İnsan Ne Kadar Uyanık Kalabilir?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ClubKio

ClubKio

Üye
    Konu Sahibi
İnsan Ne Kadar Uyanık Kalabilir?

Bilim insanları ideal uyku saatini sürekli araştırmış ve farklı sonuçlar elde etmişlerdir. Bunun temel nedeninde ise kişilerin gün içinde yaşadığı fiziksel veya psikolojik etkenler yatmaktadır. Yani kişi eğer gün içinde aşırı yorulup gereğınden fazla iş yapmış ise ideal standartlar o anlarda yön değiştirebilmektedir. Yine aynı şekilde gün içinde yaşanan bazı sıkıntılar veya psikolojik değişikler kişinin uyku düzeninde problemler yaratabilir.
Fakat yapılan araştırmalar normal bir düzen içinde ideal uyku saatinin 8 saat olduğu vurgusu yapılmıştır. Fakat üstte belirttiğimiz nedenlerden dolayı kişiler 4-5 saat bir uykuyla günü rahatlıkla geçirebilir. Tam tersi bir durumda ise 11-12 saat uyuyan bir kişi yinede kendini yeterince uyumamış sayabilir.
Yapılan araştrımanın bir diğer sonucu ise kişilerin yaklaşık 36-48 saat uykusuz kalmasının metabolizmasına oldukça zararlı olduğu vurgulanmıştır. 36 saat uykusuzluktan sonra kişide farkedilir şekilde değişiklikler ve düzensizlikler kendini göstermektedir.
Özellike bu dönemde kişi uykusuz kalmaya devam ederse fiziksel zararların yanında psikolojik zararlar da ortaya çıkabilir. Uykusuzluk sorunu yüzünden bir çok kişi depresyon tedavisi görmektedir. Bazı depresyonlar sonrasında ise kişiler uzun zamanlar hatta yıllar boyunca uykusuz da kalabilir. Bu tür enterasan olayların görünme olasılığı ise oldukça azdır.

• Beğen
Tepkiler: minoo, EroL ve ebuş...

EroL

EroL

Emekli Yönetici
Otobüste uyuyamayan birisiyim, alttan dersim kaldı ve günü birlik sivasa gidip gelmem geren günler oluyor. Bu sebeple 46 saat sonra evime dönüp uyuyabiliyorum.

Bende beliren düzensizlikler yapmadığım şeyleri yapmış gibi hissetmem , halüsülasyon görüyorum resmen. Bu o kadar kötü birşeyki ne uyanıksın, nede uyuyorsun. Uyumak istesende uyuyamıyorsun ama uyanık kalmak istesende bir uyku hali var.
Bilimin buna çare bulması gerekli bence, yada otobüslerde de uçaklardaki gibi alkol ikramı yapılmalı. anlamıyorum zaten 2 saatlik uçak yolculuğunda alkol verilir, ama 8 saatlik yolculukta kahve ikram edilir ?^!#

ClubKio

ClubKio

Üye
    Konu Sahibi
İngiliz bilim adamları sizi kaçırmamalı...

ebuş...

ebuş...

Üye
uykusuz kalma rekorum 39 saattii en son :ehe bi keresinde de 27 saat hiç uyanmadan uyumuştum :karisti: uykusuzluk neyse fazla garip değil dee 27 saat boyunca insan hiç mi uyanmaz yaa :blink:annemler evde yoklardı şehir dışındaydılar kardeşlerim vardı evde... ben uyanınca abim anaaa sen ölmemişmiydin ben seni öldün sandım deyip dalga geçti ozaman anladım çok fazla uyuduğumu :ehe ama sankii 1 saat uyumuşum gibiydi yaa hiç unutmam o günü :bilmm

• Beğen
Tepkiler: 55_BeRKaN_55
CoDeYs

CoDeYs

Üye
yok ya ben okadar kalamam yıgılırım bi yerde :D

Till_Lindemann

Till_Lindemann

Üye
Kahve v.b şeylerlerle 4 günden fazla uyanık kalabilirim.

yyeenneerr

yyeenneerr

Üye
bugün okudum kadının biri 11.000 saat uyumamıs :S

pcwolf

pcwolf

Üye
Bir gün 24.000 saat miydi:D

63 mustafa

63 mustafa

Üye
Ben günde 8 saatten fazla yatamam çünkü okul var

buketcik

buketcik

Üye
55 saat uyumadım.serum taktılar sonra.:ehe

maktama

maktama

Üye
uykusuz kalma rekorum 39 saattii en son :ehe bi keresinde de 27 saat hiç uyanmadan uyumuştum :karisti: uykusuzluk neyse fazla garip değil dee 27 saat boyunca insan hiç mi uyanmaz yaa :blink:annemler evde yoklardı şehir dışındaydılar kardeşlerim vardı evde... ben uyanınca abim anaaa sen ölmemişmiydin ben seni öldün sandım deyip dalga geçti ozaman anladım çok fazla uyuduğumu :ehe ama sankii 1 saat uyumuşum gibiydi yaa hiç unutmam o günü :bilmm
27 saat hiç uyanmadan uyumak nasıl birşeydir yahu:kop:
Ben de kendimi arada bir 16-18 saat uyuyunca(arada uyanırım, hemen uyurum sonra) uykucu zannederdim. :aha:

ClubKio

ClubKio

Üye
    Konu Sahibi
hepiniz birer yeteneksiniz ya vay be :D

EroL

EroL

Emekli Yönetici
YetenekSizsiniz MaxiCep !!!

buketcik

buketcik

Üye
uyanık kalmıcam artık.uyanık oldumda ne oldu:d:

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
uyku sorunlu olduğum için pek düşkün değilimdir uyumaya

3rhan336

3rhan336

Üye
uyumayı hiç sevmiyorum ya keşke uyku diye bişey olmasaydı :d:

buketcik

buketcik

Üye
dinlendiği zaman uyanıyor zaten insan.24 saat den sonrası zararlı diye biliyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt