Evdeki Adsl Neti Kullanarak Cepten Nete Girmek

Sponsorlu Bağlantılar

dustqm

dustqm

Üye
    Konu Sahibi
Evdeki Adsl Neti Kullanarak Cepten Nete Girmek
evde kablosuz modemim olmadığı için cep telefonumdan nete giremiyorum
laptopun wirelessini kullanarak bir ağ oluşturup laptop aracılığı ile cepten nete girmek için ne yapmam lazım??
forumda bluetooth aracılığı ile olanları gördüm fakat wireless için bişey göremedim varsa kusura bakmayın..
bu arada cep telefonum nokia 5800 xm..
 


Salihyet

Salihyet

Üye
bilgisayarı aracı modem olarak bluetoothla bağlarsan olabilir
 
xsxAAAxsx

xsxAAAxsx

Üye
bir laptopun varsa , (ki varmış:gul:)işletim sistemi vistaysa ve cep telefonunda wifi(wlan) varsa şunu dene:
Aşağıdaki anlatım dizüstü bilgisayarı olanlar(vista yüklü) ve cep telefonundan internete bedava girmek isteyenler içindir.

Dizüstü bilgisayarların çoğunda hemen hemen hepsinde ethernet kartı(kablolu diyeceğim) ve wireless kart(Wlan denilen) iki türde internete bağlanmakta kullandığımız kart vardır.Bende dizüstü bilgisayarı modeme kablo aracılığıyla bağladım ve dizüstü bilgisayarın Wlan kartını cep telefonu için paylaştırdım.Bu sayede cep telefonundan internete BEDAVA olarak bağlanıyorum(birazda egomu tatmin ediyorum:))

İlk önce yerel ağ bağlantısı ve kablosuz ağ bağlantısını devre dışı bırakıyoruz.

Yerel ağ bağlantısını seçip sağ tuşla tıkladıktan sonra özelliklere ardından internet protokol sürüm 4 (TCP/IPv4) ü tıklayıp özellikler diyoruz.Otomatik olarak ip adresi al işaretli değilse işaretliyoruz ve DNS sunucu adresini otomatik olarak al ı işaretliyoruz. Tamam ve kapat diyerek burayı kapatıyoruz.

Kablosuz Ağ Bağlantısını seçip üzerinde sağ tuşla tıkladıktan sonra özelliklere ardından internet protokol sürüm 4 (TCP/IPv4) ü tıklayıp özellikler diyoruz.Sonra aşağıdaki ip adresini kullan ı işaretliyoruz ve ip adresi yerine 192.168.3.1 alt ağ maskesi yerine 255.255.255.0 yazıyoruz.Varsayılan ağ geçidi ve DNS sunucu adreslerini BOŞ bırakıyoruz.Tamam ve kapat diyerek burayı kapatıyoruz.

Yerel Ağ bağlantısını ve Kablosuz ağ bağlantısını çift tıklayarak etkinleştiriyoruz.

Her iki bağlantıda etkinleştikten sonra Kablosuz ağ bağlantısı üzerine bir daha çift tıklıyoruz.Ve Bir ağa bağlan dediği yerde bağlantı veya ağ kurun seçeneğini tıklıyoruz.Kablosuz geçici (bilgisayarlar arası) ağ kur seçiyoruz ve ileri diyoruz.Ağ adına istediğiniz bir ağ adı yazıyoruz ben fresier yazdım güvenlik türünü WEP seçiyoruz güvenlik anahtarı/parola kısmına parola yazıyoruz ve ileri diyoruz.Kısa süre sonra karşımıza çıkan pencereye kapat diyoruz.İNTERNET BAĞLANTIMI PAYLAŞTIR TUŞUNA BASMIYORUZ.



Kablosuz ağ bağlantısını ve yerel ağ bağlantısını ikisini birden seçip sağ tuş ile tıklıyoruz ve bağlantıları köprüle diyoruz.Vista bağlantıları köprüledikten sonra gerisi cep telefonuna kalıyor.

Cep telefonumuzdan wi-fi ye giriyoruz ağlar için ara diyoruz koyduğumuz bağlantı ismini (bende fresier olarak gözüküyor) seçip şifreyi yazıyoruz.Kısa bir süre sonra tahmini 10 15 saniye bilgisayarınızda kablosuz ve yerel ağ bağlantısını etkin ve köprülü olarak görüceksiniz.Veeeeeee Wlan a artık bağlı durumdasınız.Cep telefonunuzdan internete istediğiniz kadar girebilirsiniz.
Saçma sapan bluetooth ayarlarından bence çok daha kolay...
ALINTIDIR...

--------------- Ekleme ---------------

çok özür dileyerek söylüyorum eğer bilgisayarınızda wifi varsa laptop olması gerekmez.laptopların içinde wifi olduğu için laptop denmiş.
 
  • Beğen
Tepkiler: çılgınkarpuz
ilo53

ilo53

Üye
arkadaslar bu konu ısıme yaradı tsk
 

redlion124

Üye
xsxAAAxsx valla çok çok sagol saat şuan 02
saat 12 den beri uğraşıyom sonunda buldum çok sagol ellerine sağlık.
 
erdi_s

erdi_s

Üye
windows 7 kullanıyorum boyle yapınca internet bağlantısı gidiyor
 
xsxAAAxsx

xsxAAAxsx

Üye
ne demek yardımcı olduğuma sevindim.bende denedim bunu gerçekten işe yarıyor :oke:
 

talha00

Üye
Beyler bnde olmadı Daha iyi Ayrıntılı Anlatacak Birileri Var mı? Teli alalı 2 hafta oldu . Evimde 1 PC 1 Laptop var İnt PC ye bağlı Wirelesle Laptopdan Giriyorum internete ama Telden Giremiyorum WEP anahtarı diyor . Normal Wireles Şifremi yazıyorum gene olmuyor . Modem Markam USRobotıc
 
SPLNTR

SPLNTR

Üye
Acil yardım gerekiyor bütün ilermleri ypatım fakat köprüleme işini yapmıyo verdiği hata şu :

Ağ köprüsü oluşturmak için , internet bağlantı paylaşımı tarafından kullanılmayan en az 2 lan veya yüksek hızlı internet bağlantısı seçmelisiniz

araştırdım ama bulamadım çözümünü bilen vardır inşallah...
 
xsxAAAxsx

xsxAAAxsx

Üye
wlan ağıyla yerel ağ banlantısını köprülemelisin yoksa olmaz
ben de de bu hata çıkmıştı ama dediğim gibi çözümü bu:oke:
 
xsxAAAxsx

xsxAAAxsx

Üye
Beyler bnde olmadı Daha iyi Ayrıntılı Anlatacak Birileri Var mı? Teli alalı 2 hafta oldu . Evimde 1 PC 1 Laptop var İnt PC ye bağlı Wirelesle Laptopdan Giriyorum internete ama Telden Giremiyorum WEP anahtarı diyor . Normal Wireles Şifremi yazıyorum gene olmuyor . Modem Markam USRobotıc
güvenlik türünü wep yaptıgından emin ol. eğer yine olmuyorsa wpa vs deneyebilirsin.
 

yusufziya20

Üye
Selam ben de 3 g modem netni telefona vermem lazım ama herseyi dediğiniz gibi yaptım ıp olmuyo ıp çakışması var diyo sonra yerel baglantı olmadıı gı için neyle köprüleyecem ve yine öle deneyip yapıyorum ama tel hiç görmüyo
 

venomvenom

Üye
teşekkürler çok işe yaradı valla :D yurtta kalıyorum bende pc'de net var ama telefonda da oldu şimdi çok iyi oldu :good::tşk:
 
davaci_18

davaci_18

Üye
w7 den denedim olmadı.
telefon galaxy s2. alternatif çözüm varsa yardım!
 
tempestshine

tempestshine

Üye
Ben bunu kullanıyorum ..
 


Üst Alt