samsung harddisk yardım...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
mangdaşire

mangdaşire

Üye
    Konu Sahibi
samsung harddisk yardım...
arkadaşlar ben 2-3 ay önce bir taşınabilir hdd aldım.ben tam olarak çok iyi bilgisayar kullanmayı bilmedigim için bir ahmaklık yaptım ve hdd nin içine xp cdsi kopyalamaya kalktım.tabi bi kısmı kopyalanmadı bende silmeye karar verdim ve chckdsk(checkdisc) yaptım.herşey silindi birtek biriki bişey silinmedi.onlarıda unlocker adlı bir programla harddiskin görünen kısmından sildim.ama harddiski taktıktan sonra geri dönüşüm kutusunu temizliyorum 39 öge silinsinmi diyor,sonra geri dönüşüm kutusundan çıkıyorum,bir daha geri dönüşüm kutusunu temizle diyorum yine 39 öge silinsin mi diyor.ama hali hazırda çöp kutusunda onlar gözükmüyor sadece temizlensinmi dedigimde temizliyor.onlar sadece xpde görünüyor windows 7de görünmüyor.eger bunu temizleyebilmenin bir yolu varsa yazın.ama bu temizleme işi zor birşeyse olmuyor deyin.zaten bu haliylede kullanılıyor.hani sadece görüntü kirliligi yaratmasın istiyorum...bunun haricinde bir problem yok...

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Demek istediğinizi anladım ancak sizin hangi dosyaları silmeye çalıştığınızı anlamadım.Çalışma dosyalarını silmeye çalışıyorsanız hata verir , silemezsiniz.Yapmanız gereken harici diskinizi (eğer içinde belgeleriniz filan yoksa) biçimlendirmek.Biçimlendirdikten sonra geriye kalan dosyalar diskin çalışma dosyalarıdır ve silmemeniz gerekir.

mangdaşire

mangdaşire

Üye
    Konu Sahibi
Demek istediğinizi anladım ancak sizin hangi dosyaları silmeye çalıştığınızı anlamadım.Çalışma dosyalarını silmeye çalışıyorsanız hata verir , silemezsiniz.Yapmanız gereken harici diskinizi (eğer içinde belgeleriniz filan yoksa) biçimlendirmek.Biçimlendirdikten sonra geriye kalan dosyalar diskin çalışma dosyalarıdır ve silmemeniz gerekir.
dostum bende 40 gb civarınd belge var bilgisayrımdada 90 gb boş yer var.bu belgeleri kopyalamak istesem kaç saatimi alır?bilgisayarın donanımı şöyle:
256 mb ekran kartı,512 mb ddr ram,120 gb hdd birde xp professional kullanıyorum...

mangdaşire

mangdaşire

Üye
    Konu Sahibi
biri yardım etse...

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Nereye kopyalayacaksın? Eğer HDD'ye kopyalayacaksan fazla vaktini almaz.

mangdaşire

mangdaşire

Üye
    Konu Sahibi
Nereye kopyalayacaksın? Eğer HDD'ye kopyalayacaksan fazla vaktini almaz.
hayır bilgisayara kopyalayacagım.daha dogrusu bilgisayarın D diskine.ama verilerı kopyalayınca o windows dan geriye kalan dosyalar silinecek degil mi?birde verileri taşınabilir hddye biçimlendirdikten sonra attıgımda windows artıkları herahalde gelmez degil mi?

mangdaşire

mangdaşire

Üye
    Konu Sahibi
yalnız arkadaşlar artık acil yardım!!!çünkü hdd eskiden hiçdegilse açılıyordu,şimdi zar zor açılıyor!!!!çogu zaman H diskini başka bir program kullanıyor diye hata veriyor ve açılmıyor!!!!!lütfen acil yardım!!!!birde şimdi biçimlendirmeyi denedim windows nt bu sürücüyü biçimlendiremiyor diye hata veriyor

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Diske virüs bulaşmış gibi.Kaspersky Virus Removal Tool programını indirip tarama yaptır.Diskte virüs olduğu için çalıştığında sistemle ilişki kurduğu için o anda sistem işlem yapmana izin vermez.

mangdaşire

mangdaşire

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar hdd den virüsü silemedim ve silinmiyorda.virüs autorun.inf virüsü.heryerde bunu silme çözümü yazıyor ama işe yaramıyor.virüsü siliyorum,hddyi takıp çıkarıyorum yine virüs orada.bunun çözümü nedir?

mangdaşire

mangdaşire

Üye
    Konu Sahibi
artık virüs silindi.arkadaşlar egerki bir gün sizinde flash belleginize/hddnize bu virüs kaçar ve silinmezse combofix.diye bir program var onu kurun.ben artık bu virüsten kurtuldum.ama birgün bu sitede konu açıp nasıl kurtuldugumu anlatacagım.çünkü
benim lisemdeki bütün arkadaşlar(AnadoluTeknik bilişim bölümünde okuyoruz)çok zor silindigini söylediler.bu virüsten kurtulmak çok zor olmadı.:kop::aha:

--------------- Ekleme ---------------

konu artık kilit veya çöp.yardım eden arkadaşa teşekkürler.:bye2:

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Yok canım abartmışlar biraz.Aslında sistemle tümleşik çalışmazsa Winrar bile olsa silebilirsin ama bazen kendini explorer üzerinden ya da svchost altında çalıştırır.Bu durumda da Combofix türü programlar otomatik temizliyor.

Konu açık kalsın , aynı sorunu yaşayanlar olabilir.

murat3318

Üye
Benim pcye windows vürüs bulaşma oranı %99.9 çùnkü vürüslele savaşa savaşa ultralaştım :) şaka bi yana autorun.inf özelliğini pasif yapın ben yaptım yapalı 2 yıldır vürüs bulaşmıyor flaşlar vız geliyor bide bu mesajı ucweb ile yazıyorum slick 0.67 de facebook tan mesaj geldi...Kolay gelsin.

mangdaşire

mangdaşire

Üye
    Konu Sahibi
valla artık ne virüs ne autorun.artık linux yükledik.bilgisayara virüs bulaşmadıgı için hdd ye de bulaşamıyor...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt