kardeşim tamam şu bulunduğumuz süre içinde N8 den üstün cihazlar var ama neden at gözlükleriyle yada fanatik bir uslubla cevap veriyorsunuz...N8 çıktığında LG 3D veya GALAXY S2 varmıydı piyasada yada türkiyede varda biz mi almadık varsa satış yapılan bir yeri hemen N8 i satıp bunu alacağım...o zaman ıphone 5 ile galaxy s2 kıyaslayında görelim sizleriıphone 5 de satışa başlamadıya henüz o bakımdan...Bana deseniz ki E7 de çıkmadı ama hala 256 ram sonuna kadar nokia yı kötülerim o konuda imzamı atarım...ama 6 ay önce çıkmış bir cihazla daha satışa çıkmamış cihazları karşılaştırmak bence mantıksız...ama herkesin yorumunada saygı duyuyorum..
n8 in karşılaştırılacağı cihazlarlar ıphone 4 ve galaxy s dir..wave yi saymıyorum bile![]()
kısacası arkadaşın sormak istediği bu 2 cihaz içinde bunları yapabilen varmı olacaktı?
şimdi sen neden fanatiklik yapıyorsun diyecekler; çünkü şu anda kullandığım cihaz n8 ve şu anda satışta olupta bu cihaz kadar üstün bir cihaz yok yazılım demeyin onu da çözecek nokia...he bana derseniz ki 6 ay sonra nokia alırmısın tamamen windows 7 ye gectiği takdirde asla bir daha nokia almıyacağım...ben saymbian için n8 aldım yoksa galaxy s yada yada ıphone alabilirdim...hatta güncellemelerle düzelmez ise cihaz derhal satıp lg yada s2 geldiğinde onlardan alacağım...
ben böyle bi mesajı hiçe sayardım çok saçma bi işletim sistemi ve symbian badadan daha yaygındır diye düşünüoyrum ve symbiandaki prestij kesinlikle bada da yok ben geliştirici olsam kulak asmaz hatta gider badaya hiç üretmezdim![]()

ben böyle bi mesajı hiçe sayardım çok saçma bi işletim sistemi ve symbian badadan daha yaygındır diye düşünüoyrum ve symbiandaki prestij kesinlikle bada da yok ben geliştirici olsam kulak asmaz hatta gider badaya hiç üretmezdim![]()
muratcan ve diğer arkadaş, üsluplarınıza biraz dikkat edebilir misiniz? Arkadaş konu açmış yardım istiyor arkadaşı ezici, teknoloji bilgisi yönünden küçük düşürücü mesajlar yazmışsınız. Gerçekten hoş değil, düzgün bir üslupla yardım edecekseniz edin, bilgilerinizle artistlik taslamak için yardım ediyor gibi gözüküyorsanız da hiç yardım etmeyin uğramayın böyle konulara daha iyi!
Bahsettiğiniz telefonlar iyi, güzel onlara kötü diyen yok. Ama arkadaş ihtiyaçlarım diyor. USB OTG, 2 cihazda yok sanırım. HDMI da galaxyde yok ötekinde var sanırım. O cihazların N8'den üstün özellikleri tabiki var. Ancak eksi yönleri de var kamera da bunlardan biri (Video değil fotoğraf) Arkadaş ihtiyaçları doğrultusunda N8'i uygun görmüş. Fanatiklik yaptığımı falan sanmayın başka bir başlıkta arkadaşa N8 alma bile dedim hatta. Ancak biraz makul olun lütfen. Tek faktör telefonun özellikleri değil. Galaxy'nin fiyatı yurtdışında 600€ olacakmış bu demek ki 1200 lira civarı. Türkiye'de vergilerin ne kadar üst seviye olduğunu ve fiyatların yurtdışıyla nasıl farkettiğini biliyorsunuz. 1500 lira civarı olur diye düşünüyorum. Optimus 3d ise 700$ yazıyor, 1100 lira civarı yapıyor o da, o da yaklaşık olarak galaxy ile aynı. Bu telefonlar Türkiye pazarına henüz girmediler, girdiklerinde de N8'in fiyatı düşmüş olacak en fazla 1000tl olur diye düşünüyorum. Arada 500tl gibi bir fiyat farkı da var arkadaşın tercih nedenlerinden biri de bu olabilir.
Toparlarsak lütfen makul ve seviyeli yorumlarda bulunalım. Ayrıca telefon ihtiyaç işidir, arkadaşın ihtiyaçlarını 5800 bile karşılayabiliyorsa, gitsin onu alsın fazlasına para vermeye gerek yoktur.
Saygılarımla...