gecebekcisinden alıntıdır...
Elektronik cihazların ve özellikle iPhone'un bağımlılığı konusunun üzerinde biraz düşününce aklıma gelenler önce iPhone'un bağımlılıkları, sonra iPhone'a olan bağımlılık oldu...
1. iPhone'un Bağımlılıkları
- iPhone mobil internete bağımlı; ki operatörler de kazansın, onlar da kârlı araç iPhone'u agresif bir şekilde pazarlayasın.
- iPhone'a uygulama yazmak isteyen kişi Mac bilgisayarlara bağımlı; ki Apple biraz daha da Mac satsın.
- iPhone iTunes'a bağımlı; ki
- Apple tüm iPhone'lara gerektiğinde tek tuşla hükmedebilsin (iTunes'un iPhone'ları istediği gibi programlayabileceğini ve içeriğini kontrol edebileceğinizi bildiğinizi varsayıyorum)
- Apple kolayca içerik (uygulama, şarkı vs) satsın, hem Apple hem içerik sağlayıcılar kazansın.
- iPhone kendisine özel aksesuarlara bağımlı; ki
- Her türlü üretici herkes için kârlı araç iPhone'dan kâr elde etmek için bir sürü iPhone uyumlu ürün/aksesuar üretsin ve Apple'a yüklü lisans ücretleri ödesin.
- Herkes telefonlarını birbirinin şarj aleti ile şarj edebilmeye başladığında iPhone bunu desteklemeyeceği için* her yerde her zaman bulunmayan orjinal veya Apple lisanslı iPod/iPhone şarj aletlerine mecbur kalmalısınız.
Apple'ın iPhone sloganı "
Alın, verin; Amerikan ekonomisine can verin" olmalıymış, kriz biraz geç çıkmış
neden insanların nokia yı sevmemeye çalıştığı sanırım ortada

ben gözü parayı bu kadar bürümüş bir insan daha hayatımda görmedim...microsoft bile süper zengin ama adamlar özgürlüğü kısıtlamıyor ve kısıtlama yapmıyorlar...