Zehirlenmeler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Denetim_Masası

Denetim_Masası

Üye
    Konu Sahibi
Zehirlenmeler
Zehirlenmeler dikkatsizlik, kaza veya intihar amacıyla meydana gelen günlük yaşamda sık görülen, ilkyardım ve acil tedavi gerektiren durumlardır. Vücuda giren zehirler çeşitli organ sistemlerinde etki gösterirler. Dolaşıma karışan bazı zehirler beyin ve sinir sistemi üzerinde etkili olarak solunum, kalp atışları, böbrekler, karaciğer gibi yaşamsal önemi olan birçok organda bozukluklara neden olurlar.

Genel önlemler:

Zehirlenmenin genel belirtileri zehirin yapısına ve vücuda giriş biçimine bağlıdır. Kazazedenin veya çevrede bulunanların zehirlenmeyle ilgili bilgisine başvurulmalı, neyin, ne zaman ve ne kadar alındığı belirlenmeye çalışılmalıdır.

Kazazedenin çevresinde aldığı ilaçların veya zehirli maddelerin kutuları bulunabilir. Bunlar zehirlenen kişi ile birlikte hastaneye götürülmelidir. Aldığı zehir kazazedenin ağız çevresine ve giysilerine bulaşmış olabilir. Zehirlenen kişinin bilinci açıksa hemen zehirlenme hakkında bilgi edinmek gerekir çünkü zehirlenen kişi her an bilincini yitirebilir. Bilinci kapanan kişi güvenli konuma getirilmelidir.

Zehirin ne olduğu bilinmiyorsa zehirlenen kişi kusmaya teşvik edilmemelidir. Gerekiyorsa suni solunun ve kalb masajı yapın ancak zehirlenen kişinin ağız çevresinde bulunan zehir artıklarının size bulaşmamasına dikkat edin varsa solunum maskesi kullanın.

Zehir Danışma Merkezi

Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Merkez Hıfzfsıhha Enstitüsü''ndeki Zehir Danışma Merkezi her gün 24 saat hizmet vermektedir. 0312 433 70 01 numaralı telefıon ve 0312 433 70 00 numaralı faks hattı kullanılabilir.

Adres: Cemal Gürsel Caddesi No. 1606100 Sıhhiye / ANKARA

Ben bi defa zehirlendim.. Mide yıkanacak kadar ciddi bir zehirlenme değildi. Ufak bi serum taktılar sonra kendime geldim.. Zehirlenme ne kadar basit olursa olsun insanın dengesini bozuyor.. :)

• Beğen
Tepkiler: hobba11

gstaco

gstaco

Üye
Bende dondurma yemiştim açık dondurma 1gün sonra hastaneye gittik dudaklarım felan şişti meğer bozukmuş dondurma bidaha hiç açık dondurma yemiyorum..Sizede önerim açık dondurma yerken dikkat edin..

Denetim_Masası

Denetim_Masası

Üye
    Konu Sahibi
açık dondurmayı kapalı dondurmaya göre daha çok severim.. Nedense açık dondurma külah falan çok hoşuma gidiyo :d:

ama açık dondurma alırken aldığım yere dikkat ediyorum.. Genelde güvendiğim büyük dondurmacılardan falan alıyorum.. :D

gstaco

gstaco

Üye
Böyle maraş dondurmacılardan alma dükkanlardan al denetim oluyor oralarda

Denetim_Masası

Denetim_Masası

Üye
    Konu Sahibi
Böyle maraş dondurmacılardan alma dükkanlardan al denetim oluyor oralarda

zaten dükkanlardan alıyorum.. ama izmir fuarındaki maraş dondurmacılarda dondurmaları çok temiz yapıyolar.. onlarında hakkını yemeyelim :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...