Anne karnında ameliyat oldu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Anne karnında ameliyat oldu
MANİSA - Manisa'da 4.5 aylık hamile Hatice Ok'un, idrar yolları küçük bir et parçası ile tıkandığı tespit edilen bebeği, anne karnında ameliyat edilerek sağlığına kavuşturuldu. Yaklaşık 5 ay sonra doğacak olan bebek dünyaya geleceği güne kadar idrar kesesine yerleştirilen küçük bir boru ile idrarını anne karnına akıtacak.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde ilk kez yapılan bir operasyonla bebek, anne karnında tedavi edildi. Hatice-Ramazan Ok çiftinin bebeklerinin tıpta "Posterior üretral valf sendromu" olarak bilinen ve idrar yollarının tıkanması anlamına gelen hastalık nedeniyle, anne karnında idrar torbası şişmeye başladı.
Uşak'ta doktora başvuran anne Hatice Ok (21), CBÜ Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. İlk bebeğini kaybettikten sonra ikinci bebeğine hamile kalan talihsiz anne, CBÜ Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faik Mümtaz Koyuncu tarafından muayene edildikten sonra bebeğe anne karnında müdahale edilmesine karar verildi. Operasyona Yar. Doç. Dr. Yasemin Yıldırım da katıldı.
Tıbbi müdahalenin çok bilinmediğini ve CBÜ'de ilk kez gerçekleştirildiğini ifade eden Prof. Dr. Faik Koyuncu, "Altı binde bir görülen bu hastalıkta mesanenin idrar çıkışında bulunan bir et parçası nedeniyle idrar dışarı çıkamıyor. Anne karnındaki suyun en önemli kaynağı bebeğin idrarıdır. Bu idrar olmazsa anne karnındaki su azalır ve biter. Rahim duvarları daralıp bebeğin ölmesine neden olur. Bu durumda biz bir aletle annenin karnındaki bebeğin idrar kesesine girerek bir alet yerleştirdik. Bu aletin bir ucunu da anne karnına verdik. Böylece idrar anne karnına akacak. Bebek bu şekilde yeni bir olumsuz durum gerçekleşmezse yüzde 100 yaşayacak. Ancak bu operasyonu yapmasaydık yüzde 100 ölecekti" dedi.
Koyuncu, cinsiyeti erkek olan bebeğe başarılı bir operasyon yaptıklarını, doğuma yakın bir tarihte bebeğin vücudundaki aleti çıkaracaklarını söyledi. Koyuncu, hiperaktif bebeklerin bu durumlarda aleti kendi eliyle çıkarabileceğini dile getirerek, "Umarım bu bebek hiperaktif değildir. Ultrasonla sürekli takip edeceğiz. Doğduktan sonra ise bazı ameliyatlar yapılarak tedaviye devam edilecek" bilgisini verdi.



AA
 
  • Beğen
Tepkiler: Dafny


Dafny

Dafny

Üye
oy bebek dogustan şanssız :(
 

Burak

Üye
    Konu Sahibi
böyle birseyi dogmadan yasaması daha iyi.
 
e1b1

e1b1

Üye
saol güzel bilgi
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

doctorrr
Cevap
0
Görüntüleme
331
doctorrr
Haydar
Cevap
9
Görüntüleme
568
Emrgncy
Haydar
Cevap
1
Görüntüleme
366
Astrosman


Üst Alt