynı klasorde rardan cıkartın.telefonunuzun ve hafıza kartınızın yedegini alın hafıza kartını formatlayın cihazı kapatın. ve seskısma tusu menu tusu ( orta tuş ) ve acma tuşuna basın 3 sn sonra acma tusu ve menu tusunu bırakın seskısmaya basılı tutmaya devam edin. ekranda downloader yazıncaya kadar bekleyin . bu bootloader sayfası acılınca ses kısma tusunuda bırakın artık cihaz yeni room yuklemeye hazır hale geldi. pc den odin i açın daha evvel indirdiğiniz firmvare ve ops dosyalarını ilgili kutucuklara yerleştirin

Select OPS file : Cooper_v1.0.ops in his field.
Click BOOT button and select: APBOOT_S5830xxxxx_xxx...._user_low_true.tar.md5
Click Phone button and select: MODEM_S5830xxxxx_xxx...._REV03.tar.md5
Click PDA button and select: CODE_S5830xxxxx_xxx...._REV03_user_low_true.tar.md5
Click CSC button and select: CSC_S5830xxxxxx_xxx......_REV03_user_low_true.tar.md5

buradaki gibi ve ardından ace nizi usb kablo ile pc ye bağlayın yeni donanım bulacak xp de otomatik yüklüyor bekleyin driverler yüklendikten sonra start a basın com seceneginin üzerindeki pencerede ilerleme başlayacak yaklaşık 5 ila 10 dk icerisinde güncel herhangi bir kısıtlama olmayan market ve diğer uygulamaların çalışabildiği ace sürümü yüklenmiş olacak işlem bitince cihazı reststart edin önce dil secimi ardından gmail hesabınızı kaydederek yeni ace nizi keyifle kullanmaya başlayabilirsiniz.

ROOT:
yapmadan önce ne olduğunu anlayalım ROOT: işlemi android işletim sisteminin size hali hazırda sunduğu kullanıcı erişimini değiştirerek yönetiçi erişimi ve yetkileri vermesini sağlar.
yönetici erişimi sayesinde cihazın bütün dosya sistemine müdahale edebilirsiniz bu sayede sistemle yüklü gelen ama ihtiyac duymadığınız program ve dosyaları silip hafızada yer acabileceğiniz gibi ayrıca sistem dosyalarına müdahale eden bazı programlarıda çalıştırabilirsiniz. bu programlar sistemi tam yetkili olarak kullanır ve evvelinde yapamadığınız bazı şeyleri yapmanıza olanak tanır. lakin bu programlarıda sistem erişim hakkı tanıyıp tanımamak sizin elinizdedir onuda superuser programı yapar superuserden istediğiniz programa yetki veripp geri alabilirsiniz.

fakat gerekmedikce gerçekten ihtiyacınıuz yok ise cihazı root lamayın çünki galaxy ace root işlemine enteresan tepkilerle karşılık verebiliyor. yinede illa root edecem diyenlere superoneclick programı önerebilirim. sorularınız için burada olmaya çalışacağım başarılar.

FLUXTR

Üye
galaxy ace ye nasıl room yuklenir nasıl root edilir artık bu konu başlığından devam edelim lütfen.

olabildiğince basit bir şekilde anlatmaya calışacağım. deneyim sahibi arkadaşlardanda konuyu destekleyici bilgiler paylaşmalarını rica ediyorum.
başlamadan önce room yüklemek yada root yapmak cihazınızı garanti dışı bırakabilir ( bırakabilir diyorum çünki bu durum birazda yetkili servisin insiyatifine bağlı ) ayrıca işlemler esnasında ters giden bir durum olursa cihazınız arızalanıp kullanım dışı kalabilir. işlemleri hatasız tamamlarsanız böyle bir durum söz konusu değil.

öncelikle ihtiyac duyacağınız dosyalardan ilk i ops dosyası yani güncel radio rom u buradan indirin.

işte oda burada.

gerekli dosyaları indirin hepsini aynı klasorde rardan cıkartın.telefonunuzun ve hafıza kartınızın yedegini alın hafıza kartını formatlayın cihazı kapatın. ve seskısma tusu menu tusu ( orta tuş ) ve acma tuşuna basın 3 sn sonra acma tusu ve menu tusunu bırakın seskısmaya basılı tutmaya devam edin. ekranda downloader yazıncaya kadar bekleyin . bu bootloader sayfası acılınca ses kısma tusunuda bırakın artık cihaz yeni room yuklemeye hazır hale geldi. pc den odin i açın daha evvel indirdiğiniz firmvare ve ops dosyalarını ilgili kutucuklara yerleştirin

Click PDA button and select: CODE_S5830xxxxx_xxx...._REV03_user_low_true.tar.md5
Click CSC button and select: CSC_S5830xxxxxx_xxx......_REV03_user_low_true.tar.md5

buradaki gibi ve ardından ace nizi usb kablo ile pc ye bağlayın yeni donanım bulacak xp de otomatik yüklüyor bekleyin driverler yüklendikten sonra start a basın com seceneginin üzerindeki pencerede ilerleme başlayacak yaklaşık 5 ila 10 dk icerisinde güncel herhangi bir kısıtlama olmayan market ve diğer uygulamaların çalışabildiği ace sürümü yüklenmiş olacak işlem bitince cihazı reststart edin önce dil secimi ardından gmail hesabınızı kaydederek yeni ace nizi keyifle kullanmaya başlayabilirsiniz.

ROOT:
yapmadan önce ne olduğunu anlayalım ROOT: işlemi android işletim sisteminin size hali hazırda sunduğu kullanıcı erişimini değiştirerek yönetiçi erişimi ve yetkileri vermesini sağlar.
yönetici erişimi sayesinde cihazın bütün dosya sistemine müdahale edebilirsiniz bu sayede sistemle yüklü gelen ama ihtiyac duymadığınız program ve dosyaları silip hafızada yer acabileceğiniz gibi ayrıca sistem dosyalarına müdahale eden bazı programlarıda çalıştırabilirsiniz. bu programlar sistemi tam yetkili olarak kullanır ve evvelinde yapamadığınız bazı şeyleri yapmanıza olanak tanır. lakin bu programlarıda sistem erişim hakkı tanıyıp tanımamak sizin elinizdedir onuda superuser programı yapar superuserden istediğiniz programa yetki veripp geri alabilirsiniz.

fakat gerekmedikce gerçekten ihtiyacınıuz yok ise cihazı root lamayın çünki galaxy ace root işlemine enteresan tepkilerle karşılık verebiliyor. yinede illa root edecem diyenlere superoneclick programı önerebilirim. sorularınız için burada olmaya çalışacağım başarılar.

Anlatım için teşekkürler peki telefonun tam olarak rom nasıl yedekleriz birde root yaptıkdan sonra eski rom yükleyince fabrika ayarlarına dönüyormu android bir linux sürümü ise normal bi linuz örn ubuntu pardus daki gibi komutlar uygulayabilirmiyiz yazılımda oynamalar yapıp tekrar düzeltebilirmiyiz ???:hmmm

mehgurel

Üye

işte oda burada.

ROOT:

kardes herseyı yaptım.fakat vermıs oldugn guncel rom dakı rar dosyasında sıfre var sıfreı solersen sevınırım....

Takipçi Satın Al

Üst Alt