Ilköğretim öğrencisi okuldan atılamaz

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Ilköğretim öğrencisi okuldan atılamaz
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, "İlköğretim zorunlu eğitimdir ve dolayısıyla ilköğretim çağındaki bir öğrencinin okuldan atılması söz konusu olamaz" dedi.
Çubukçu, Türk-Alman Üniversitesinin temel atma töreni öncesinde bir gazetecinin, ''ilköğretim öğrencilerinin okullarına türbanla girmesine'' yönelik sorusunu, şöyle yanıtladı:
''Türkiye'de şu anda yükseköğretimdeki öğrencilerin istedikleri şekilde, yürürlükteki kanunlara aykırı olmamak kaydıyla, serbestçe seçtikleri kıyafetlerle okullara gidebilmeleri konusundaki yıllardır süren tartışmalar adeta sonuçlanmak üzere olduğu, yıllardır süren tartışmaların adeta sonuçlanmak üzere olduğu, siyasal ve sosyal iklimin en uygun hale geldiği bir dönemde, ilkokullarımızda özellikle örtülü olarak eğitim görme talebiyle karşılaşmış olmamızı doğrusu manidar buluyorum, zamanlama açısından manidar buluyorum. Şunu çok önemsiyorum; özellikle çocuklarımızın eğitim hakkını çok önemsiyorum. Eğitim hakkının gerçekleşmesi için mücadele ediyoruz. Ben ailelerden de hassasiyet ve duyarlılık bekliyorum. Çünkü eğitimde biz tek bir çocuğumuzun dahi feda edilemeyeceğini düşünüyoruz. Hepsini kazanmaya çalışıyoruz ve bunu da eğitim öğretim görürlerken kazanmaya ve gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Umarım bu anlamda aileler de sağduyulu davranırlar.''
Çubukçu, ''Türbanla okula girmeye çalışanlar ceza alacaklar mı?'' sorusuna da ''Şimdi şöyle bir şey var. Her şeyden önce bunu bir kez daha söylüyorum. Yürürlükteki mevzuatımıza göre öğrencinin hangi kıyafetle okula geleceği konusunda bir düzenleme var. Ama ilköğretim zorunlu eğitimdir ve dolayısıyla ilköğretim çağındaki bir öğrencinin okuldan atılması söz konusu olamaz. Dolayısıyla zorunlu eğitimden söz ediyoruz. Eğitim ve öğretim hayatlarının sürmesi konusundaki gayretimizi suhuletle çözmeye çalışıyoruz'' yanıtını verdi.
''Bu konuyla ilgili ilköğretim okullarına dün bir genelge gönderdiniz mi?'' sorusuna karşılık da Çubukçu, böyle bir genelge göndermediğini söyledi.



AA
 


Dafny

Dafny

Üye
liseli sınıfta kalamz <--bu guzel :d:
 

Burak

Üye
    Konu Sahibi
nerde ogünler :)
 

Burak

Üye
    Konu Sahibi
lisede sınıfta kalınıyor :hmmm
 

Burak

Üye
    Konu Sahibi
:nono: yeni kural kalınmıyor.(imzanı begendim :) )

sınıfta kalma ile ilgili meb bakanı yazılı bir açıklama
yaptı.


(teşekkür ederim:) )
 
Dafny

Dafny

Üye
ne dmk :)
 
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
Zaten dogrudan geçtiğim için :islik
 
aRdiLê

aRdiLê

Üye
iStedikLeri kadaR kaLmak yoK deSinLer sınıFta kaLmaK dünDe vaRdı buqünDe vaR !.
 
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
Basarı tabi xD
 

Burak

Üye
    Konu Sahibi
bir sene tekrar yaptım zamanında.
çok pişmanım.keşke ozaman çalıssaydım.
''bir senenin kıymetini sınıfta kalan anlar.''bosa dememişler.
 

Burak

Üye
    Konu Sahibi
oldu olmamı :)
 
Salihyet

Salihyet

Üye
Ben o türban takan çocuğun bilinçli olduğunu sanmıyorum, asıl sorun lise ve üniversitelerde çocuğun bilinçli çağda özgür hür iradesiyle bunu yapabilmesi. İlk okulda türban yasağı getirmek yerine, aileye bunun yanlış olduğu anlatılmalı, sinan çetinin filminde gördüğümüz gibi, her yasak kendi isyancısını yaratır..

Bu çocuğun suçu ne ki bu konular yüzünden insanların içinde öğretmeni tarafından rencide edilmiş, yasağı koyanda cahil, çocuğa başörtüsünü takıp o yaşta okula yollayanda..!!

ayrıca konuyu okumadan başlık üzerinden muhabbet ediyorsunuz, biraz duyarlı olun gençler..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt