Nokia neden 4 sayısını çok kullanmıyor?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
haltie

haltie

Üye
Uzakdoğu'da, özellikle Çin ve Japonya'da, 4 rakamının telaffuzu, ölüm kelimesinin telaffuzuna çok benzediği için 4 rakamı uğursuz sayılır (ki adamlar öyle inanmışlar ki bu uğursuzluğa, içinde 4 geçen günlerde Asya'daki ölüm oranlarının diğer tüm günlere nazaran çok daha yüksek olduğunu bile savunuyorlar)

Nokia'nın ürün yelpazesine baktığımızda bu konuda hassas davrandığı da açıkça görülüyor. Yıllar boyu (1987'den 2007'ye) üretilen tüm modeller içerisinde içinde 4 rakamının geçtiği modeller yalnızca 8 tane iken (640, 3410, 5140, 5140i, 6234, 6340, 6340i, 8148) 13 rakamının görülebildiği model sayısı ise 6 (5130, 6130, 6131, 6133, 6136, 6138). İçinde bir çok kültürde şeytanı çağrıştıran 666 rakamının geçtiği model ise hiç yok.

Uzakdoğu pazarının oldukça büyük bir pazar olduğu düşünülünce, bu davranışın neden yalnızca Nokia'da değil SonyEricsson'da da görüldüğü (evet, SonyEricsson'da da içinde 4 içeren model pek yok) kolayca anlaşılır.

böyle bir bilgi var nette.

alıntıdır.

khytr89

khytr89

Üye
    Konu Sahibi
doğru olabilir ama ben o kadar googlede araştırdım hiç bir bilgi bulamamıştım.sağol halit. ben ikna oldum gibi ama bi ayrıntı dışında. japonya da nokia nın 4 sayısını içeren Vodafone 804NK modeli piyasada mevcut.bence duyarlı olsaydı vodafone yi bu konuda uyarırdı neticede nokia nın kazancı daha yüksek bu telefondan

(E)snek

(E)snek

Üye
Asyanın Doğusundaki Ulkelerde Halit ' in belirtdiği gibi 4 Sayısı (Sık Olarak) Kullanılmaz Buna Denir
Nokianın S40 işletim Sisteminde Ortaya Çıkmış ve Nokianın Bu Durumu Tekrar Düşünmesine Sebep Olmuştur...

umutgidik

umutgidik

Üye
Asyanın Doğusundaki Ulkelerde Halit ' in belirtdiği gibi 4 Sayısı (Sık Olarak) Kullanılmaz Buna Denir
Nokianın S40 işletim Sisteminde Ortaya Çıkmış ve Nokianın Bu Durumu Tekrar Düşünmesine Sebep Olmuştur...
Teşekkürler.. Konu sayenizde aydınlatılmıştır. :)

khytr89

khytr89

Üye
    Konu Sahibi

sağol abi. tetrafobiyi de link olarak vermişsin onada ayrıca teşekkür. demekki neden kullanılmadığını öğrenmiş olduk .sebebi tetrafobiymiş. ama batıl inanç bence. Allah a çok şükür böyle takıntılarım yok.

araştırmalarından dolayı tüm arkilere teşekkür ederim

Captain

Üye
vay anasını harbiden bende merk ettim mantıklı bir cevp :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt