N8 Fm Verici Fm Yayını ne işe Yarıyor?

Sponsorlu Bağlantılar

-alikan-

-alikan-

Üye
    Konu Sahibi
N8 Fm Verici Fm Yayını ne işe Yarıyor?
Arkadaşlar N8 de gelen FM verici tam olarak neye yarıyor biraz kurcaladım kullanım şeklini okudum ama tam olarak kullanan var mı? Şunu yapıyorsun sonra buna basıyorsun bunu yapıyorsun bu oluyor diyebilecek biri var mı?

ozggurr

ozggurr

Üye
Benim telefonum ingilizce, o yuzden verecegim terimler ingilizce olacaktir, siz anlamaya calisin lutfen, Turkce karsiliklarini da yazmaya calisacagim..

menu>>applications>>tools>>FM transmit programini calistirin..
FM transmitter off
Frequency **.** MHz (bu kismi yanlis hatirlamiyorsam otomatik bos bir frekans yaziyor olmasi lazim... Turkiye'de nedir bilmiyorum bende 95.10 MHz, belki ulke ayrimi bile olmuyordur...)

Nokia N8'deki music player uzerinden sarki dinlerken
Now playing>>options>>FM transmitter' a tiklarsaniz arkada muzik calmaya devam ederken yukaridaki fm verici menusu acilir...

off olan yaziya tiklayip on yapinca telefondaki ses kesilir...

aslinda sarki calmaya devam ediyor, neden ses kesildi o zaman, cunku biz artik radio yayini yapmaya basladik off'u on yaptigimiz andan itibaren... radio frekansi da Frekans **.** MHz yazan yerdeki **.** frekansi oldu... Nokia N8'e 4 metreden daha yakin bir radyoda bul on satirinin altinda yazan frekansi (bendeki 95.10 Mhz) ve sarkiyi radiodan dinlemeye basla... Arabada iyi oluyor bu genelde... Arabanin radyosu tavsiye edilir...

Umarim anlasilir olmustur....

balkonkusu

balkonkusu

Üye
radyo yayını yapıyo :) eline bir radyo al frekansını belirle sonra telefondan müzik aç radyonda çalar

mucaht

Üye
Genelde okulun kantininde radyo frekansını karıştırmak için kullandığım, benim için eğlence kaynağı bir şey =)

-alikan-

-alikan-

Üye
    Konu Sahibi
Hassssi be :) vay vay deniyim bakiim.

--------------- Ekleme ---------------

Benim telefonum ingilizce, o yuzden verecegim terimler ingilizce olacaktir, siz anlamaya calisin lutfen, Turkce karsiliklarini da yazmaya calisacagim..

menu>>applications>>tools>>FM transmit programini calistirin..
FM transmitter off
Frequency **.** MHz (bu kismi yanlis hatirlamiyorsam otomatik bos bir frekans yaziyor olmasi lazim... Turkiye'de nedir bilmiyorum bende 95.10 MHz, belki ulke ayrimi bile olmuyordur...)

Nokia N8'deki music player uzerinden sarki dinlerken
Now playing>>options>>FM transmitter' a tiklarsaniz arkada muzik calmaya devam ederken yukaridaki fm verici menusu acilir...

off olan yaziya tiklayip on yapinca telefondaki ses kesilir...

aslinda sarki calmaya devam ediyor, neden ses kesildi o zaman, cunku biz artik radio yayini yapmaya basladik off'u on yaptigimiz andan itibaren... radio frekansi da Frekans **.** MHz yazan yerdeki **.** frekansi oldu... Nokia N8'e 4 metreden daha yakin bir radyoda bul on satirinin altinda yazan frekansi (bendeki 95.10 Mhz) ve sarkiyi radiodan dinlemeye basla... Arabada iyi oluyor bu genelde... Arabanin radyosu tavsiye edilir...

Umarim anlasilir olmustur....

Özgür kardeş çok teşekkür ettim sen yazarsında anlaşılır olmaz mı yahu ^^ sana bir soru daha sormuştum kardeş telefonla ilgili hatta konu açtım ama bakmamışsın sanırım daha bi onlada ilgilensen sana zahmet bana eziyet :) Klavyeye dokunan parmaklarına sağlık :p

Rich4arD

Rich4arD

Üye
ozggurr arkadaşımız herşeyi anlatmış zaten kendisine teşekkür ediyorum çokta güzel anlatmış . Eline ağzına sağlık .

oyazici26

oyazici26

Üye
Genelde okulun kantininde radyo frekansını karıştırmak için kullandığım, benim için eğlence kaynağı bir şey =)

En fazla 4 metre yayın yapabilen bir transmitter ile kilowattlar seviyesinde yayın yapan radyoları bastırıp karıştıramazsınız.
Fantezi olarak güzel fikir.
Şimdi yaptım oldu demeyin lütfen.
Radyo vericisini açtım. Arabamda dinleyerek işyerime geldim. :)

ozggurr

ozggurr

Üye

En fazla 4 metre yayın yapabilen bir transmitter ile kilowattlar seviyesinde yayın yapan radyoları bastırıp karıştıramazsınız.
Radyo vericisini açtım. Arabamda dinleyerek işyerime geldim. :)

Hayal kurmazsan gerceklestiremezsin....

zoniengi

zoniengi

Üye
istanbul'da 106.3 zayıf tavsiye ederim telefonuda tereye koyun antene daha hakim oluyor =)
radyodan radyoyaya da değişiyor
kendi arabamda biraz cızırtılı mesela fakat
bir arkadasımın arabasında ekranda calan şarkının ismine kadar yazıyor sesde mükemmel oldu..
arabada bi şaka yaparken aracın ekranında en bir anda nokia yazısı belirebiliyor uyarması benden :)

agaç altı , kapalı otopark gibi yerlerde daha iyi sonuçlar alınabilirken
youtubedan dizi izlerken sesi arabanın kolonlarından kablosuz bi şekilde alabilmek yapılabilceklerin arasında..

ayrıca özellik yeni göz önüne cıkmış gibi gözüksede
bir onceki telefonum N97 de ondan onceki telefonum N85 de de mevcuttu bilginize :)

pRime.

pRime.

Üye

Zaten o fm yayını uygulaması yayın olmayan veya sinyali düşük frekanslar için canım kardeşim.

--------------- Ekleme ---------------

ayrıca özellik yeni göz önüne cıkmış gibi gözüksede
bir onceki telefonum N97 de ondan onceki telefonum N85 de de mevcuttu bilginize :)

Evet yeni değil, 2 yıllık bir geçmişi var en az. 5800da, n79da ve n86da da vardı bu özellik yanılmıyorsam. Kısaca nokianın birkaç modelinde mevcut.

balkonkusu

balkonkusu

Üye
ben ankarada sadece kapalı garajda yapabildim o da cızırtı vardı az bir şey :) bir de arabanın anteni nerdeyse bulamadım araç civic yeni kasa :)

SPLNTR

SPLNTR

Üye
peki arabanın radyo frekansının göstergesi yoksa naparsınız ... yani frekansı bilmiyorum ve bulamıyorum

yapmayı düşündüğüm yöntem , bütün radyo kanallarını ve frekasnslarını ayrı ayrı yazıp ; arabadan dinlediğim bir radyonun hangisi olduğunu yazdığım kağıttan bulup telefonu ayarlayıp o frekanstan geriye saymak ( amele yöntemi diyebileceğimiz bir yöntem )

sizin yönteminiz , ( varsa bekliyorum )

AYNA

AYNA

Üye
arkadaşlar bu radyo verici özelliği donanımsal mı yazılımsal bir özellik mi?

oyazici26

oyazici26

Üye
peki arabanın radyo frekansının göstergesi yoksa naparsınız ... yani frekansı bilmiyorum ve bulamıyorum

yapmayı düşündüğüm yöntem , bütün radyo kanallarını ve frekasnslarını ayrı ayrı yazıp ; arabadan dinlediğim bir radyonun hangisi olduğunu yazdığım kağıttan bulup telefonu ayarlayıp o frekanstan geriye saymak ( amele yöntemi diyebileceğimiz bir yöntem )

sizin yönteminiz , ( varsa bekliyorum )

Digital göstergesi olmayan radyoda cızırtı, hışırtı olmayan bir yere ayarlama yapın.
Radyoya ellemeyin artık.
Yaklaşık frekansa göre tahminen telefonun verici frekansını değiştirip yayını yakalamaya çalışın.
Aklıma gelen yöntem bu.

arkadaşlar bu radyo verici özelliği donanımsal mı yazılımsal bir özellik mi?

FM verici donanımsal olarak mevcut olmalı ve bu donanımı kontrol etmemizi sağlayan bir yazılım ile desteklenmeli.

Üst Alt