Nokia N8 Harici Hard Disk Desteği Hakkında Yardım (?)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
webplayer

webplayer

Üye
    Konu Sahibi
Nokia N8 Harici Hard Disk Desteği Hakkında Yardım (?)
Arkadaşlar N8'in tanıyabildiği taşınabilir harddisklerle ilgili bir bilginiz var mı? Harici güç kaynağı olmadan çalıştırmasını istiyorum yalnız. Kimisi 1.8" destekliyor, 2.5"leri desteklemiyor diyor. Kimisi 200gb kimisi 250gb'a kadar destekliyor diyor. Net bir bilgi verebilecek olan yok mu?

melgklay

melgklay

Üye
1,5 tb çalıştırdılar ancak bilmiyorum kablolumuydu değilmiydi

webplayer

webplayer

Üye
    Konu Sahibi
İşte demek istediğim zaten prize bağlı olmasını istemiyorum. Prize bağlı olmadan kullanabileceğimiz maksimum hard diskler neler maksimum neleri destekliyor prize bağlamadan n8?

melgklay

melgklay

Üye
Valla şu anda bende o dertteyim 500 gb açmıyor

muratcan1905

Üye
samsungun 1,8'' lik HDD si var kibrit kutusuna benziyor tasarımı hoş 160 gb lık bence yeterli gibi.
bir yerde onun çalıştığını okumuştum (usbden güç alıyor)

wratH!

wratH!

Üye
galiba şöyle bişey var sadece 3.5 inçlik gücü kablo ile prizden alanları çalıştırıyor diğer 2.5 lerdeki gibi gücü usb den alanları görmüyor.

suat1111

suat1111

Üye
ozaman nr

l

ne anladıkk

Maximien

Maximien

Üye
Ben 2 tb prizden destekli bağladım görmedi. Nedeni ise dosya sisteminin ntfs olması. 4gb lık usb'yi ntfs olarak biçimlendiriyorum görmüyor fakat fat32 de görüyor. Ancak hdd'yi de fat32 olarak biçimlendiremiyorum ondan dolayı olmuyor. O 1.5 tb tı adam nasıl gösterdi onu da anlamadım.

TheORCUN

TheORCUN

Üye
FAT destekler,NTFS desteklemez. On The Go'nun enerji aktarma sistemi olmadığı için güç de vermez...

webplayer

webplayer

Üye
    Konu Sahibi
FAT destekler,NTFS desteklemez. On The Go'nun enerji aktarma sistemi olmadığı için güç de vermez...

Ee yani? Ayrıca fişe takılan 3.5"likler hariç hiçbir harici harddiski kullanamayacak mıyız yani? Taşınabilir olmadıktan sonra ne manası var ki...

Maximien

Maximien

Üye
Ee yani? Ayrıca fişe takılan 3.5"likler hariç hiçbir harici harddiski kullanamayacak mıyız yani? Taşınabilir olmadıktan sonra ne manası var ki...

Hayır 2.5" olanların çoğunu destekliyor dostum onların amperi düşük olduğu için telefon çalıştırıyor. Bazı prizden destekli olanlarıda videodaki gibi açıyormuş demekki.

curtaincall

curtaincall

Üye
arkadaşlar ben denedim , 2.5" bilmiyorum ama ,fişli olan 3.5" seagate 1 TB (marka önemli değil) harici diski fat32 yaptıktan sonra dilediğiniz gibi n8de kontrol edebilirsiniz

fakat önemli olan FAT32 yapabilmek. benim bilgisayarım windows 7 , sürücü özelliklerinden biçimlendir dediğimde exfat ya da ntfs karşımıza çıkıyor
bu yüzden windows üzerinden "fat32" şeklinde biçimlendiremiyoruz

Acronis Disk Director Suite 10 programı ile ben harici diskimin sadece 60 Gblik kısmını FAT32 yaptım,geri kalan kısmında verilerim olduğu için ntfs olarak kaldı.
bu Acronis Disk Director Suite 10 programının kullanımını forum.donanimhaber sitesinden öğrenebilirsiniz. Eğer Harici diskinizde verileriniz olupta bilmeden işe başlarsanız sonuç tehlikeli olabilir ve dosyalarınız silinebilir. Lütfen biçimlendirmeyi iyi öğrenip fat32 yapın

ne ise ben harici diskimin bi kısmını ntfs olarak bi kısmını da fat32 olarak kullanıyorum, ntfs olan yeri doğal olarak n8 görmüyor

burada yine önemli bir nokta var

biçimlendirmeden sonra ntfs olan kısım birincil olarak devreye girer , n8i bağladığımızda sürücüyü tanımaz, bu yüzden Fat32 olan kısmı birincil kısım yapmak gerek
onu da bilgisayar'a sağ tıklayıp yönet diyoruz ,orada depolama ve sonrasında disk yönetimine girip

FAT32 ile biçimlendirdiğimiz yola sağ tıklayıp "bölümü etkin olarak işaretle" dedikten sonra ,artık 1tb vb sürücümüzü n8e taktıktan sonra etkin olan fat32 kısmını okuyabiliriz

eğer yapabildiyseniz ve anlatabildiysem mutlu olurum :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt