bu sisteme hangi anakart iyi gider? (ddr2)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hakan.c

hakan.c

Üye
    Konu Sahibi
bu sisteme hangi anakart iyi gider? (ddr2)
bu hafta içinde bir anakart alacağım..hangisini almamı önerirsiniz?(170 lira ya kadar)
2-3 ay sorna da işlemciyi değiştireceğim

bir arkadaş bunu almamı söylemişti,bu nasıl?

ben birde sizin tavsiye etmenizi istiyorum..

sistemim;
Anakart;asus m2n-x plus
4 GB DDR2 KINGSTON RAM (2 modül)
amd athlon(tm) 64 X2 dual core +5000 2.6 GHz
HD 5770 1gb Sapp. ekran kartı
500W psu

sweetos

Üye
Bu Anakart iyi fakat İşlemcinizi değiştirmenizi tavsiye ederim.AMD'nin işlemcileri berbattır.Onun için Intel'in i3, i5 veya i7 serisinden birini alın.Hem çekirdek hızı farkı vardır.Fakat bu İşlemcilerden herhangi birini aldığınız zaman Anakart yongasıda ona uygun olmalıdır.

hakan.c

hakan.c

Üye
    Konu Sahibi
Bu Anakart iyi fakat İşlemcinizi değiştirmenizi tavsiye ederim.AMD'nin işlemcileri berbattır.Onun için Intel'in i3, i5 veya i7 serisinden birini alın.Hem çekirdek hızı farkı vardır.Fakat bu İşlemcilerden herhangi birini aldığınız zaman Anakart yongasıda ona uygun olmalıdır.

evet bu anakart iyi(di) 3 sene önce..amd nin işlemcilerinin berbat olduğunu ilk senden duydum...bu anakart amd anakartı nasıl intel almamı isteyebilirsiniz?...sen daha bu anakartın yongasını bilmeden nasıl "bu anakart iyi" diyebiliyorsun?

sırf mesaj yazmak için mesaj yazmayın lütfen...

sweetos

Üye
Öncelikle kim olduğumu bilmeden ön yargılı davranmayın.Bir Bilgisayar Mühendisiyim.

Sadece size Intel serisini tavsiye ettim.Yani sadece 170 liraya kadar deyipte almak biraz mantıksızdır.Ayrıca Donanımın fiyatına değil, işlevine bakarak almalısınız.Gerekirse test etmelisiniz.

Öncelikle AMD işlemcilerde ısınma problemi çok yaygın.Bunun için harici CPU cooler Fan almak gerekebiliyor.Ayrıca Intel'in yeni modelleri Overclock testi ile çok başarılı performans sergiliyor.Ve ısınma problemi düşürüldü.

Intel'in yeni modellerinde Isı koruma sistemi dahada geliştirildi.Ayrıca Intel'de İşlemci sıcaklığı normal değerlerin üstüne çıktığı zaman CPU kendini korumak için kapatır.Fakat AMD'nin yarısından fazlasında böyle birşey olmadığı için tavsiye etmem.Anakartları da pek başarılı sayılmaz.

Eğer AMD donanımları olan bir Bilgisayar kullanmak istiyorsanız siz bilirsiniz.Saygı duyarım.

Utku

Utku

Üye
bilgisayar mühendisi mi?:kop:
Git bir yüzünü yıkada gel...Kafan şişmiş herhalde çok yoğunsun...Amd'nin işlemcilerine kötü diyorsan...:kop:

--------------- Ekleme ---------------

bu tam senlik bu fiyata harika bir ürün

hakan.c

hakan.c

Üye
    Konu Sahibi
Utku™;3010135' Alıntı:
Git bir yüzünü yıkada gel...Kafan şişmiş herhalde çok yoğunsun...Amd'nin işlemcilerine kötü diyorsan...:kop:

dostum yalnız bana ddr2 lazım onu belirtmeyi unutmuşum..
bende aynen senin gibi güldüm en sonun kendi haline bıraktım :ehe:ehe

oguzhan mobile

oguzhan mobile

Üye
işlemci alsan yeter die düşünüorum bide kafama bişe takıldı 4 gb ddr2 rom var mı?

