N8 işlemcisinin yeni gelecek güncelleme ile yükseltilmesi mümkün mü?

Sponsorlu Bağlantılar

TheORCUN

TheORCUN

Üye
Oyunun resimlerini ve bilgilerini falan tutmuyor telefon ram inde.. Hdd den alması da biraz sürüyor. Rami yormamak için yapmışlar...

tuzluca76

tuzluca76

Üye
Teli Açtıkdan SOnra Birkere Girin Kasar Ama Sonra Girdiklerinizde Şap Diye Açar Adamlar Mecbur Ramden Kısmak İçin Yapmışlar Ve Bende Tebrik Ediyorum Çok İyi Yapmışlar. Çünkü Hepsini Ramda Tutsa Zaten 110-120 Mb boş Ram Kalıyor Tel Açılınca O İyice Düşerdi... Ama Yok Ben Hemen Açılmasını istiyorum Derseniz Shell Programlarını Öneririm. Ben SBP Shell Kullanıyorum Programlar Klasörüne Giriyorum Tüm Uygulamaların Oyunların Tutulduğu Bölüm Hiçbir Kasma Olmadan Şap Diye Açılıyor... Tavsiye: SBP Shell

karakartal_omar

Üye
shell de bataryayı içiyor malesef ama gerçekten çok hızlı

prince of hell

prince of hell

Üye
WP7 yüklenecek diyen arkadaşlar windows phone 7 bir telefonda en az üç tane tuş istiyor ses ve kamera tuşları bide açma kapama haricinde n8 de sadece tek menü tuşu var yani wp7 beklemeyin ama oc olma ihtimali var

ha wp 7 olayına gelirsek nereden biliyorsun derseniz HTC HD 2 wp 7 olmama sebebi yazarsanız google a ekranın altında 3 değil 4 tuş olduğu için güncelleme vermediklerini okursunuz

delice_doluca

Üye
ilk çıkan 5800 ın işlemcisi 288 mhz idi.. bu ilk çıkan sorunlu diye ülkemizde baya eleştrilen 5800 için geçerli, sonra arka kapak ve gövdedeki tırnakların yerini değiştirdiler, o esnada da bir yazılım güncellemesi çıktı ve işlemci 360 küsürr mhz oldu.. şuan resmi olarak 434mhz iken cfw lerde 480 mhz civarında kullananlar var.. işlemcinin frekansını işlem yüküne göre ayarlaması sayesinde de telefon pili içmiyor.. sadece resmi değerleri karşılaştırırsak ilk işlemci hızına oranla son verilen resmi hızın oranı 1.5 kat.. bunun temel sebeplerinden biris yazılıma kinetic scrooling in gelmesi olarak adlandırılsa da aslında fiziksel sebepler de var.. bilgisayarlarımıza aldığımız overclock destekli işlemcilerin de birebir aynı hızda olan kardeşlerinden (ekstra fan olmasa bile) pahalı olmalarının sebebi başka teslerden geçmeleri ve yaklaşık 40 saat yoğun yük altında kullanılmış olmaları.. sonuçta nano teknolojiden bile bahsediyor olsak tıpkı araba motoru gibi üzerindeki veri hatlarının işlemci kullanıldıkça değişmesi sözkonusu.. bu yüzden ne kadar temizlersek temizleyelim, ilgilenirsek ilgilenelerim pentium 2 li bilgisayarlar asla ilk günkü hızlarında çalışmıyorlar artık.. fiziksel olarak elektrik hatları yıpranıyor.. yani doğma, açılma ve yaşlanma süreleri var..

n8 le gelen en mantıklı yenilik harici grafik işlemcisi, harici grafik hafızası (32 mb) ve harici grafik işlemci yolu olması.. böylece anakarttan bilgiler aynı anda grafik kartına da ana işlemciye de gidebiliyorlar, çünkü 2sinin de kendine ait yolları var, örneğin iphonelarda da harici grafik kartı olmasına rağmen bütünleşik ram ve tek yol üzerinden işlemciyle iş paylaşımı yapmak zorundalar ..

bu yeni ve hızlı ram ler, işlemciye yardımcı olan harci grafik işlemciler falan aktif olarak kullandığınız şeyde bize çok güzel bir akıcılık ve yeterli performans sunarken ana hafızadan bir bilgi okumak gerektiğinde işler aleyhimize dönüyor.. kendi belleğinin 128 mb ına kadarını zaten ramle paylaşmalı olarak kullanma komutuna sahip olduğu için hafıza (burada hafıza ile HDD yi, bellek ile de RAM i temsil ediyorum umarım karışık anlatmıyorum) yollarının trafiğinin bir kısmı sürekli işgal altında bir de üstüne fat32 dosya sistemi kullanıyoruz.. 4 gb tan büyük dosya yazmak, okumak yok.. yazma ve okuma hızı sınırlı.. yani olay ana hafızaya geldiği an telefon biraz bizi üzüyor.. iphone un atak yaptığı nokta burası.. bilgisayar dünyasında da unix çekirdekli apple yazılımları HDD den bilgi çağırırlarken her zaman windows gibi rakiplerine kıyasla hız üstünlüğüne sahiptiler.. çünkü formatları çok avantajlı (bir de isimini hatırlayabilsem; hf+ mı ne öyle birşeydi) , bizde ise fat32 var, üstelik 2 tane ana hafızamız var; 16 gb lık büyük hafıza ve sanırım 200 mb olan diğer hafıza.. ve tahmin edebileceğiniz üzere anakarta bu 2 hafıza aynı köprüden (veri yolu) bağlılar..

şuanda samsung laptop kullanıyorum mesela, gt330 ekran kartı var, %20 overclock yapıyorum crysis i son ayarlarda oynuyorum çok rahat ama yükleme süresi değişmiyor bile .. veya normalde hiçbirşeyde takılmayan süper hızlı i5 işlemcili bilgisayarım harddiskin içindeki bir şeyi kopyalamaya kalktığım zaman kasım kasım kasılıyor, dakikalarca bekliyorum.. hatta bir gün ailenware ın yöneticilerinden birinin röportajını izlemiştim, çok süper bir oyun bilgisayarı için bir configürasyon oluşturmasını istiyorlardı, adam ilk olarak 10000rpm hdd yi verin en üst düzey ekran kartı olmasa da olur diyordu.. n8 deki işlemci artırımı da böyle bir durum aslında; işlemcinin artma potansiyeli var (teorik sınırı 888mhz mi öyle birşeydi), aynısı grafik işlemci için de geçerli ama tıpkı bütün bilgisayarlar gibi o da en yavaş parçasını beklemek zorunda.. o yüzden symbian 3 ün dosayalama sistemini biraz daha geliştirirlerse çok daha gözle görülür bir hız artımı olacağına inanıyorum.. hatta bunun benzer örneklerini de 5800 cfw lerinde kısmen görüyoruz, ram temizleniyor, bazı dosya tarayan programların her dosyaya ulaşmaması sağlanıyor, adreslemeler değiştiriliyor ve overclocktan çok daha başarılı sonuçlar çıkıyor..

(bunları niye yazdım? n8 i çok seviyorum, 5800 da az kahrımı çekmedi ve hala çekiyor, aralarına iphone 3gs yi soktum ama yine de n8 i aldım dayanamayıp ve iphone 3g nin bile web de sayfalar yüklenirken farklı bir arabellek yapısı kullanması dolayısıyla kıytırık 400mhz işlemcisi bile n8 den daha akıcı bir deneyim sağlayabiliyor bir tek ona bozuluyorum.. n8 de adeta sayfa yüklemesi bitene kadar beklemek zorundayız, akıcılık ondan sonra geliyor.. 680 mhz ye yakışır mı bu? )

• Beğen
Tepkiler: Uruloki, ThebLue16 ve TheORCUN
Maximien

Maximien

Üye
Teli Açtıkdan SOnra Birkere Girin Kasar Ama Sonra Girdiklerinizde Şap Diye Açar Adamlar Mecbur Ramden Kısmak İçin Yapmışlar Ve Bende Tebrik Ediyorum Çok İyi Yapmışlar. Çünkü Hepsini Ramda Tutsa Zaten 110-120 Mb boş Ram Kalıyor Tel Açılınca O İyice Düşerdi... Ama Yok Ben Hemen Açılmasını istiyorum Derseniz Shell Programlarını Öneririm. Ben SBP Shell Kullanıyorum Programlar Klasörüne Giriyorum Tüm Uygulamaların Oyunların Tutulduğu Bölüm Hiçbir Kasma Olmadan Şap Diye Açılıyor... Tavsiye: SBP Shell

Maalesef dosyadan çıkıp tekrarda girsem gene bir müddet bekliyor.

blackbird48

blackbird48

Üye
vay inşallah

Üst Alt