arkadaşlar ben denedim , 2.5" bilmiyorum ama ,fişli olan 3.5" seagate 1 TB (marka önemli değil) harici diski fat32 yaptıktan sonra dilediğiniz gibi n8de kontrol edebilirsiniz
fakat önemli olan FAT32 yapabilmek. benim bilgisayarım windows 7 , sürücü özelliklerinden biçimlendir dediğimde exfat ya da ntfs karşımıza çıkıyor
bu yüzden windows üzerinden "fat32" şeklinde biçimlendiremiyoruz
Acronis Disk Director Suite 10 programı ile ben harici diskimin sadece 60 Gblik kısmını FAT32 yaptım,geri kalan kısmında verilerim olduğu için ntfs olarak kaldı.
bu Acronis Disk Director Suite 10 programının kullanımını forum.donanimhaber sitesinden öğrenebilirsiniz. Eğer Harici diskinizde verileriniz olupta bilmeden işe başlarsanız sonuç tehlikeli olabilir ve dosyalarınız silinebilir. Lütfen biçimlendirmeyi iyi öğrenip fat32 yapın
ne ise ben harici diskimin bi kısmını ntfs olarak bi kısmını da fat32 olarak kullanıyorum, ntfs olan yeri doğal olarak n8 görmüyor
burada yine önemli bir nokta var
biçimlendirmeden sonra ntfs olan kısım birincil olarak devreye girer , n8i bağladığımızda sürücüyü tanımaz, bu yüzden Fat32 olan kısmı birincil kısım yapmak gerek
onu da bilgisayar'a sağ tıklayıp yönet diyoruz ,orada depolama ve sonrasında disk yönetimine girip
FAT32 ile biçimlendirdiğimiz yola sağ tıklayıp "bölümü etkin olarak işaretle" dedikten sonra ,artık 1tb vb sürücümüzü n8e taktıktan sonra etkin olan fat32 kısmını okuyabiliriz
eğer yapabildiyseniz ve anlatabildiysem mutlu olurum