250 bin Facebook profili çöpçatan sitesinde

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kobra_FighterTR

Kobra_FighterTR

Üye
    Konu Sahibi
250 bin Facebook profili çöpçatan sitesinde
Acı gerçek: Facebook profiliniz bu randevu sitesinde tüm heybetiyle boy gösteriyor olabilir.

Birçoğumuz Facebook'taki gizlilik ayarlarına önem vermez, hatta nereden girileceğini bile bilmez. Ama profiliniz herkese görünür şekilde ayarlıysa belki siz de Lovely-Faces.com'un bir üyesi olmuşsunuzdur. Haberiniz yok mu? Tabii ki yoktur, kayıt sizin isteğinizle yapılmadı ki zaten...
Kendisini "çöpçatan" olarak tanıtan site, an itibariyle yaklaşık çeyrek milyon üyeye sahip. Ama sadece bir algoritma çalıştırmanız, bu üyelerin aslında çalınmış Facebook profilleri olduğunu size kanıtlar.
Konuyla alakalı olarak Facebook Gizlilik Poliçesi Yöneticisi Barry Schnitt; Facebook'un kullanıcılarının gizliliğine önem verdiğini, bu konuda yapılacak bir sızıntının kendi kurallarına aykırı olduğunu ve bu durumu önlemek için ellerinden geleni yapacaklarını söylüyor. Çünkü düzeltemezlerse başları fena halde ağrıyabilir.
Şöyle de bir ironi var ki, "Sosyal Ağ" filmini izleyenler bilir, Facebook'un hikâyesi de Mark Zuckerberg'in üniversite veritabanlarında bulunan öğrenci kişisel bilgilerini çalmasıyla başlamıştı...

Bu tuzağa düşmemek için Facebook hesabınızının "herkese açık" olmadığına emin olun. Bunun için Güvenlik Ayarları'na girerek ilgili ayarı değiştirmeniz yeterli.

• Beğen
Tepkiler: Revengeful ve kol@j

kol@j

kol@j

Üye
facebook konusunu pek umursamıyorum zaten...

Kobra_FighterTR

Kobra_FighterTR

Üye
    Konu Sahibi
Abi Bu Daha Neyki :D Adamlar Geçen Bir Haberde Hesap Açarak Kadın Bile Pazarlıyorlar :s

Revengeful

Emekli Yönetici
Vay be.. Acaba ben var mıyım :hmmm Allah bilir ben daha fena sitelerdeyimdir :d:

Revengeful

Emekli Yönetici
Müşteri sayısı 2 ye katlanmıştır vallah..:D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...