Nokia N8 hakkında.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

hackwebnet

Üye
    Konu Sahibi
Nokia N8 hakkında.
Merhaba arkadaşlar.

Nokia N8 telefonunu ilk duyurulduğu günde buyana takipteyim. Almayı istiyorum kesinlikle, ancak hala kendisi ile karşılaşamadım bir türlü :). Normal de çıkması gereken tarihi 2. kez geçmiş gibi gözümkemte. Aceba tam olarak ne zaman çıkacağını bilen birileri varmı aceba? Yada çıktıysa nasıl sipariş verebilirim ve tabiki en can alıcı soru fiyatı ne kadar? Eğer bunları benim için yanıtlayan birisi olursa çok müteşekkir olurum.

saygılarımla.

• Beğen
Tepkiler: SavinMe

Esendağlı

Esendağlı

Üye
1200 tl ye sattığını söylüyor

OğuzcanAbi

Üye
ikinci el sitesi o kafa karıştırıyo site

hackwebnet

Üye
    Konu Sahibi
Cevaplarınız için teşekkürler ancak vermiş olduğunuz site yurtdışından ithal ediyor. Eğer yurtdışından getirdiğimde bir problem yaşamayacağımı biliyim buldum şuanda 450 dolara. Ancak dışardan getirildiği için belki sıkıntı yaşarım. Olmadı herhangi bir arıza halinde KVK garantisi olmayacak. O yüzden Türkiye içerisinden almayı düşünüyorum. O yüzden bekliyorum zaten. Eğer varsa bildiğiniz KVK garantili türkçe menülü N8 olabilir. Saygılarımla.

srooyunu

Üye
n8 turkiye zor biraz hem n8 ide symbian yapmislar... Ben iphone 4 derim

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Symbian ^3 kullanıyor n8,parası çok olan flash desteği bile olmayan iphone4 e 2000-2500 tl gibi bir para ödeyebilir bence sorun yok.

Lacrymosa

Üye
Bu telefonda iş yok. Sadece işletim sistemi almamak için yeterli sebep. Yok ben ona razıyım ben insanlar için tasarlanmış işletim sistemi kullanmasam da olur diyorsanız. İşlemcisinin ezikliği ve neredeyse olmayan RAM miktarı belki sizi caydırır. Bilmem kaç megapixels kamerasına aldanmayın.

srooyunu

Üye
foto cekmek isteyen makine tasir yaninda buna verecegim parayla wave alirim daha ii iphoneye karsi onyargili yaklasanlara cevabim su bekleyin gorecez

Anußis

Anußis

Üye
Bugun N8i inceleme fırsatım oldu tabiki prototip olarak getirmişler bordoya ancak ... beklediğim gibi hiç performans yok yani Nokianın sitesinde öyle abartılı şeyler yazıyor ya her telefon için yok grafik hızlandırıcı yok öyle yok böyle falan hiç hiç boşuna umutlanmayın telefonda öyle pek özellik yok tamam 12 mp kamera can alıcı bir nokta şuan en iyi kameraya sahip telefonlardan birtanesi ama tek bir kamera ve HDMI cıkışı var diye küçücük bir alete servet harcayamam ... (prototip dediysekte sadece deneme amaçlı yani hiç bir sorunu veya kusuru yok sadece satılmıyor bir tane getirilmiş)

O yüzden bırakın bu kadar para vermeyi nokianın telefonlarını artık almamak lazımki anlasın nokia biz hepimiz bu hataya düşüyoruz bende dahil nerede yeni bir telefon var aa bak bu güzel falan diyoruz halbuki sadece diğer telefonlara oranla 1 yada 2 tane daha fazla özellik koyulmuş Iphonede öyle Nokiada öyle böyle telefon yapılmazki arkadaşlar

herkes kafasına göre zıtlaşıyor. Iphone firması çoğu teknolojiyi nokia veya samsungtan çalma yapıyor. Nokiayada gelince hiç bir telefonnu 4 .4lük değil bir şeyleri eksik koyuyor. ikiside bir işe yaramaz. Sadece Belli amaçlar için bunlar

Iphone 4e kazık yemek istersen verirsin 2500 tl tabi bu zevk meselesi

foto çekmek istersende al n8i ancak ondada zarar edeceğin acık mesela 5800 ve x6ya oranla sadece HDMI ve Kamera farkı göze batan unsurlar hiçte ahım şahım özellikleri yok.

Böyle giderse iki firmada bi halt yapamayacak

TheDarKinq

TheDarKinq

Üye
genpa sitesinde siparişi var ordan sipariş verebilirsin.

srooyunu

Üye
Bugun N8i inceleme fırsatım oldu tabiki prototip olarak getirmişler bordoya ancak ... beklediğim gibi hiç performans yok yani Nokianın sitesinde öyle abartılı şeyler yazıyor ya her telefon için yok grafik hızlandırıcı yok öyle yok böyle falan hiç hiç boşuna umutlanmayın telefonda öyle pek özellik yok tamam 12 mp kamera can alıcı bir nokta şuan en iyi kameraya sahip telefonlardan birtanesi ama tek bir kamera ve HDMI cıkışı var diye küçücük bir alete servet harcayamam ... (prototip dediysekte sadece deneme amaçlı yani hiç bir sorunu veya kusuru yok sadece satılmıyor bir tane getirilmiş)

O yüzden bırakın bu kadar para vermeyi nokianın telefonlarını artık almamak lazımki anlasın nokia biz hepimiz bu hataya düşüyoruz bende dahil nerede yeni bir telefon var aa bak bu güzel falan diyoruz halbuki sadece diğer telefonlara oranla 1 yada 2 tane daha fazla özellik koyulmuş Iphonede öyle Nokiada öyle böyle telefon yapılmazki arkadaşlar

herkes kafasına göre zıtlaşıyor. Iphone firması çoğu teknolojiyi nokia veya samsungtan çalma yapıyor. Nokiayada gelince hiç bir telefonnu 4 .4lük değil bir şeyleri eksik koyuyor. ikiside bir işe yaramaz. Sadece Belli amaçlar için bunlar

foto çekmek istersende al n8i ancak ondada zarar edeceğin acık mesela 5800 ve x6ya oranla sadece HDMI ve Kamera farkı göze batan unsurlar hiçte ahım şahım özellikleri yok.

iyi diyon hos diyon ama onu ilerde cikacak guncellemeler belirliyicek sanki 2 telde eline gecmis incelemis ve kullanmis gibi konusuosun evet bi yiyemeyecekler ama napalim 3210 mu kullanalim bi tanesini alcaz sonucta

SilentOne

SilentOne

Üye
hadi yhA n8 okadr kotumuu

bursacity

bursacity

Üye
n8 den çok şey bekliyorsunuz ama bir çok hata canınızı yakacak:D

Esendağlı

Esendağlı

Üye

O incelediğin çinlilerin N8 i olmasın:)

Anußis

Anußis

Üye
fransa bordoda çinli telefon ve orjinal Nokia Shopta :)

--------------- Ekleme ---------------

hadi yhA n8 okadr kotumuu

kötü değil sadece haberlerin dediği kadar ahım şahım değil :)

--------------- Ekleme ---------------

iyi diyon hos diyon ama onu ilerde cikacak guncellemeler belirliyicek sanki 2 telde eline gecmis incelemis ve kullanmis gibi konusuosun evet bi yiyemeyecekler ama napalim 3210 mu kullanalim bi tanesini alcaz sonucta

yani sende haklısın kardeşim kızmana gerek yok :) ama yani beklenen gibi bir telefon değil

hackwebnet

Üye
    Konu Sahibi
ahh ahh. Nokia böle telefon yapamıyorsa ki Yeni Amiral Gemileri olacağını söylemekte. O zaman biz ne alalım. 2 Ay LG kullandım böle rezik kepaze bir telefon olamaz. Hangi modeli olduğunu hatırlayamıyorum ama o telefonda ne model vardı ne başka birşey. Samsung kesinlikle almam. Birkez D900 aldım hala mahkemesi devam ediyor. Telefon kaçak getirilmiş garanti kapsamında bile değildi telefon. Şuanda Ankarada Batmış olan büyük bir Bilgisayar firmasından almıştım (Reklam olmasın bilenler bilirler) O yüzden Samsung da almıyacağım. Iphone ları inceleme fırsatım oldu evet gerçekten hoş gözüküyor ama bir çok kullanan arkadaşım var ve kesinlikle hepsinde başka bir problemi çıkıyor. Şuanda piyasada düzgün özelliklerde sağlam bir telefon göremediğim için Çin malı kullanıyorum :) Ama nokia nın önersürdüğü özellikle güzel. Şimdi Nokia alma diyorsunuzda ne alıyım. ? :) Nokia 5800 ın bitmeyen problemleri var :). En başta pil problemi, X6 yı inceleme fırsatım olmadı Ama duyumlarıma göre 5800 dan pek bir farkı yokmuş. Sadece görüntü olarak farklıymış. Duyumlarım böyle. HTC alıyım diycem ama bilmediğim bir marka. Nedir ne değildir bilmiyorum. Bütün şıkları önüme sunduğunuzda hala Nokia diyorum. Ne kadar kötü olursa olsun en mantıklı seçenek budur :)

rapboi

Üye
nokia n8 de olsa illaki 1 ay içinde yazılım güncellemesi çıkarır uğraştırır arkadaşa katılıyorum nokia illaki bi eksiklik koyar almayacaksın protesto edeceksin yazacaksın mail atacaksın sesini duyuracaksın arkadaş
madem biliyosunuz bişeyler göstereceksiniz tepkinizi widget desteği varmış dokunamıyosun bile ....anlayana

hackwebnet

Üye
    Konu Sahibi
Nokia 6600 da da symbian olmasına rağmen satış rekorları kırmıştı. Ve ayrıca neden symbian için karamsar düşünüyorsunuz arkadaşlar. Bildiğiniz birşeyler varsa bizimle paylaşın lütfen. Böyle yazıyorsunuz bizide karamsarlığa itiyorsunuz. Lütfen bildiklerinizi bizimlede paylaşında aydınlanalım :)

Lacrymosa

Üye
Nokia 6600 da da symbian olmasına rağmen satış rekorları kırmıştı. Ve ayrıca neden symbian için karamsar düşünüyorsunuz arkadaşlar. Bildiğiniz birşeyler varsa bizimle paylaşın lütfen. Böyle yazıyorsunuz bizide karamsarlığa itiyorsunuz. Lütfen bildiklerinizi bizimlede paylaşında aydınlanalım :)

Kaliteden bahsediyoruz. Çok satmaktan bahsetsek Nokia önde tamam. Ama artık o öndeliği de kaybediyor ya neyse...

Smybian'ın ne kadar berbat olduğunu anlamak için 1 gün iPhone, 1 gün Andorid'li telefon, 1 gün Bada'lı Wave kullan. Sonra gel :D

Symbian dokunmatik ekran işletim sistemi değil. 5800'da N97'de ekranda butonlar var ya. Normal tuşlu telefonların seçim tuşlarının görev yaptığı tuşlar yok mu "Geri ve Seçenekler" diye aynen aynısı dokunmatik telefona aktarılmış. Ayıp ya. Ekran dokunmatik olmuş olmamış bir şey fark etmiyor adeta. Örneğin rehbere giriyorsun bir kişinin üstüne dokununca seçiliyor kalıyor? Eeee??? Dokunmatik değil mi bu? Ne özelliği var? Onun aynısını tuşlu telefonlarda aşağı tuşuna basarak yapıyorum ben zaten. Hiçbir özellik yok. Samsung Wave'de Facebook ve Twitter ile senkronize edilmiş bir telefon rehberi görseniz yeter zaten Wave almak için. Çok çok güzel özellikler var. Kişinin üstünde parmağınızı sağa ya da sola kaydırarak arama ya da mesaj atma gibi pratikler var. Symbian'da bu tarz hoş şeyler yok. Mesaj yazarken tam ekran kocaman klavye çıkıyor. Estetik 0 ! Ve yazı yazarken hiçbir yer görünmüyor. Sadece yazdığın şey görünüyor..

Telefonların donanım özelliklerine gelirsek gerçekten Nokia bu alanda da çok kötü. Artık yeni telefonlarda en azından 1 Ghz Snapdragon işlemci varken Nokia'nın N8'e koyduğu işlemciye bakın. RAM'e bakın. Kamerası iyi gözüküyor ama fonksiyonlu mu? Yine saçma Symbian ve zayıf donanım özellikleri olduğu için Youtube'dan iPhone'da Wave'de yüksek grafikli oyun oynayanları seyredersiniz. Birisi hatta birileri gelir foruma N8 için oyunlar diye konu açar. (Siz kaç defa toplu yüzlerce oyun bir arada gördünüz iPhone için? Çünkü kalite farkı var.) Sonra konuya oyunlar koyar. Hepsi java tabanlıdır ama. Symbian değil. Çoğunu ekran üstü klavye ile oynarsınız. Ekran görüntüsü 6300'daki oyunlar gibi olur. Symbian için yazılmış ve kaliteli diyebileceğiniz uygulama ve oyun sayısı ise bir elin parmaklarını geçmez. N97, 5800, X6 bu telefonlar örnek değil mi? Gösterin uygulama gösterin? Oyun gösterin?

N8'de Smybian 3 olacak. Umarım dokunmatik fonksiyonlar eklerler ama eşeğe altın semer vursan eşek eşektir. Symbian sonuçta. Temel aynı. Zaten N8 fotoğrafında o lanet olası N97 tarzı bekleme ekranını görünce insan "kahretsin" diyor. Wave ve Android'li telefonlardaki bekleme ekranına bakın bir de... Daha yüzlerce sayfa yazarım...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt