Symbian da neler oluyor ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Crescent-23

Crescent-23

Üye
    Konu Sahibi
Symbian da neler oluyor ?
2010′un Symbian için iyi geçen bir yıl olduğu söylenemez. Nokia N8 incelemeleriyle birlikte tartıya çıkan Symbian^3′ü inceleyenlerden pek de olumlu sonuçlar geldiğini söyleyemeyiz. Bu platformun en büyük destekçilerinden Samsung Symbian ile yola devam etmeme kararı aldı, bunun ardından baştaki kişi olan Lee Williams ya kendisi ayrıldı ya da görevinden ayrılmak zorunda bırakıldı.
Şimdilerde ortaya çıkan bir söylenti daha da ilginç. The Register sitesinin Symbian’a yakın bir kaynaktan aldığı bilgiye göre yeni CEO Tim Holbrow’a bazı faaliyetleri sonlandırması yönünde baskı yapılıyormuş. Bu kapsamda bazı çalışanlara işten ayrılmaları için teklif paketleri sunulmaya başlanmış bile. Samsung’un Nokia ve Sony Ericsson gibi büyük destekçilerden biri olduğu düşünülürse, Güney Koreli üreticinin ayrılması Symbian’ı para konusunda bir hayli sıkıntıya sokmuş olmalı. Nokia’nın Symbian^4 konseptinden tamamen vazgeçtiğini açıklaması, bunun üstüne bir de Sony Ericsson’un planlarında hiç yeni Symbian cihazının olmamasını eklersek, Symbian’ın içinde bulunduğu zor durumu daha iyi anlayabiliriz.
Şirketin finans müdürünü en yetkili kişi olarak atamak, ürün geliştirmeden çok kâr-zarar dengesinin önemli olduğunun bir göstergesi sayılır. Doğrusunu söylemek gerekirse, Nokia için Symbian’daki işleri kendi çatısı altına toplamak için doğru bir zaman. Zaten büyük üreticiler Symbian’ı yarı yolda bırakmış, MeeGo da henüz kitlelerle tam olarak buluşmaya hazır değil. Anlattıklarımız Symbian’ın ölümünün yakın mı olduğunu gösteriyor diye soracak olursanız, bu o kadar da kolay değil. Ancak büyük bir sarsıntı geçirmekte olduğu apaçık bir gerçek.

ALINTIDIR.

Dün dedik symbian düzelecek bugünkü çıkan haber dünkünü resmen yalanlıyor. Kim doğru kim yanlış söylüyor anlamak zor...
 


Esendağlı

Esendağlı

Üye
bence nokia doğru bir seçim yapmalı,çok geç olmadan.
 
Crescent-23

Crescent-23

Üye
    Konu Sahibi
bence nokia doğru bir seçim yapmalı,çok geç olmadan.

tahminime göre Symbian ^3 nokianın son symbian ı olcak N8 den sonra symbian a elveda diycekler yada symbian ^4 ü çıkarıp bomba gibi bi işletim sistemi yapcaklar .
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt