Bebek Yapana Su Bedava

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
    Konu Sahibi
Bebek Yapana Su Bedava
Uruş Belediyesi, yaşlanan ilçe nüfusunu gençleştirmek için teşvik başlattı



Ankara'nın Beypazarı İlçesine bağlı Uruş Belediyesi, belde nüfusunu artırmak için farklı yöntemle vatandaşları çocuk sahibi olmaya teşvik etmeye başladı. Uruş Belediye Başkanı AK Partili Osman Karlıdağ, eşi hamile olan ailelerden bir yıl, yeni çocuğu olan ailelerden doğum belgesi getirenden iki yıl su parası alınmayacağını belediye hoparlöründen "Bebek yapana su bedava" diye halka duyuru yapıyor. Yaş ortalaması 60 ila 80 olan beldede yaşayan erkekler ise bu uygulamaya, "Bu yaştan sonra zor, nasıl yapacağız çocuğu" diye espri yaparak yanıt veriyorlar.

Uruş Belediye Başkanı Karlıdağ, ortalaması 60 ila 80 olan nüfusu gençleştirmek ve beldeden köy statüsüne düşmemek için kolları sıvadı. Başkan Karlıdağ, aldığı belediye meclis kararıyla ilginç bir uygulamaya imza attı. Belediye hoparlörlerinden yapılan anonslarla halka eşi hamile olan ailelerin doktor raporu karşılığında bir yıl, çocuğu olan ailelerin ise doğum raporuyla iki yıl su parası almayacağını duyurmaya başladı. Belde nüfusunu artırmak için ilginç bir yönteme başvuran Başkan Karlıdağ, Uruş'un kalkınması ve iş istihdamı sağlanmasıyla ilgili bugüne kadar yöreye uygun bir mantık geliştirilmediğini belirterek, "Hep şöyle bir mantıkla hareket etmişiz 'oku, sanat sahibi ol. Uruş'tan git ve kurtul.' Bu mantıkla çok şiddetli bir nüfus göçüne tabi tutulmuşuz. Bugün geldiğimiz nokta, yıllar önce 5 bin olan nüfusumuzun 500 kişisi ancak burada yaşıyor" dedi.

Köyden kente göçün sadece Uruş'un değil, Türkiye'nin bir sorunu olduğunu söyleyen Karlıdağ, hükümetin beldelerle ilgili aldığı nüfusu 2 binin altına düşen beldelerin köy statüsüne düşürülmesi uygulamasını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Uruş'a hizmet üretme noktasında birşeyler yapmak ve kazandırmak için çalışmalar başlattık. Buranın cazibe merkezi olmasıyla 'giden insanımızın tekrar dönmesini sağlayabiliriz' düşüncesiyle hareket ediyoruz. Öncelikle beldemizin 80 yıllık su sorununu çözdük. Göçü durdurmak ve beldemizdeki yaşam standardını şehirlerde yaşayan insanların yaşam standartlarına çıkarmaya çalışıyoruz. Hatta beldemizdeki yaşamı daha cazip kılmak için değişik yöntemler uyguluyoruz. Bunun yanısıra gençlerimizin tekrar gelmesine, evlenmesi ve buraya yerleşmesi için kısmen de olsa bir katkısı olsun düşüncesiyle evlenip buraya yerleşecek olanlara eşinin hamilelik raporunu getirene bir yıl su bedava, doğum raporunu getirene iki yıl su bedava olsun dedik. Ancak yaş ortalaması 80 olan dedelerimiz bu noktada bize yardımcı olamıyor. Bunun için gençlerimizi bekliyoruz. Tabi bunları biraz espiriyle anlatıyoruz."

Köyde yaşayan yaşlıların hayatını kolaylaştırmak için bir aşevi de açtıklarını sözlerine ekleyen Başkan Karlıdağ, "Burada maddi durumu kötü olan kişi yok. Ancak yemek yapamayacak yaşta insanlarımız olduğu için onların köyde yaşamasını teşvik amacıyla bir aş evi açarak evlerine 2 öğün sıcak yemek götürüyoruz" diye konuştu.

UYGULAMAYA BELDE SAKİNLERİNİN İLGİNÇ GÖRÜŞLERİ

Beldede yaşayan vatandaşlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'her aileden üç çocuk' isteğininde tartışıldığı ve yaş ortalaması 80 olan beldede espiri konusu olan "Bebek yapana su bedava" uygulamasıyla ilgili DHA muhabirinin sorularına ilginç yanıtlar verdiler. 21 yaşındaki Fatih Gökduz, "Başkanım böyle birşey yapmış ama inşallah işe yarar", 60 yaşındaki Hasan Baydoru, "Başkanımız, 'çocuk yapandan su parası almayacağız' dedi, ama, yaş ortalaması 80, çocuk yapacak kişi kalmadı", 73 yaşındaki Bayram Emirkaya, "Ben bu yaştan sonra yaparsam 2 tane yaparım", 68 yaşındaki Osman Çevik, "Başkan doktor mu olmuş. O Allah'ın vereceği birşey. Döl de, aile de kalmadı burada, gitti, hepsi bitti", 19 yaşındaki Alican Özcan, "Ben daha öğrenciyim, evlenmeye çok var daha. Çok doğru bir karar, ama Türkiye'nin hali ne olacak?", 72 yaşındaki Emin Çağatay, "Gençlerimiz buraya gelsin, 3 değil 5 bebek yapsınlar", 69 yaşındaki Mustafa Karaaslan, "Ben ne değilim, herşey bitmiş, geçmiş bizden. Kendimiz aç geziyoruz, nasıl çocuk yapacağız", 58 yaşındaki Nurettin Acar, "Ben yaparım da hanım yok benim":ehe, 69 yaşındaki Hasan Özdemir, "Teşvik için çok güzel birşey. Yaşlı olmasaydık çocuk yapılırdı, ama çok yaşlıyız. Nasıl besleyeceğiz. 70'den sonra bize yakışmaz", 83 yaşındaki İbrahim Şentürk, "O bizden geçti artık yavrum. Memleket namı hesabına iyi bir karar", 85 yaşınadki Emine Özdemir, "Köyde kimse yok gördünüz mü? Nereye gitti bu köydekiler" diye konuştular.



Ümit KOZAN - Tahsin GÜNER / BEYPAZARI / Ankara / DHA
 
  • Beğen
Tepkiler: Samsun55''


Samsun55''

Samsun55''

Üye
Sabah haberlerdede gördüm tam komedi ya :zuhaha:
 
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
İyimiş :D
 
Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
suylamı kandırıyorlar adamları başka teklifler yokmu
 
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Su getirene hatun bedava mı peki :zuhaha:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt