Polislerin Yetkisinin Azaltılması Kararı Sizce Doğru Bir Karar Mı?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kobra_FighterTR

Kobra_FighterTR

Üye
    Konu Sahibi
Polislerin Yetkisinin Azaltılması Kararı Sizce Doğru Bir Karar Mı?
S.a maxicep ailesi;

Son zamanlarda polislerin yetkisi azaltıldığını çoğumuz biliyoruz :)
Aşağıdaki video yu izleyin .
Ve size şunu sormak istiyorum "Polislerin yetkisinin azaltılması kararı " sizce doğru bir karar mı ?

• Beğen
Tepkiler: Samsun55''

63 mustafa

63 mustafa

Üye
bazen iyi bazen kötü her polis iyi olsa bu yetki sınırlaması yanlış olurdu

Kobra_FighterTR

Kobra_FighterTR

Üye
    Konu Sahibi
bazen iyi bazen kötü her polis iyi olsa bu yetki sınırlaması yanlış olurdu

Bu duruma bile müdahale edemeyen polis ne yapsın :) Önceden polis , jandarma gelirken herkes ceketini toplarmış :) Şimdi karşı çıkıyor , küfür ediyor :)

Bana göre yetki sınırlaması olmalı fakat bu duruma bile müdahale edemeyecek kadar değil :)

arslansem

arslansem

Üye
Videodaki polis yanlış yapıyor :) alacaksın plakasını ne uğraşacan ne hali varsa görsün :D

Samsun55''

Samsun55''

Üye

Bu duruma bile müdahale edemeyen polis ne yapsın :) Önceden polis , jandarma gelirken herkes ceketini toplarmış :) Şimdi karşı çıkıyor , küfür ediyor :)

Bana göre yetki sınırlaması olmalı fakat bu duruma bile müdahale edemeyecek kadar değil :)

aynen Hakan katılıyorum :oke:

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
bana bazı yerlerde sacma geliyor.O silahları resmen süs diye tasırlar.Çünkü kullanamaz biyerde.Biraz genişletilmesi lazım böyle olmaz.Ama bi jandarmayı görün bakalım nasıllar.Herşey serbest gibi cok rahatlar.Polis olmak zor.

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Güzel bir konuya değinmişsin dostum.
Bıçak sırtı bir konudur bu. Eğer biraz fazla verirsen yetkiyi, polisin zulüm etmesi söz konusu olur ki tarih boyunca yetkiyi ve gücü eline alanın her zaman bunu yaptığını görürüz.
Ama yetkisi birazcık fazla azaltırsak da süs eşyasına dönüşüverir.
Yani polise yetki verelim derken onların gereksiz yere ellerindeki gücü kullanabileceklerini, yetkiyi alalım derken de asli görevlerini yerine getiremeyebileceklerini unutmamak lazım.

Catty

Catty

Emekli Yönetici
Polis sayısının artmasına ters orantı polisin yetkilerinin kısıtlanması gayet mantıklı geliyor. :)

Mert

Mert

Üye
Anneannemin emekli maaşı ile ilgili bir sorun olmuş. Dedem gitmiş, dayım gitmiş ama olmamış. Babam 1 nolu askeri üniformayla gidince 5 dk da işi hallolmuş:hmmm
Bu olay 13-14 sene önceymiş:)

Kobra_FighterTR

Kobra_FighterTR

Üye
    Konu Sahibi
Güzel bir konuya değinmişsin dostum.
Bıçak sırtı bir konudur bu. Eğer biraz fazla verirsen yetkiyi, polisin zulüm etmesi söz konusu olur ki tarih boyunca yetkiyi ve gücü eline alanın her zaman bunu yaptığını görürüz.
Ama yetkisi birazcık fazla azaltırsak da süs eşyasına dönüşüverir.
Yani polise yetki verelim derken onların gereksiz yere ellerindeki gücü kullanabileceklerini, yetkiyi alalım derken de asli görevlerini yerine getiremeyebileceklerini unutmamak lazım.
Haklısın abi :hmmm
Polis sayısının artmasına ters orantı polisin yetkilerinin kısıtlanması gayet mantıklı geliyor. :)
Fakat bu kadarda yetkinin kısıtlanmaması gerekiyor :)
Polislerin belindeki alet süs eşyası gibi duruyor :) Eee polis onu kullanamayacaksa hükümet neden veriyor :)

Anneannemin emekli maaşı ile ilgili bir sorun olmuş. Dedem gitmiş, dayım gitmiş ama olmamış. Babam 1 nolu askeri üniformayla gidince 5 dk da işi hallolmuş:hmmm
Bu olay 13-14 sene önceymiş:)
İlginç :hmmm

Catty

Catty

Emekli Yönetici
Hakan haklısın ama caydırıcı bir şeyin de olması gerek :) görünüşü yetiyor aletin :)

Kobra_FighterTR

Kobra_FighterTR

Üye
    Konu Sahibi
minoo

minoo

Üye
Polislerin yetkisi azaltılıyor mu? :hmmm
Ben tam tersi diye biliyorum. Hatta bir ara polislere ağır silahlar verilmesi yönünde karar falan alınıyordu :hmmm

Kobra_FighterTR

Kobra_FighterTR

Üye
    Konu Sahibi
Polislerin yetkisi azaltılıyor mu? :hmmm
Ben tam tersi diye biliyorum. Hatta bir ara polislere ağır silahlar verilmesi yönünde karar falan alınıyordu :hmmm
Eğer öyle bir karar alınmış olsaydı , üniversitedeki gençlerin çoğu kurşuna dizilmiş olurdu :ehe

Kobra_FighterTR

Kobra_FighterTR

Üye
    Konu Sahibi
Silahın caydırıcılığını kastetmiştim :) ve ayrıca caydırıcı ceza oranı da giderek yükseliyor. :)
Polisdeki silahtan artık kim korkuyor ki ? Polis adama silah çekiyorsa adamda ona çekiyor :) Ceza oranlarını yükselmeside önemli değil :) Yapacak adam yine o suçu işler :)

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Kesinlikle yanlış buluyorum .
Ülkemizdeki ve yurt dışındaki polisleri kıyaslayalım bir . Arada olağanüstü farklılıklar var . NEDEN diye soralım ?

Kobra_FighterTR

Kobra_FighterTR

Üye
    Konu Sahibi
DiaBLoS™;3275075' Alıntı:
Kesinlikle yanlış buluyorum .
Ülkemizdeki ve yurt dışındaki polisleri kıyaslayalım bir . Arada olağanüstü farklılıklar var . NEDEN diye soralım ?
Neden ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt