benim aklıma geldi de ... zamanında istanbul hava yolları diye bir şirket vardı 11 yıl önce onla istanbul'a gitmiştim...
inişe geçtiği sırada hava yağmurluydu...
hava kötü sayılırdı... uçak piste doğru yön almıştı bulutlardan aşağı yeniinmiştik... derken uçak hafif bir yükselir gibi aldu milletin canı boğazına geldi kendimi bir kastım gözüm kapaıl...millet "İHİİHİİh!" diye iç çekiyor ... ibr bebek ağlama seisi geliyor.. uçak sarsıntıda... gözümü açıp pencereden bir baktım... amanın
ekmek çarpsın uçak kanat çırpıyordu...kanatlarını da iyi sallıyordu kerata.. tamam "motor dursa da da bu uçak uçar." ne zaman sallantı biter diye bekledim ama uzun süre devam etti... sarsıntının azaldığında bile uçak "havada kalacağım" diye kanat çırpmaya uğraşıyordu..
kaptan pilot hiç "speak" memişti... uçaktan indikten sonra arkalarda biryerlerdeydim...arkama doğru bakınca pilotun uçaktan indiğini gördüm...
pilot yaşlı bir amcaydı... uçaktan çıkmak için millaetin iyice uzaklaşmasını bekledi ellaam...
zaten şirket bir yıl sonra iflas ettiydii..
ramazan ayı olduğundan uçaktaki ikarmlığı poşette almıştım... taksiye bindiğimde orucumu ikarmlıkla açtım... ne vardı biliyonuzmu tavuk budu... hemde dilimli... tadı hala damağımda... ya hu böyle şirket iflas ettirilir mi ... öyle tadı damağımda yemeği bi'daha nasıl yiyeceğim ben .....