olmuyor bir türlü ya balkonkusu arkadaşımızın dediği gibi yaptım. haritaları açar açmaz turkcell internet e bağlanıyor ya deli olacam hani bedavaydı

?
Simdi arkadasim, ben aylar once anlatmistim aslinda forumda ancak, tekrar anlatayim...
Bazi ayarlar yapmamiz gerekecek seninle muhtemelen, benim telefonum Ingilizce, seninkinin dili Turkce ise anlamaya calis dediklerimi, cunku Turkce menudeki terimleri bilemiyorum tam olarak.
Oncelikle:
menu>>ayarlar>>uygulama ayarlari>>possitioning(muhtemelen konumlandirma yaziyordur turkcede)
>>possitioning methods>>integrated GPS (muhtemelen butunlesik GPS) secili olsun digerlerini kaldir...
sonra:
harita uygulamasi>>secenekler>>internet>>
connection (baglanti)>>offline(cevrimdisi)
destination(baglanti noktalari)>>wefi internet secili olsun (wefi programini kurmadiysan simdiye kadar kur, seni istem disi olusacak gprs masraflarina karsi senden iyi koruyacaktir.)
Ovi suite ile telefonunu bilgisayarina bagla ve istedigin ulke haritasini indir ve Telefonuna kur, bu internetin hizina gore 30 dk kadar zaman alabilir.
Yine her harita kullandiginda internete baglaniyorsa buraya yaz ve ekran goruntusu gondermeye calis. Yardimci olmaya devam edecegiz.
Benim en cok kullandigim ve hic bir ucret vermedigim ve en sevdigim ozellelliklerinden birisi bu nevigasyon ozelligi... Hallederiz bir sekilde senin sorununu da...
A(ssisted) GPS operator destegi almani saglar hizli konum bulmak icin ve GPRS baglantisi gerekir. Sende muhetemel o isaret secili.
Internet baglantisi kullanmadiginda, Cok yuksek binalarin arasindaki yollarda, havanin kapali oldugu zamanlarda GPS'e ilk baglanti biraz zaman alabilir. Eger dakikalarca bekleyip baglanti saglayamiyorsaniz
menu>>uygulama ayarlari>>positioning (konumlama)>>Positioning server>>Server settings>> supl.nokia.com yazan adresi supl.google.com olarak degistirip deneyebilirsiniz. Ulkeden ulkeye nokia ve google server hizlari fark ediyor, deneyip hangisi isinize yariyorsa onu kullanin derim ben.
Yine yuksek binalarin arasinda, konut icinde ve cok bulutlu havalarda internet destegi olmadan GPS kullanamayabilirsin, bu normal bir durumdur.
Normal hava kosullarinda ve acik alanlarda ise GPS internet destegi olmadan cok iyi bir sekilde calismaktadir.