Utku

Utku

Üye
1.
2.
3.
3>2>1 :D bunlardan üçü iyi

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye

msi önerirdim ama am2 lere yapmıyor pek

he birde amd işlemciler ucuz ve güzel performans verir.tabi paranız varsa intel alın ama intel in hem işlemcisi pahalı hemde yonga setleri.Unutmayalım o/c sampiyonları hep amd den cıkar:D

hxüxsxaxm

hxüxsxaxm

Üye
Utku™;3010135' Alıntı:

senin hiç bilgisayar bilgin yok dostum sen boşuna yorum yapmışsın amdyi kime sorsan sana kötü der bir kere arkadaşın dediği gibi işlemci yanıyor yanıyor ısınma problemi hat safada sen amd kullanmaya devam et umarım bir gün elinde patlamaz kasan... :bye2: yaptığın yoruma da anca :kop::kop::kop: gülüyorum amdmiş peh.. :D

hakan.c

hakan.c

Üye
    Konu Sahibi
senin hiç bilgisayar bilgin yok dostum sen boşuna yorum yapmışsın amdyi kime sorsan sana kötü der bir kere arkadaşın dediği gibi işlemci yanıyor yanıyor ısınma problemi hat safada sen amd kullanmaya devam et umarım bir gün elinde patlamaz kasan... :bye2: yaptığın yoruma da anca :kop::kop::kop: gülüyorum amdmiş peh.. :D

şuan senin kafan güzel galiba istersen başka bir zaman konuşabiliriz..
kasan elinde patlar demişsinde 4 senedir kullanıyorum daha hiç birşeyini görmedim,ben yine sadece 4 sene kullandım googledan amd mi intel mi diye aratırsan 10 senedir kullanıp bir şikayeti olmayanları görürsün eminim...

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
param olsa intel alırım tabi ki ama suan en sevdigim işlemciler amd den.Hem ucuz hemde muazzam verim veriyor.Ama kalite olarak intel önde.

.eRCaN.

.eRCaN.

Üye
Bazı arkadaşlar AMD için ısındığını veya kötü olduğunu söylemiş.Eskiden ısınma problemi vardı evet ama yeni serilerde böyle bir sorun yok,ayrıca gayet güzel verim alınabiliyor.İntel tabiki daha önde ama AMD için de kötü vs diyemeyiz.

Bu arada ASUS'un anakartlarına da bakabilirsin.Kolay gelsin

Perfect!

Üye

asıl amd ye iyi diyene gülerim ben :kop::kop:
intelin her dönemki modelleri amd ye bin basar

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
amd e nie bu kadar düsmanlık var anlamadım:D

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
ben ikisinide severim cünkü piyasadaki bircok pc bileşenlerini test ettim.İşlemcilerin de birçoğu dahil.Bu konuda tarafsızım:D Arada fark bence kalite farkı.Tabi ki kalite bakımından intel bu tartısılımaz.Ama amd eskisi gibi de işlemci yapmıyor.F/p bakımından süper işlemciler yapiyor.Ama parası olan intel işlemci alsın

Perfect!

Üye
cimrilik yapmayada gerek yok zaten 4-5 yılda bi bilgisayar topluyoruz :D

biraz paraya kıyıp kaliteli almak şart.. intel i7 yi hiç bişey değişmem mesela ..ki intel de amd de denedim.. markayı kötülemek değil yardımcı olma amacı var burda.. amd nin hiç bi modeli inteli geçemez bence

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
cimrilik yapmayada gerek yok zaten 4-5 yılda bi bilgisayar topluyoruz :D

biraz paraya kıyıp kaliteli almak şart.. intel i7 yi hiç bişey değişmem mesela ..ki intel de amd de denedim.. markayı kötülemek değil yardımcı olma amacı var burda.. amd nin hiç bi modeli inteli geçemez bence
intel i7 cok güzel i7 in bircok modelini test asamasını gördüm.Ama phenom II x6 nında ondan asagı kalır yanı yok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...