Çin Malı Telefonu Yasal Olarak Kayıt Altına Almak

Sponsorlu Bağlantılar

ilker1980

ilker1980

Üye
    Konu Sahibi
Çin Malı Telefonu Yasal Olarak Kayıt Altına Almak
Merhaba arkadaşlar,
Bana bir konuda yardım etmenizi istiyorum. Geçen gün internet üzerinden çinden telefon aldım. şu anda yolda. bu aldığım telefonu ne şekilde nasıl kayıt altına aldırabilirim. internetteki aramalarımda sadece imei değiştirme veya klonlamalar ile ilgili bilgiler var. bu konuda bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun. herkese saygılar.
 


ilker1980

ilker1980

Üye
    Konu Sahibi
Lütfen yardım edin bu konuda. Yurt dışından net üzerinden aldığım telefonu nasıl ne şekilde yasal olarak kayıt altına aldıttırabilirim. illegal yapılabildiğini biliyorum ama eninde sonunda onlarda kilitleniyor. bilgisi olanvarsa lütfen burada paylaşsın. teşekkürler.
 

MrWooX

Üye
Dostum kayıtlarda şöyle bir sorun var, öncelikle Türkiye 'ye 2007 yılından beri yolcu beraberi dışı cep telfonu girişi yasak. Şanslıysan gelir cihazın kaydına gelince IMEI numaraları uydurma yani fabrikaları kafalarına göre numara basıyor (Bir kaç büyük üretici hariç) kaydettirdiğin telefonun IMEI numarası burda başka bir cihazda daha es kaza çıkarsa (senden sonra biri daha aynı cihazdan alabilir, yada farklı cihaz alır ama IMEI si aynıdır) senin cihaz klona düşüp elinde patlar. Kayıt konusuna gelince 2 hattı kaydettirmek için son 1 ay içinde yurda giriş yapmış birinin pasaportu ile kaydettirebilirsin ancak her imei için 1 pasaport hakkı gerekiyor. Böyle şeylere girme ya imei değiştirmelisin (Ben önermiyorum çünkü yasal değil, ciddi cezaları var ve en önemlisi telefonunun ayarlarını hep elle saçma sapan yapman gerekiyor) yada en güzeli yapabilirsen (ki asla mümkün olmaz) git N80 (130 $) N93 (178 $) bu iki cihazdan birini al sıfırları o yanlarında yazdığım paralar onları kaydettir. Yurda çin malı cihaz posta ile girebiliyor gümrük çok yoğunsa ve ptt kapına kadar gelir, gümrüm memurları değil ama cihazın bir şeye yaramayacaklarını bildikleri için uğraşmıyorlar. En kötü Nokia yı orjinal kutusunda getirtmeye kalk o zaman demek istediğimi anlarsın :)

Bu arada bir dip not olarak 3 gün önce tahtakaleden Blackberry Bold 9700 Beyaz (Wifi+TV+Dual Sim+ Java) kaliteli bir sürümünü aldım çift kameralı türkçesi menüsü çok düzgün. 110 TL eBay ve Aliexpress de bile bu cihazlar 150 den aşağı değil, imkanı olan gitsin Tahtakele den alsın hala en ucuzlar orda Doğubank la aralarında 20-30 tl fark ediyor.
 

Mtkbtdevice

Üye
Gittigidiyor.com üzeri güvenilir kullanıcılardanda satın alabilirsin.
 
ilker1980

ilker1980

Üye
    Konu Sahibi
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler..
 
eldargin

eldargin

Üye
Kareş hangi siteden aldın ve telefonun eline ulaştımı gümrükte bir sorun oluştumu bilgilendirebilirmisin?
 

tiryaki_m_67

Üye
arkadaşlar bu size yardımcı olur herhalde

--------------- Ekleme ---------------

Kareş hangi siteden aldın ve telefonun eline ulaştımı gümrükte bir sorun oluştumu bilgilendirebilirmisin?
kardeş bende aldım yabancı siteden 30 günde geldi herhangi bir sorun olmuyor gümrükte falan geliyor yani
 
eldargin

eldargin

Üye
Hocam hangi siteden aldın? Bazı sitelerde özellikte arattığında çıkan gümrük forumlarında gümrükte takıldığın atakılıncada çıkarmak için taa ist a gitmek gerektiğine ve ayrıca telefonun orjinali kadar para vermek gerektiğinden falan bahsediyolar.Bana riskli geldi ama?
 
ilker1980

ilker1980

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar telefonu Aliexpress.com dan aldım. Gümrükte takılma problemi yaşamadım. Cihaz direkt adresime teslim oldu. Cihaza yeni imei yazdırttım. Şu anda problemsiz kullanıyorum.:oke:
 


Üst Alt