Okul çantası 3 kilo hafifleyecek

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
    Konu Sahibi
Okul çantası 3 kilo hafifleyecek
Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin taşımakta zorlandıkları okul çantalarındaki yükü azaltmak için 2011-2012 öğretim yılından itibaren yeni bir uygulama başlatıyor.
Ağır ders kitapları nedeniyle çantalarda oluşan yükün öğrencilerde sırt ağrılarına neden olmasını dikkate alan bakanlık, bunun önüne geçmek için ders kitaplarını birinci ve ikinci dönem diye ikiye ayıracak.
Öğrenciler birinci dönemde okula giderken birinci dönemde okutulacak konuları içeren kitabı okula götürürken, ikinci dönemde de o döneme ait konuları içeren kitapları çantasında taşıyacak.
Dönem bazında ders kitapları yarı yarıya inceleceği için çantalarındaki yük aynı oranda azalacak. İlköğretimde öğrencilerin çantasının yaklaşık ağırlığı şu anda 7,5-8 kilogram. Yeni uygulamayla bu ağılık 5 kilonun altına düşürülecek.
Okul çantalarının ağırlığıyla ilgili olarak velilerden sık sık yakınma gelirken; tıp çevreleri de çeşitli uyarılar yapıyordu.

• Beğen
Tepkiler: Burak ve Dafny

Dafny

Dafny

Üye
çok iyi olmuş ya ha şöle :D her sınıfta dolap olsa da olurdu

Burak

Üye
benim için değişen bişey yok :D zaten hafifti :ehe

Revengeful

Emekli Yönetici
Kullanmıyordum zaten

Burak

Üye
çanta mı oda ne :hmmm

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
bi defterim var her yere onla gidiyorum:D

Mert

Mert

Üye
Sıra altı diye bir yer var:D

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Öldüm ufaklığın çantasını taşı taşı öldüm..
Ders kitapları+ çalışma kitapları ve günde 4 farklı ders olduğunu varsayarsak 8 adet kitap yapıyor.Ve birde üstüne 4 adet defter etti mi sana 12 adet defter-kitap
Her defter-kitap için 400 Gramdan 12x400 =4800 gr yapıyor (boş çantanın,mataranın vs nin ağırlığını saymıyorum bile.).Hamal tutacam çocuğa yakında.
Alın size bilimsel açıklama.

Mert

Mert

Üye
Yazık sana:d:

Benim bütün ders kitapları sıranın altında masum masum yatıyor:ehe Sınıfta hiç kimse cesaret edemiyor bir şey olur diye. Hepsi sınıfa giriyor çanta değil taş taşımış gibi. Bende sallana sallana geliyorum.:kop:Beyin bedava:D

Dafny

Dafny

Üye
her okul bir değil :cool

ayrıca benim eşyamı çalmaya kimse cesaret edemez. :islik
ya sadece benimkini değil şöyle diyim gecen gun acık ogretım sınavı oldu sınıfta satranc takımı ve şemsiye vardı uçmuş

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt