s^3 çihazınıza başka formatlarda oyun,uyguluma çalıştırmak

Sponsorlu Bağlantılar

ipa,apk dosyası s^3 de çelışır mı?

• evet

Kullanılan: 9 36.0%
  • hayır

Kullanılan: 16 64.0%

• Kullanılan toplam oy
    25
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mc_mfi

Üye
    Konu Sahibi
s^3 çihazınıza başka formatlarda oyun,uyguluma çalıştırmak
daha önce bi arkadaş android siz apk çalışırmı die bi konu açmıştı fakat birazdaha geniş olması için bu konuyu açtım (kapatmanız sorun deil) bu konu üstünde çok durdum zaten herkesin durması lazım bildiğiniz üzere nokia wp7 e geçiş yapıyor dolayısıyla s^3 eski durumu kalmıcak işte bu yüzden adlı program bizim için önem taşıyor. internette biraz araştırma yaptım aslında farklı formatlar sis e dönüşe bilir bazı tanıdıklarıma sordum iyi bir c++ dili olan bunu yapabilir dediler ayrı yeten alien dalvik gibi uygulamalar olur dediler
şimdilik alien dalvik in s^3 kesin deil ama çoğu site bunu yazıyor. burda sizi bilgilendirmek ve görüşlerinizi almak için bu konuyu açtım.
(bende yeni yeni c++ dilini öğreniyorum bakalım ilerlersek maxicep için bişiler yaparız:naughty:)

TheORCUN

TheORCUN

Üye
C++ dilini bilip, dalvik kullanarak çevirilebilir tabi.. Yoksa olduğu gibi aynı dosya çalıştırılmaz :)

sh0ck

sh0ck

Üye
C++ dilini öğreniyorsun madem, böyle bir soru sorman gerçekten mantıksız..C++ öğrenmeden önce, uygulamaların nasıl çalıştığını öğrenmeni tavsiye ederim..C++ oturulduğu yerden öğrenilecek bi dil değildir. Visual Basic'den başla öncelikle ;)

Bir uygulamanın çalıştırıcısı sadece işletim sistemi değildir. Sistemin parçacıkları, yorumlayıcılarıdır.. Yorumlayıcı işletim sistemidir. işletim sistemi donanımı yönetir, emirler verir, Bütün bu parçalar hepsi bir bütündür.

Port etmeye gelince;

Her dilde ekrana "Hello World" yazabilirsiniz. Ama hepsi farklı bir şekilde yazılır;

Javascript: <script>alert("Hello World")</script>
VBasic: Msgbox("Hello World"), vbCritical
C++ : printf ("Hello World")
PHP: <? echo "Hello World"; ?>

Gördüğün gibi, hepsi farklı kodlarla yazıldı. Ama ortaya çıkan şey aynı yazı..

Araya farklı bir yorumlayıcı girse mümkün olabilir, Misal; iPhone'da çalışan bir oyun A desin, Yorumlayıcı bunu yorumlayıp AbAb yapsın, kaldı ki bu da iOS Sisteminin çekirdeğini bilmek gerektirir..

Port etmekse Çok uğraşlı bir iş..

Velakin sorduğun soru çok yalnış:

Sence uzantıya göremi belirleniyor uygulamaların çalıştırılabilir olup olmaması ? :) Uzantıyı değiştiğinde S^3'e dönüştürülebileceğinimi sanıyorsun ? :)

Bilmişlik yaptıysam k. bakmayın :P Umarım fikir sahibi olabilmişssinizdir..

venusutarit

venusutarit

Üye
Anket yapmak için çok saçma bir konu bunun olmadığı daha önce soran arkadaşlara cevap olarak verilmişti sırf konu açmak için kalabalık olsun diye forum çöplük olsun diye.....

melgklay

melgklay

Üye
Son iki mesaja şiddetle katılıyorum.. Ayrıca bilgi veren arkadaşa ekstra teşekkürler.. Alien programı sanırım emulatör gibi çalışacak, o yüzden eğer çıkarsa zaten herkes kullanır, yok çıkmazsa nasip..

01kubi

01kubi

Üye
C++ dilini öğreniyorsun madem, böyle bir soru sorman gerçekten mantıksız..C++ öğrenmeden önce, uygulamaların nasıl çalıştığını öğrenmeni tavsiye ederim..C++ oturulduğu yerden öğrenilecek bi dil değildir. Visual Basic'den başla öncelikle ;)

Bir uygulamanın çalıştırıcısı sadece işletim sistemi değildir. Sistemin parçacıkları, yorumlayıcılarıdır.. Yorumlayıcı işletim sistemidir. işletim sistemi donanımı yönetir, emirler verir, Bütün bu parçalar hepsi bir bütündür.

Port etmeye gelince;

Her dilde ekrana "Hello World" yazabilirsiniz. Ama hepsi farklı bir şekilde yazılır;

Javascript: <script>alert("Hello World")</script>
VBasic: Msgbox("Hello World"), vbCritical
C++ : printf ("Hello World")
PHP: <? echo "Hello World"; ?>

Gördüğün gibi, hepsi farklı kodlarla yazıldı. Ama ortaya çıkan şey aynı yazı..

Araya farklı bir yorumlayıcı girse mümkün olabilir, Misal; iPhone'da çalışan bir oyun A desin, Yorumlayıcı bunu yorumlayıp AbAb yapsın, kaldı ki bu da iOS Sisteminin çekirdeğini bilmek gerektirir..

Port etmekse Çok uğraşlı bir iş..

Velakin sorduğun soru çok yalnış:

Sence uzantıya göremi belirleniyor uygulamaların çalıştırılabilir olup olmaması ? :) Uzantıyı değiştiğinde S^3'e dönüştürülebileceğinimi sanıyorsun ? :)

Bilmişlik yaptıysam k. bakmayın :P Umarım fikir sahibi olabilmişssinizdir..
ne denilebilir sadece teşekkür ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt