N8'deki ram bellek durumunuz!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
muratbeyim

muratbeyim

Üye
    Konu Sahibi
N8'deki ram bellek durumunuz!
Arkadaşlar malumunuz N8 ile birlikte 256 mb ram kullanıyoruz. Muhtelemen boş ram durumunuzu takip etmek için meminfo gibi ram takip programları kullanıyorsunuzdur. N8 kullanıcılarından öğrenmek istediğim bir husus var, mevcut ram durumunuz ne kadar?

Benim cihazımda ram seviyesi 70 mb'lara kadar düşüyor, günlük ortalama 90-100 mb civarında boş ram takip ediyorum. Garmin navigasyon prog, antivirüs ve koruma programı (m guard + m guard antvirüs) nokia bubles vb programlar ayrıca 10-15 tane de oyun yüklü.

Bugün fotoğraflarımı incelerken, büyütme yapmak istedim, fotoğrafı büyütünce siyah bir ekranla karşılaştım. Fotoğraflardan çıktım, telefonu birkaç kez kapatıp açtım sonra telefon kendine geldi. Aklıma sorunun ram yetersizliğinden kaynaklanabileceği takıldığı için böyle bir konu açtım.

filozofurkan

Üye
olabilir ama sanmıyrum şahsen 5800 kullanıyorum operada bazen "hafıza dolu:bazı uygulamaları kapatın” diyor :) sendede böle bi uyarı verir hemde resimlerde böle bu durum olacagını sanmıyrum başka nedendendir

karasahinemre

Üye
137 mb

vito andolini

vito andolini

Üye
asphalt 5 65 mb kullanıyor onun sebebi programların sistem araçlarıyla çakışması olabilir program indirirken yorumları bol bol okumalısın

buraq85

buraq85

Üye
110mb

by_oguz

by_oguz

Üye
resimlere bakarken ekranın siyah olma durumu bende bubblesi yükledikten sonra basladı. ama bende teli yan cevirince resim gözüküyor.

najanaja

najanaja

Üye
Dikkat eden oldumu bilmiyorum zaten tel açılışta hiç autostart pro yokken 140 mb civarı açılıyo sebeplerinden biri ise tel açılışta rehber,saat,ajanda,kamera,işlem kaydı, mesajlar ve menü otomatik açılıyor siz bunlardan birine girip çıksanız bile tel tam kapatmıyor bunları arka planda açık kalıyor fakat siz bunları telin standart taskman iyle göremiyorsunuz bu yüzden bi dahaki girişinizde bu uygulamalar hemen açılıyor. Fakat farklı bir taskmande görebilirsiniz Jbak taskman i öneririm çünkü prolara kural ekleyip arka planda sonlandır seçiyosunuz bu sayede tel açılışta Jbak tüm bu uygulamaları otomatik kapatıyor.Asıl bu uygulamaların oto açılışını engelleyecek yama yapsalar daha iyi olacak ve tel daha yüksek ramle açılacak....

doruk944

doruk944

Üye
4gündür açık 106mb boş

Utku

Utku

Üye
Bütün uygulamaları bekleme ekranındaki herşeyi kaldırın ne kadar boş yer kalıyor merak ettim

muratbeyim

muratbeyim

Üye
    Konu Sahibi
Dikkat eden oldumu bilmiyorum zaten tel açılışta hiç autostart pro yokken 140 mb civarı açılıyo sebeplerinden biri ise tel açılışta rehber,saat,ajanda,kamera,işlem kaydı, mesajlar ve menü otomatik açılıyor siz bunlardan birine girip çıksanız bile tel tam kapatmıyor bunları arka planda açık kalıyor fakat siz bunları telin standart taskman iyle göremiyorsunuz bu yüzden bi dahaki girişinizde bu uygulamalar hemen açılıyor. Fakat farklı bir taskmande görebilirsiniz Jbak taskman i öneririm çünkü prolara kural ekleyip arka planda sonlandır seçiyosunuz bu sayede tel açılışta Jbak tüm bu uygulamaları otomatik kapatıyor.Asıl bu uygulamaların oto açılışını engelleyecek yama yapsalar daha iyi olacak ve tel daha yüksek ramle açılacak....

m guard adlı programda da jbak taskman gibi bir özellik var, arka plandaki uygulamaları bu program aracılığıyla kapattığımda yaklaşık 20 mb ram kazanıyorum, bir de çok sık kullanmadığınız hiçbir programın kısayolunu ana ekrana almamak lazım. Çünkü kısa yolu olan her program ramde hazır bekletiliyor.

calis84

calis84

Üye
m guard adlı programda da jbak taskman gibi bir özellik var, arka plandaki uygulamaları bu program aracılığıyla kapattığımda yaklaşık 20 mb ram kazanıyorum, bir de çok sık kullanmadığınız hiçbir programın kısayolunu ana ekrana almamak lazım. Çünkü kısa yolu olan her program ramde hazır bekletiliyor.
Bir sorum olacak bu mguard programini nerden bulabilirim?

webplayer

webplayer

Üye
Aynı sorun bende de var. Şarjı tamken ve yeni açmışken 120mb civarı boş bellek, mesela şuan şarj bitmek üzereyken ve gün sonunda 90mb civarı boş bellek. Azalmanın sebebi nedir arkadaşlar ve 120 ile 90mb değerleri normal mi? bu kadar ram kullanması normal mi telefonun?

najanaja

najanaja

Üye
http://www.maxicep.com/symbian-3-an...mobile-guard-v3-0-for-s-3-devices-439920.html

netquin bu sefer çok güzel yapmış ben kullanıyorum bunu kurduktan sonra antivirüsünüde kur gerçekten kaliteli proları kurmadan önce taramadan geçiriyo ve birçok özelliği war

--------------- Ekleme ---------------

ne kadar çok uygulama ve oyun açarsan ram den sürekli yer benim 60 mb ta kadar düşüyor tabi arka planda çalışan uygulamalarda war telin ilk açılışı 120 mb civarı açılıyor kısacası arada bir restart yapıp rami tazelemek gerekir yoksa bi kaç gün sonra tel sapıtmaya başlar tabi benim kadar çok kurcukluyorsanız....))

calis84

calis84

Üye
Aynı sorun bende de var. Şarjı tamken ve yeni açmışken 120mb civarı boş bellek, mesela şuan şarj bitmek üzereyken ve gün sonunda 90mb civarı boş bellek. Azalmanın sebebi nedir arkadaşlar ve 120 ile 90mb değerleri normal mi? bu kadar ram kullanması normal mi telefonun?
Benimkide 90mb kadar iniyor, ama kullanimda bir sorun cikmiyor.

http://www.maxicep.com/symbian-3-an...mobile-guard-v3-0-for-s-3-devices-439920.html

netquin bu sefer çok güzel yapmış ben kullanıyorum bunu kurduktan sonra antivirüsünüde kur gerçekten kaliteli proları kurmadan önce taramadan geçiriyo ve birçok özelliği war

ne kadar çok uygulama ve oyun açarsan ram den sürekli yer benim 60 mb ta kadar düşüyor tabi arka planda çalışan uygulamalarda war telin ilk açılışı 120 mb civarı açılıyor kısacası arada bir restart yapıp rami tazelemek gerekir yoksa bi kaç gün sonra tel sapıtmaya başlar tabi benim kadar çok kurcukluyorsanız....))
Cok sagol dostum

najanaja

najanaja

Üye
rica ederim

webplayer

webplayer

Üye
Bir de kafama takılan bir olay daha var. Telefonu almadan önce araştırırken bazı arkadaşlar yazıyorlardı, işte bende arka planda 3 tane hd oyun açık kamera açık şu açık bu açıkken internette geziyorum onu yapıyorum bunu yapıyorum kasmıyor diye, ben de hd oyunlar açıyorum rastgele birşeyler daha açıyorum ram düşüyor ve belli bir miktardan sonra telefon uygulamaları kendi kendine kapatıyor. maksimum 5 veya 6 uygulamayı görebildim uygulama yöneticisinde. Farklı durumda olan var mı?

Shadow*

Shadow*

Üye
Arkadaşlar malumunuz N8 ile birlikte 256 mb ram kullanıyoruz. Muhtelemen boş ram durumunuzu takip etmek için meminfo gibi ram takip programları kullanıyorsunuzdur. N8 kullanıcılarından öğrenmek istediğim bir husus var, mevcut ram durumunuz ne kadar?

Benim cihazımda ram seviyesi 70 mb'lara kadar düşüyor, günlük ortalama 90-100 mb civarında boş ram takip ediyorum. Garmin navigasyon prog, antivirüs ve koruma programı (m guard + m guard antvirüs) nokia bubles vb programlar ayrıca 10-15 tane de oyun yüklü.

Bugün fotoğraflarımı incelerken, büyütme yapmak istedim, fotoğrafı büyütünce siyah bir ekranla karşılaştım. Fotoğraflardan çıktım, telefonu birkaç kez kapatıp açtım sonra telefon kendine geldi. Aklıma sorunun ram yetersizliğinden kaynaklanabileceği takıldığı için böyle bir konu açtım.

Siyah ekranın RAM ile ilgili olduğunu sanmıyorum bende de oldu söylediğin sorun, benim telefon bomboş denebilirdi o zaman, bir kere telefonu açıp kapadım düzeldi N8 de bazen oluşan basit hatalardan biri diye düşündüm neden diyeceksin mesela bende arama yaparken o siyah ekranla karşılaşıyorum ve bu sık oluyor bunun konusunu da açmıştım arama tuşuna bastığım anda herşe kilitleniyor karşıdaki açana kadar veya cevap yok diyene kadar çalıyor hiçbirşey yapamıyorum hiçbir tuş işlemiyor kafayı yedirtecek cinsten birşey. Dediğim gibi zaman zaman oluşan kafa yedirten küçük pislik bir hata bence :)

SilentOne

SilentOne

Üye
256 mblik ramin 120 yada 90 kadar boş alan olması çok garibime gidiyor

Lacrymosa

Üye
RAM'i gösteren programın açık olması RAM'i daha da doldurur. O tarz programlar cep telefonları için kullanışlı değildir. İşlemciyi de yorarlar.

Telefona anti-virüs programı yüklemen açıkçası çok uçuk bir şey. O da RAM'i doldurmaktan ve işlemciyi yormaktan başka hiçbir şeye yaramıyor. Yani yaptığınız biraz takıntılık aşamasına gelmiş. Telefonlarda virüs yok denecek kadar azdır. Olsa dahi zarar veremez. Verse daha neye zarar verecek? Sözde virüs programınız telefonunuzu koruyor ama cep telefonları için virüs koruma sistemi ne kadar gelişmiş ki? Yıllardır bilgisayarda nice firmalar programlar geliştiriyor koruyamıyor da 1-2 MB'lık bir program cebinizi koruyacak zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Sizinkisi anlık bir heves.

byesho

byesho

Üye
Bende opera açıkken 90 mb kalıyor.en fazla ram i giriş ekranları ve arka planda çalışan programlar harcıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt