FM Verici Kapsama Alanı (!)

Sponsorlu Bağlantılar

webplayer

webplayer

Üye
    Konu Sahibi
FM Verici Kapsama Alanı (!)
FM vericinin kapsama alanı ne kadar? Arabada açıyorum, anten arabanın üstünde. içeriden tavana ortaya doğru yaklaştırıyorum antenin olduğu yere doğru. Ancak o zaman radyodan çok kısık bir ses alıyorum. Durum sizde nasıl acaba? Eğer böyleyse FM vericisinin hiçbir manası yok bence. Arada arabanın tavanı da olsa 3 5 cm fark var oradan bile ses gelmiyor neredeyse...

mc_mfi

Üye
onun yerine radyonun altına koy

suat1111

suat1111

Üye
istan bulda maalesef frekans çok o yüzden bendede ayn ı

Uruloki

Uruloki

Üye
skaryada kırık antenli doblo ile aracın içinden bayağı iyi dinleniyo ki kullanma kılavuzunda 2 metre deniyor

mc_mfi

Üye
ben ankaradayım amagenede bişiolmuyo varya bu gün aklımdan geçti acaba videoya alıp maxicep koysam mı die

suat1111

suat1111

Üye
abi istanbulda olmuyor sağlık olsun

webplayer

webplayer

Üye
    Konu Sahibi
Ya bazılarında olup bazılarında olmaması çok saçma. Ayrıca radyonun yanına koymak saçma geldi bana çünkü alıcı olan kısım anten. Arabanın içinde rahat dinleyebilenler varken biz neden dinleyemiyoruz ki...

suat1111

suat1111

Üye
frekanslar okadar çokki bizim n8 vericisi trasa bağlıyor

evanescence

evanescence

Üye
eger yayin yaptirdiginiz frekans cok gucluyse minicik telefonun kocaman radyo vericisyle kapismasi guc olur sorununuzu yayin yapmayan bir frekansi deneyerek cozebilirsiniz duz frekanslar genelde doludur siz bol kusuratli frekanslar secin ve iki normal radyo frekansinin tam ortasi olsun ha bu da olmadi o da sehrinize bagli artik istanbul da cok zor isiniz telefonun cekmedigi bir anda japon bandini secin (hatsiz) eger araciniz da desteklerse tabi

suat1111

suat1111

Üye
zaten çok önemli bi ayrıntıda değil

mc_mfi

Üye
Ya bazılarında olup bazılarında olmaması çok saçma. Ayrıca radyonun yanına koymak saçma geldi bana çünkü alıcı olan kısım anten. Arabanın içinde rahat dinleyebilenler varken biz neden dinleyemiyoruz ki...
istersen bi dene tmm anten yukarda ama radyonun bütün makanizması antende deil ya

suat1111

suat1111

Üye
olmazzz

IKHULAKU

IKHULAKU

Üye
boş bir frekans bulursan arabanın içinden hiç sorunsuz çekiyor. senin söylediğin gibi ses çok az geliyor ise o zaman üste binen bir başka yayın olabilir.

suat1111

suat1111

Üye
boş bir frekans bulursan arabanın içinden hiç sorunsuz çekiyor. senin söylediğin gibi ses çok az geliyor ise o zaman üste binen bir başka yayın olabilir.

ewette ist da böyle bi şansın yok çünkü frekank hiç boş yok

mahirmete

mahirmete

Üye
Tamamen boş bir frekans bulmak lazım. N8'in FM verici kapsama alanı bu yüzden kısalabilir. Eğer belirlediğiniz frekansta başka bir radyo yayını bulunuyorsa hiç şansınız yok demektir çünkü bu frekanslara çift vericilerle girişim yaptırılır bu da sinyali güçlendirmek demektir.

Boş frekansta hiç sorun yok yanımdaki arabaya bile yayın yapabiliyorum. Ha tabi yaşadığım şehirde tek bir yerel radyo var ve bi kaç tane de Yunanistan radyosu çekiyor :)

pRime.

pRime.

Üye
Arkadaşlar radyo istasyonu mu sandınız bu Fm vericiyi? :D :D Boş veya çok zayıf frekanslar bulacaksınız. Yoksa çalmaz. Ben Ankarada yaşıyorum N85'in fm vericisi gayet güzel çalışıyor boş frekansta. Tek bir cızırtı bile olmuyor.

cabal21

cabal21

Üye
arabadan arabaya da değişim gösteri galiba arkadaşlar.. ben mitsubishi kamyonetde denedim çekmedi çok kısık geldi. ama Ford Connect de denedim gayet net ses geldi 90.00 mhz frekansında. Radyonun anten alıcısı da önemli bu konuda.

elektronikmüh

elektronikmüh

Üye
c7 müthiş çalışıyor.

• Beğen
Tepkiler: 52mrt1905
pRime.

pRime.

Üye
arabadan arabaya da değişim gösteri galiba arkadaşlar.. ben mitsubishi kamyonetde denedim çekmedi çok kısık geldi. ama Ford Connect de denedim gayet net ses geldi 90.00 mhz frekansında. Radyonun anten alıcısı da önemli bu konuda.

Evet bak o da olabilir.

webplayer

webplayer

Üye
    Konu Sahibi
İstanbulda hiç boş frekans yok herhalde. cızırtılı gelen boş gibi gözüken frekanslar var ara ara onları denediğimde az ses gelmişti. Başka bir ile gittiğimde deneyeceğim. Telefonun transmitterında sorun yoktur herhalde şehirden kaynaklanıyor.

Üst Alt