C6 da bazı mesajlar 1saat önce gelmiş gibi görünüyor! Neden?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
MUHAMMED

MUHAMMED

Üye
    Konu Sahibi
C6 da bazı mesajlar 1saat önce gelmiş gibi görünüyor! Neden?
Merhaba. Nedendir anlamadım gitti bazen gelen mesajlar 1saat önce gelmiş gibi arka sıralarda görünüyor. Saat olarak da 1 saat önce görünüyor. Önce gelmiş olabilir deseniz mesela birisiyle mesajlaşıyorum, benim önceki mesajıma hitaben yazdığı cevap daha altta görünüyor :)

Kesinlikle bir problem var yani. Yardımcı olabilecek var mı?:hmmm

'Maxi Genç

'Maxi Genç

Üye
saat ve tarih ayarlarında bi yer var.ayarları operatörden alıyordu.belkş tel.deki saat ile operatör saati uyuşmuyordur ??

saati ayarlardan guncellemeyi denedinmi ?

maktama

maktama

Üye
Merhaba. Nedendir anlamadım gitti bazen gelen mesajlar 1saat önce gelmiş gibi arka sıralarda görünüyor. Saat olarak da 1 saat önce görünüyor. Önce gelmiş olabilir deseniz mesela birisiyle mesajlaşıyorum, benim önceki mesajıma hitaben yazdığı cevap daha altta görünüyor :)

Kesinlikle bir problem var yani. Yardımcı olabilecek var mı?:hmmm

daha önce aynı sorunla karşılaşan arkadalar da buraya yazmışlardı. Sorun avea'dan kaynaklı büyük ihtimal. fw ile falan çözülmüyor ya da telefonun saati ile alakası yok. Olay mesaj merkezi saati ile alakalıdır. şu güç tasarrufu dolayısıyla 1 saat ileri geri alma muhabbetinde birşeyler otomatik olmamış olacak ki mesaj mesaj merkezi serverının saati accık geri kalmış...

MUHAMMED

MUHAMMED

Üye
    Konu Sahibi
saat ve tarih ayarlarında bi yer var.ayarları operatörden alıyordu.belkş tel.deki saat ile operatör saati uyuşmuyordur ??

saati ayarlardan guncellemeyi denedinmi ?
Bilemiyorum vallahi kardeş o da kapalı ama anlamadım gitti.
daha önce aynı sorunla karşılaşan arkadalar da buraya yazmışlardı. Sorun avea'dan kaynaklı büyük ihtimal. fw ile falan çözülmüyor ya da telefonun saati ile alakası yok. Olay mesaj merkezi saati ile alakalıdır. şu güç tasarrufu dolayısıyla 1 saat ileri geri alma muhabbetinde birşeyler otomatik olmamış olacak ki mesaj mesaj merkezi serverının saati accık geri kalmış...
Forumda araştırdım biraz ama benzer konu bulamadım. Hattım Vodafone! Ama işin garip yani sorun sadece gelen mesajlarda ve bazen oluyor. Yani o yüzden operatörler falan ilgili olabilir diyorum ama çözüm yok daha :aha:

keko9

Üye
avea falan cok sacma bence bende xm 5800 var c6 fw sını kurdum aynı hata bendede vardı konustugum kısının bazı mesajları taaa en altlarda cıkıyodu 1 saat gerıden yanı sorun kesınlıkle fw den suan v52 yuklu telefonumda hıc daha rastlamadım oyle bı seye garantı fw den kaynaklı sorun.

anilvasif

Üye
bende C6 fw kullanıom ole bırsey yok bende???

SilentOne

SilentOne

Üye
fw ile alakalı tekrar flashla eqer flash lamaqı bilmiyorsan garantiye gondrr

ali.oren

ali.oren

Üye
kardes saat ayarini +3 yap tamamdir

MUHAMMED

MUHAMMED

Üye
    Konu Sahibi
Dün C6 daki mesaj ve java ile ilgili sorunlar için mail atmıştım.

Bugün Nokia Destek Hattı ile konuştum, dedim yeni sürümde (v20) java özelliği yok diye anlatamadım gitti. Sorun bizde değil java programlardadır diyor. Onlar bizim yeni versiyona uyumlu değildir diyor. Sonunda siz gerekli yerlere bildirirseniz sevinirim dedim kapattım!

Mesajların bazen 1saat geri gelmesini söyledim ona da bizimle ilgili değil operatörlerden kaynaklı dediler. Genelde Avea'da oluyormuş ve bütün telefonlarda olabiliyor dedi. Sorunu operaötlrere bildirdik çalışmalara başladılar düzeltmelerini bekliyoruz dediler. Saatlerin 1saat geri alınmasından sonra operatörlerin bazı baz istasyonlarının saati güncellenmemiş dedi. Sadece o baz istasyonu üzerinden geçen verilerde o saat o şekilde yanlış oluyor dediler.

e1ektronick

e1ektronick

Üye
bende de oldu bu. arkadasla mesajlasiyoduk, gonderdigi ilk mesaj 1 saat oncesinden gelmis bir mesaj gibi orta sirada yerini aldi, hakikaten tarih ve saati de bir saat once gelmis gibi gosteriyordu (sasirdim). bende cevap yaziyorum ona da 1 saat sonra gitmis. ben her yazdigina cevap veriyorum, benimkiler ona 1 saat sonra gidiyor, iletildi hic gormedim, acaba iletim raporumu kapali dedim (acik). neyseki aradimda konustuk.

ne deyim sorun hangisindeyse insaallah tez zamanda cozulur.

canerer

Üye
benim hattım turkcell bendede oluyo bendeki 2 saat geriden geliyor :D şimdi muhammed arkadaşım turkcelli arayıp nedemem lazım sen tam olarak avea yı arayıp nededin

MUHAMMED

MUHAMMED

Üye
    Konu Sahibi
benim hattım turkcell bendede oluyo bendeki 2 saat geriden geliyor :D şimdi muhammed arkadaşım turkcelli arayıp nedemem lazım sen tam olarak avea yı arayıp nededin
Ben avea'yı aramadım kardeş :) Nokia'yı arayıp söylemiştim. Ararsanız işte mesajların saatininin yanlış olduğunu söylemeniz yeterli :oke:

canerer

Üye
evet arkadaşlar bugün turkcell i aradım kendilerinden kaynaklanmadığını belirttiler :S

moak

Üye
operatorümüzü aradığımızda srun düzeltiliyor mu?

MUHAMMED

MUHAMMED

Üye
    Konu Sahibi
operatorümüzü aradığımızda srun düzeltiliyor mu?
Ben aramadım ama sadece kabul ediyorlardır :) Yoksa henüz çözüm yok. Ama çok saçma birşey ya bence. Önem vermeleri gerek bence operatörlerin bu soruna...

1907daishi

Üye
sorun bendede vardı telefonun yazılımını güncelledim düzeldi

MUHAMMED

MUHAMMED

Üye
    Konu Sahibi
sorun bendede vardı telefonun yazılımını güncelledim düzeldi
Düzeldiğini sanmıyorum hocam. Sadece sorunsuz bir operatörden mesaj alıyorsunuzdur. Ne yazık ki yine hata alacaksınız yakında (yüksek ihtimal) :)

ftsrn123

ftsrn123

Üye
telefonla ilgili bir sorun yok çoğu arkdaş şimdi yazar saat ayarlarnı +2 + 3 yap die ama sorun oparatörlerin saatlerinde tüm telefonlarda var... ( saata e göre sıralayanlar.. mesala iphone da olmaz çünkü gelen mesajı direk gelme sırasna göre sıraya koyuyor) biliorsan saatler 1 saat ilerimi gerimi ne alındı ondan sonra oparatör saatleri değşmedi ve arada hala arkadan gelio

diyorsan benimkide iphone gibi olsn :D

FreeiSMS AllInOne v1.09 Final Express Signed Iphone Tarzı Mesaj. Yükle ve mesajlaşmaya başla.

buyur :D ama bu malesef demo ve gelen mesajları progrmaı kapattıktan sonra giirp tekrar göremiorsun ama açık bırakırsan programı kullanırsın ama ne bilim karşılıklı mesajlaşmalarda kullanabilrsn ben aynı anda 2 kişiyle konuşurken çok kullanıorum bir üstte ona dediğimi göre bilmek için :D

eğer indirirsne bazı arkdaşlar bazı sorun lara karşılaşmış türkçe karakter flan felen....
ben c6-00 kullanıyorum ve hiç bir sorunla karşılaşmadm :D
not: telefona kurduktan sonra günccellersen programı yeni skinlerde gelcektir..

ama illa saat ayarlınıda istiorsan benimki GMT +2 ANKARA ya göre ayarlı vve çok nadir arada bir karışıyor ..

ken99

Üye
n85 kullanırken bende bu sorun yoktu c6 ya gecince başladı nasıl aveadan oluyor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt