Bedava Kablosuz veya Kablolu İnternet (Cepten İnternete Bağlanma, Bilgisayardaki internetten değil)

Sponsorlu Bağlantılar

K_R_M

K_R_M

Üye
    Konu Sahibi
Bedava Kablosuz veya Kablolu İnternet (Cepten İnternete Bağlanma, Bilgisayardaki internetten değil)
Arkadaşlar forumda bazı başlıklar var ama yetersiz gördüğüm için biraz daha açıklayıcı ve farklı sorunlara çözümler yazacağım için konuyu açtım.

Öncelikle dediğim gibi bu bilgisayardaki interneti kullanıp cepten girmek değil tam tersi bilgisayarı cep telefonu üzerinden internete bağlamak hemde çok makul fiyata

Gelelim adımlara öncelikle telefonumuz PC suite desteği olması gerekiyor. Daha sonra Paralarımızın operatörlere uçmaması için aylık internet paketleri benim tavsiyem kendimde kullandığım vodafon AYLIK cepnet paketi 8 tl ye aylık üye oluyorsunuz. Şimdi genel olarak anlatmaya çalışacağım sorusu olanlar yazarsa cevaplamaya çalışırım. Bu konu üzerinde TAaaa Telsim zamanında internete girerdim çevirmeli modemler varken neysee:islik

Öncelikle sisteme ufak bir göz atalım Sistem şu cep telefonu üzerinden internete girme bunu ister dışarıda gezerken telefonunuzdan yapın ister eve gelince pc ye bağlatın olay şöyle aylık internet paketi üzerinden (kota sınırı yok) :ehe bilgisayarımıza telefonumuzu modem olarak tanıtmak ve bu modemide ister kablo bağlantılı istersenizde wifi gibi tanımlayarak bilgisayarınızdan nete çok rahat girebilirsiniz.

Gelelim yapacağımız işlemlere

Ömce telefonun kendi tarayıcısından internete bağlanıyor olmanız gerekir aksi halde bilgisayardanda bağlanamazsınız. Bunun için telefonunuzun internet alarının yapılı olması ve kullandığınız operatörün internet paketi kullanmanıza izin vermesi gerekir aksi halde cep telefonundan internete bağlanmak istediğinizde hata alırsınız. Öncelikle bu sorunu halletmeniz ve telefondan internete girebilir olmanız gerekir. Bu ufak hatırlatmadan sonra

Öncelikle telefonumuzu düzgün bir biçimde istediğim gibi bilgisayar ile arasındaki bağlantıyı kurmanız bunun için aşağıda imzda bulunan TÜM YAZILIM DONANIM SORUNLARI linkine tıklayın burada 3 sayfada PC SUİTE BAĞLANTI HATASI ÇÖZÜMÜ diye olan başlığı dikkatlice okuyup uygulamanız. Burada bazen normal çalışan bu PC suite programı hata verebiliyor tel bilgisyarınaza önceden bağlanıyor olsanız bile sonradan hata veriyor benim başıma birkaç kez geldi ver ordaki çözümü ürettim ve eğer orda yazanları uygularsanız sorununuz kesin çözülüyo. Düzgün bir biçimde bağlantı yapınca Telefonunuzu Program ekranında ismini ve ufak resmini görmeniz gerekir

Gelelim diğer adıma pc suite kurulumunu yaparken kullandığınız operatörü seçmenizi ister buradan Vodafon Turkey,(vodafonu seçerken dikkat edin ve Turkey olanı seçin diğerlerini değil) Turkcell, Avea seçeneklerini doğru şekilde seçmeniz gerekir ama yukarıda bahsettiğim gibi internet fiyatından cebiniz yanmasın istiyosanız aylık internet paketine üye olacaksınız bu şart.Tabi kendimde kullandığım için Aylık cepnet paketi olduğundan ben onun üzerinden anlatim diğer operatörlerin internet paketlertini kullananlar varsa listeden doğru operatör ayarlarını yapmak çok önemli

Yuakrıdaki işlemleri uyguladıktan sonra geldiğimiz nokta şöyle olmalı

1. İnternet paketi üyesi olmamız gerekir (cebimiz yanması diye :ehe)
2. Telefon ayarlarımızın tam olması gerekir (cep tefonundan internete giriyor olamız lazım)
3. Pc suite modunda telefonumuzun SORUNSUZ biçimde bilgisayara tanıtmış olmamız lazım

bütün bunlardan sonra geldik son noktaya pc suite programını çalıştırın ayarlardan (telefon bilgisayara bağlı ) öncelikle bağlantıları yönet deyin biraz bekleyin PC suite telefonunuzdaki Bağlantı programının güncelliğini kontrol edecektir ve eski ise yükleme için soru soracak onu onaylayın ve cep telefonundan da bir yükleme uyarısı gelecek onan onay verin ve yaklaşık 1 dakika kadar bekleyin telefonunuz güncel gibi bir uyarı verecektir. Telefonunuzdaki bağlantı güncelse zaten sizi uyarmaz.
Buradaki bağlantı seçenekleri arasında kablo kızılötesi ve bluetooth bağlantı seçeneklerini göreceksiniz. Buradaki olay bilgisayarınızı hangi sistem üzerinden telefon ile irtibatlandırakcaksınız tercih sizin ben kabloyu tavsiye ederim çünkü en sağlam veri iletişimi ve de hızlısı kablo ile olur sıralama yapacak olursak
1. Kablo (en sağlam ve hızlısı)
2. Bluetooth
3. Kızılötesi (en zor ve yavaş bağlantı)

buradan kablo seçerseniz en sağlamı olur ama başlıktada dediğim gibi kablosuz net kullanmak isteyenler kendi wifi ağlarını bluetooth üzerinden bağlantıyı sağlayarak kuracaklar (bluetotda daha fazla şarj gider hem şebeke eğer 3g kapsamında ise en fazla enerji tüketimi 2g (egde) kapsamında ise biraz daha düşük bir güç tüketir veri iletişimi şebekeyi kullandığı için telefonunuz sanki devamlı arama yapmışınız gibi güç harcar birde buna bluetooth da eklersek onuda bilg için bağlantısı için kullanacak şarjınız daha fazla tükenecek umarım anlatabilmişimdir) buradaki bağlantılardan herhangi birini seçerek kendi ağızını kablolu veya kablosuz (bluetooth üzerinden) sağlayabilirsiniz.

Gelelim kablosuz kullanacak arkadaşlar öncelikle normalde bluettoth driverlerini bilgisayara kurulu olması ve normal şartlarda bluetooth üzerinden telefondan dosya aktarımı yapabilmeleri lazım yani normal bluetooth bağlantısını kullanıyor olmaları gerekir. Bağlantı ayarlarını yaparken telefondan bluetooth açmayı unutmayn sakın :ehe PC suite bağlantı hatası çözümü konusunu okurken orada bahsettiğim telefon takılı olmasın, artık şimdi telefonun kablosunu bağlayın diye bahsettiğim yerleri Bluetooth üzerinden bağlantı yapacak arkadaşlar ordaki kabloyu bağlayın veya çıkarın dediğim yerleri bluetooth gibi düşünerek yapsın

Artık tamam kabloluda kablosuzda veya kızılötesi (IR) ile de bilgisayarımızı telefonumuza PC suite modunda bağladıksak vede kurulum esnasında doğru operatör ismini seçipte kurulumu tamamlamışsak artık ağ bağlantıları içinde çevirmeli ağ olarak bize bir bağlantı kısayolu oluşmuş olması gerekir. Buda demektirki işlem tamamdır.

Artık BELEŞ (aylık 8 tl ) kota sorunu olmayan KABLOLU veya KABLOSUZ internetimiz hazırdır. İster dışarıda iken cep telefonunuzdan girin ister eve gelince Pc den keyif sizin

(internet den dosya indirecek arkadaşlara ipucu dosya büyük internet yavaş ee napcazz dosya linkini kopyalayıp tel hafıza kartına yapıştır bilgisayarı kapat telefondan nete gir ve kopyaladığın linki aç cep telefonunun tarayıcısı üzerinden download etmeye başla tak şarjınıda telefonun koy masanın üstüne yat uyu sabah bi bakmışınnn aaaaa dosya inmiş al kullan) tabiii hep söylediğim gibi telefonu uzun süre şarjda tutmak teklikeli olabilir unutmayın ve dikkat edin.

Tüm anlattıklarım tamamen kendi fikrim sorunlar ve çözümleri (özellikle PC suite bağlatı sorunu) kendim bu sistemi kullanıyorum vede tıkır tıkır çalışıyor.

Umarım ihtiyacınızı karşılayacak kadar açıklatıcıolmuştur hepinize kocak dolusu sevgiler saygılar :oke:

• Beğen
Tepkiler: samsung_d900i, OğuzcanAbi, mysedat ve 1 kişi daha

celibar

celibar

Üye
|-)

Earthqquake

Earthqquake

Üye
emege saygı tesekkurler kardess

K_R_M

K_R_M

Üye
    Konu Sahibi
Ni demek yapın kullanın sizde :oke:

cozturk

cozturk

Üye
Güzel kardeşim iyi,güzel anlatmışssın ama şunu ekleseydin iyi olurdu.
**VODAFONE**Aylık Cepnet paketinde adil kullanım hakkı 100 MB' tır. Adil kullanım hakkınız dolduğunda 7,2 Mbps'a kadar ulaşan erişim hızınız 96Kbps'a iner ve internet erişiminiz bu hızla devam eder.**VODAFONE**
Ayrıca bu birtek vodafone da böyledir.Avea ve turkcell de 100mb ı geçtiğinizde hızınız düşmez paranız düşer:ehe...
Ama bunlara rağmen telefondaki interneti pc için değerlendirecek birkaç arkadaşımız vardır onlar için yaralı konu:ehe

K_R_M

K_R_M

Üye
    Konu Sahibi
evet haklısın buradaki amaç bu internet olayını nasıl kullanırız pc ye nasıl aktarılır bunu göstermek tabiki operatörlerin uyguladıları tarifeler değişiklik gösterebilir bu bilgiyi her bayiden öğrenebilir sonuçta hepsi gerekli bilgiyi verebilir önemli olan bunda sonrası bunu nasıl aktif olarak en iyi şekilde kullanılabilinir onu göstermektir diye düşünüyorum.

OğuzcanAbi

Üye
saolasdın bilgilendirme için :oke:

K_R_M

K_R_M

Üye
    Konu Sahibi
bu arada zaten fazla cep yakmasın diye vodafon diye belirttim cepnet paketi bu bilgi vodafon internet sayfası veya bayilerinden öğrenilebilir isteyen arkadaşlar farklı operatörler ve tarifeler kullanabilir bu seçim onlara kalmış ben vodafon tavsiye ettim dediğim gibi asıl amaç farklı şeyleri öğretebilme kablosuz bağlantı oluşturma falan umarım yardımcı olmuştur. :oke:

hasan kalem

Üye
Meraba PC SUİTEle ilgili bi sorum var....elimde n95 var internet ayarları falan tam bir sorun yok... dediğiniz gibi PC SUİTE yükledim.. pc suite'den İNTERNETE BAĞLAN'ı tıklayıp 10sn bekleyip bağlantı kurulma aşamasını düzgün bir şekilde tamamlanıyor ve bağlantı tamamlanıyor..fakat internet kesikliği gibi birşey oluyor ve bağlantı var gibi gözükürken...interneti kullanamıyorum..programı baya kurup kaldırdım ama sorun çözülmedi..şebekede 3g çekiyor...sorun neden oluyo olabilir? ne yapmamı önerirsiniz ?? YARDIMINIZ İÇİN ŞİMDİKTEN TEŞEKKÜRLER

bykatil

Üye
merhaba arkadaşlar bende bu sistem üzerinden evde nete bağlanıyom 100 mb tan sonra hattın hızı düşüyor ama işe yarıyo yinede. fakat ben bişi duydum ne kadar doğru bilemiyroum uzun süre kaldığında nette telefonun ram belleği yanabiliyormuş doğrumu acaba ?

K_R_M

K_R_M

Üye
    Konu Sahibi
Meraba PC SUİTEle ilgili bi sorum var....elimde n95 var internet ayarları falan tam bir sorun yok... dediğiniz gibi PC SUİTE yükledim.. pc suite'den İNTERNETE BAĞLAN'ı tıklayıp 10sn bekleyip bağlantı kurulma aşamasını düzgün bir şekilde tamamlanıyor ve bağlantı tamamlanıyor..fakat internet kesikliği gibi birşey oluyor ve bağlantı var gibi gözükürken...interneti kullanamıyorum..programı baya kurup kaldırdım ama sorun çözülmedi..şebekede 3g çekiyor...sorun neden oluyo olabilir? ne yapmamı önerirsiniz ?? YARDIMINIZ İÇİN ŞİMDİKTEN TEŞEKKÜRLER
Öncelikle sadece telefonun kendi tarayıcısı üzerinden internete giriyormu? Daha sonra kendimde bazen internete bağlansam bile bağlı gözüküyor fakat ya gelen data yada giden datada problem olduğu için bağlı gözüküyor fakat sayfaları açmıyor (nadirende olsa bende bu sorunla karşılaşıyorum) Hava şartları olayın akışını etkileyen bir diğer faktör yağışlı sisli hatta rüzgarlı olması bile bir etkendir. Kendim 3g şebekede sadece telefon kendi tarayıcısından girdim bilgisayara bağlayıp deneme şansım olmadı ama nedendir bilmem sanırım bulunduğum yerden kaynaklanıyor EDGE ile bağlanırlen bağlantı hızı 3g kapsamasındaykenki hızdan aynı gibi bazende 3g de sayfada hata verebiliyor. Sonuç olarak 3G bilgisayar ile denemedim ama telefondan kıyaslama yaptığımda EDGE daha iyi performans gösterdi dediğim gibi bulunduğum yerden dolayı yada o anki bir aksaklıktan olabilir. Şimdi sana tavsiyem önce telefonun kendi tarayıcısı ile gir daha sonra bilgisyara bağlyıp dene yine olmadı farklı bir bölgede başka bir bilgisayara bağlamatı dene ve gözlediklerini yaz yine olmassa yardımcı olmaya çalışırım iyi akşmlar. |-)

--------------- Ekleme ---------------

merhaba arkadaşlar bende bu sistem üzerinden evde nete bağlanıyom 100 mb tan sonra hattın hızı düşüyor ama işe yarıyo yinede. fakat ben bişi duydum ne kadar doğru bilemiyroum uzun süre kaldığında nette telefonun ram belleği yanabiliyormuş doğrumu acaba ?
ilk defa senden duyuyorum teknik olarak bakarsak sonuçta elektronik malzeme kimi sabah akşam çalışır ama bozulmaz kimisi ayda yılda bir çalışır ama bozulur. Mantıken bakarsak araba motoru değil aonuçta aşırı yüklendin hararet yaptı bozuldu vs. ama yinede devamlı performans göstereceği için tabikide yorulacaktır ama bundan dolayı yanacağını sanmam yanarsada zaten yanası olduğu için yanar nette kaldığı için değil. Ram bellekten ziyade devamlı şebeke kullandığı için hele birde 3g ise fazla enerji tüketiminden dolayı şarjın biter ya neti kesip şarj ediceksin yada şarjı takıp devam ediceksin (her ne kadar şarjda iken telefon kullanmayı tavsiye etmesemde bende yapıyorum ama mümkün olduğu kadar yapmamaya çalışın) bu durumdada yıpranan hatta çok büyük tehlikelere yol açacak olan batarya ömrünün azalması hatta aşırı yüklenmeden dolayı patlaması vs. gibi durumlar söz konusu olabilir. Sonuç itibariyle yansaydı benim N79 yanardı garibim ya telefon çalar ya nete bağlıdır yada ufak tefek çocuk elinde ateri görevini yapmaktadır bu çalışmayla nazar değmesin bi ekranı değişti tık demedi dediğim gibi yinede belli olmaz ama nette aşırı kaldın diyede yanacak diye bir şart yok tamamen şans işidir.

--------------- Ekleme ---------------

Bu arada hatırlatayım arada bi telefonunuzun bataryasını çıkarıp 10-15 sn bekledikten sonra takıp yeniden telefonu açmanın performans olarak faydası olucaktır (Heleki telefon kendi üzerinde nete bağlandıktan sonra vs.) Deneyin ve görün.

ıspider

ıspider

Üye
Kardeş çok faydalı bir çalişma olmuş. Bende N79 kullanıyorum ve bilgisayarımdan bir türlü nete giremiyorum. Voda aylık cepnet 3G de aktif, telefondan takır takır giriyorum ama ne ettimse pc den bi türlü giremedim. Pc Suite, Ovi, Telefona Hard format, Juike Spot filan her yolu denedim ama nafile bağlantı var gözüküyor ama Google dahi açılmıyor. Bu konuda her yeri araştırdım ama Maxicep farkı demek ki en ayrıntı konuda bile bişeyler bulabiliyor insan. Pc Suite konusunda verdiğin ayrıntıyı inceleyip "doğru bağlantı"yı yapmaya çalışcam, gene olmazsa artık "hızdandır" dicem, 100 mb kota sınırını aştım çünkü hız düşük haliyle. Genede tam sormak istediğim konuyla ilgili bir konu açmışsın, o kadar araştırmadan sonra buraya kadar ulaştımya, sorun çözülmesede artık gam yemem. Eline, klavyene, mause ne sağlık.

K_R_M

K_R_M

Üye
    Konu Sahibi
Kardeş çok faydalı bir çalişma olmuş. Bende N79 kullanıyorum ve bilgisayarımdan bir türlü nete giremiyorum. Voda aylık cepnet 3G de aktif, telefondan takır takır giriyorum ama ne ettimse pc den bi türlü giremedim. Pc Suite, Ovi, Telefona Hard format, Juike Spot filan her yolu denedim ama nafile bağlantı var gözüküyor ama Google dahi açılmıyor. Bu konuda her yeri araştırdım ama Maxicep farkı demek ki en ayrıntı konuda bile bişeyler bulabiliyor insan. Pc Suite konusunda verdiğin ayrıntıyı inceleyip "doğru bağlantı"yı yapmaya çalışcam, gene olmazsa artık "hızdandır" dicem, 100 mb kota sınırını aştım çünkü hız düşük haliyle. Genede tam sormak istediğim konuyla ilgili bir konu açmışsın, o kadar araştırmadan sonra buraya kadar ulaştımya, sorun çözülmesede artık gam yemem. Eline, klavyene, mause ne sağlık.
Yapamazsan yine yardımcı olmaya çalışırım.

Üst Alt